Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BHW dyspo+ Przydział

Napisany przez Frieder Ricke
Cześć wszystkim!

Mam BHW D+ z 98 z regulaminem/(04.98) i broszurą byłych użytkowników. Oferta ta powinna być dość znana.

Obecnie (2013):
Mały kapitał początkowy i około 95% oszczędności,
i teraz zatrzymane: oszczędzanie wstrzymane, suma zgromadzona -zero- w oczekiwaniu na dalsze coroczne 2+3%.
Te umowy nie cieszą się już popularnością w obecnej formie,
więc oczekuję na odebranie oferty podczas gdy suma zgromadzona dojdzie do minimalnej wartości.

Jeśli do tego dojdzie, wtedy odbiór oferty odbywa się poprzez przekazanie sprawy do organu nadzoru BSK, a nie poprzez alokację, czy dobrze się domyślam? I w takim przypadku nie ma możliwości zwrotu kosztów związanych z zawarciem umowy, czy się mylę?

Zgodnie z formularzem „Oświadczenie dotyczące alokacji” można przyjąć ofertę z zrzeczeniem się ostatecznie zaciągniętego kredytu itp.
i wybrać termin wypłaty w ciągu tego wieku. (Mimo że byłby to ryzykowny krok, ponieważ osobiście uważam, że szczyt wartości naszej obecnej waluty został już osiągnięty,
ale stanowi to przynajmniej pewną formę kontroli.)
Mówiąc krótko...: Czy można ustawić datę alokacji na przyszłość (dowolnie odległą) i stworzyć w ten sposób wariant lokaty terminowej z ryzykiem związanym z instytucją oszczędnościową?
Gdzie mogę odnaleźć podstawy prawne odnośnie tego zagadnienia?

Czy ktoś może mi pomóc?
Dzięki!

Frieder

-----
W często cytowanym preambule powiedziano: „... Proces rozpoczyna faza oszczędzania, czyli wkład oszczędzającego na rzecz społeczności. W ten sposób klient oszczędzający nabywa prawo do późniejszej rekompensaty. ...” (Uwaga. Podkreślenie służy tylko zaznaczeniu, nie jest oryginalne)
Moim zdaniem, prezentacja decyzji w ramach procedury ombudsmana tamtego czasu (około 2008 r.) radykalnie różni się co do tych kwestii.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata