Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto da mi pieniądze?

Napisany przez fledermaus83
Cześć
Jestem w trudnej sytuacji finansowej. Mój komputer jest stary.
Pilnie potrzebuję pieniędzy, aby móc kupić nowy komputer. Kto mi pomoże? Dziękuję
Pozdrawiam, Andreas

Napisany przez Latinl
Cześć

chciałbym Ci coś przekazać

Napisany przez 2Bolitho
Dajcie mi! Kto 123456 przy BLZ 500 500 55! ;-)

@Fledermaus: Poważnie mówiąc: Tutaj na forum nie odniesiesz sukcesu. Zapewne także na żadnym innym forum. Odwiedź platformy takie jak np. Auxmoney, udaj się do banku albo porównaj kredyty w internecie.
Ale zanim to zrobisz, przeanalizuj swoje wydatki i dochody, aby sprawdzić, czy możesz pozwolić sobie na kredyt. Nie zapomnij także o oszczędnościach na wszystkie duże, regularne wydatki. Na przykład na komputer 1000 euro przez 4 lata / 12 miesięcy = około 21 euro, które muszą trafiać co miesiąc na konto oszczędnościowe. W ten sposób pieniądze na nowy komputer są regularnie dostępne co 4 lata, a nawet trochę więcej. Całkowicie bez żebrań i kredytów.

Napisany przez 2Escorpio
Nie sądzę, żeby szukał kredytu

Ale pomysł z 21 euro x 48 miesięcy jest naprawdę dobry.

21 euro nikomu nie zaszkodzi, a w końcu można na luzie kupić sobie komputer.

Napisany przez Latinl

Daj mi to! Kto 123456 w banku 500 500 55! ;-)

@Fledermaus: Poważnie mówiąc: tutaj na forum nie odniesiesz sukcesu. Raczej też na żadnym innym forum. Odwiedź platformy takie jak np. Auxmoney lub idź do banku albo porównaj kredyty w internecie.
Jednak najpierw porównaj wydatki i dochody i sprawdź, czy możesz sobie pozwolić na kredyt. I nie zapomnij o oszczędnościach na wszystkie większe regularne wydatki. Na przykład na komputer 1000 euro przez 4 lata / 12 miesięcy = około 21 euro, które muszą regularnie trafiać na konto oszczędnościowe. Wtedy pieniądze na nowy komputer są regularnie dostępne co 4 lata, a nawet trochę więcej. Bez żadnych łez i kredytów.

zwłaszcza że możesz odliczyć podatek za komputer OK tylko ci, którzy płacą podatki i składają zeznanie podatkowe

Napisany przez 2Escorpio

ponieważ wtedy możesz odliczyć także podatek od komputera OK tylko ci, którzy płacą podatki i składają zeznanie podatkowe

Czy także w przypadku zatrudnienia na umowę o pracę?

Napisany przez Bunny
Cześć, kto może mi odpowiedzieć na kilka pytań? Chcemy skonsolidować nasze długi i spłacić kredyty, innymi słowy, wszystko wrzucić do jednego garnka i spłacać tylko jedną ratę, ale jest jeden problem. Mój były mąż wpisał mi hipotekę przymusową w księdze wieczystej w wysokości 2 100 euro. Pierwotnie chcieliśmy to usunąć z księgi wieczystej, ale nie mogę dostać 7 000 euro w żadnym banku, aby to spłacić i uzyskać niższą stopę procentową. Czy istnieje bank, który skonsoliduje całość pomimo wpisu do księgi wieczystej?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

jak można w ogóle dojść do pomysłu, aby wpisać kwotę 2100 euro do księgi wieczystej? Nigdy jeszcze czegoś takiego nie słyszałem.

Ile pieniędzy potrzebujecie w sumie? 7000 euro?

Jakie jest całkowite dochodzenie netto?

Czy są negatywne wpisy w Schufa?

Czy są jakieś inne zobowiązania finansowe, które nie zostaną spłacone z nowego kredytu?

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Bunny
Cześć, wystarczy tylko 7000 euro, aby usunąć wpis z KRS, a potem możemy dokonać refinansowania, aby uzyskać korzystniejszą stopę procentową.

Pozdrowienia

Napisany przez Bunny
Netto 2300 euro plus 1300 euro zasiłku rodzinnego.

Napisany przez Latinl

Także w przypadku zatrudnienia na etacie ?

Cześć,

tak. Nawet jeśli jesteś robotnikiem budowlanym. Możesz na przykład pisać aplikacje. Ja wysyłam co roku ogólnikowe aplikacje i co 3 lata komputer lub laptop, a nawet w zeszłym roku udało mi się z telefonem

Napisany przez Bunny
Cześć, nie, nie ma negatywnych wpisów w Schufa, zdolność kredytowa jest wspaniała, to sprawa sprzed lat 90., oczywiście są inne kredyty, dlatego refinansowanie...

Napisany przez MaBa76
Kup sobie komputer na raty. Wiele sprzedawców oferuje taką opcję, a czasami nawet bez odsetek -> ale porównaj ceny

Napisany przez Gardener

Cześć,

tak. Nawet jeśli jesteś robotnikiem budowlanym. Możesz na przykład pisać listy motywacyjne. Ja rokrocznie sporządzam ogólne listy motywacyjne, a także co 3 lata listy motywacyjne na komputer stacjonarny / laptopa, a nawet w zeszłym roku udało mi się sporządzić na smartfona.

gdzie to się wpisuje?

Napisany przez Gardener

Cześć
Jestem w trudnej sytuacji finansowej. Mój komputer jest stary.
Pilnie potrzebuję pieniędzy, aby móc kupić nowy komputer. Kto mi pomoże? Dzięki
Pozdrowienia, Andreas

Nie sądzę, że to było naprawdę poważnie myślane.

Napisany przez MaBa76
[cytat=Ogrodnik">
Nie sądzę, że to było naprawdę poważne.
[/cytat]
Masz rację

Napisany przez eichi
Dziś można dostać dobre, używane zwroty Leasingowe za 150€, z którymi można świetnie pracować!

Napisany przez Nummer27
Potrzebuję również pilnie pieniędzy

Napisany przez student-uni
Co robisz z komputerem? Czy znasz się na programowaniu i/lub projektowaniu? Czy piszesz fajne teksty?

Jeśli tak, skontaktuj się z firmami i zaoferuj swoje usługi w zamian za uaktualnienie sprzętu.

Jeśli tylko grasz i wydajność nie wystarcza już do nowoczesnych gier, cel jest nieosiągalny.

Napisany przez Andi25
W tym przypadku polecałbym Ci kredyt od prywatnych pożyczkodawców na platformie Auxmoney, ponieważ oprocentowanie kredytu jest niskie.

Napisany przez isright
Mikrokredyt poleciłbym Ci sprawdzić, ale oczywiście należy być ostrożnym, jak w przypadku każdego kredytu

Napisany przez mia88
Cześć Fledermaus 83,

poleciłabym Ci wzięcie kredytu, ale koniecznie porównaj stopy procentowe i wybierz najtańszy. Możesz zapytać w różnych bankach, jakie są ich stopy procentowe i czy są jakieś dodatkowe opłaty, takie jak opłaty za obsługę. Możesz też sprawdzić w internecie, gdzie jest wiele ofert... Ja już szybko sprawdziłam na stronie privatkredit.com/kreditmarktplaetze, tam oferują kredyt na 1000€, za tę kwotę już można kupić porządny komputer.

Mam nadzieję, że pomogłam

Pozdrowienia, Mia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata