Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka/ kredyt pomimo zasiłku rodzicielskiego - GDZIE?

Napisany przez Naanie
Cześć,

Jestem na urlopie rodzicielskim do końca marca 2013 roku (czyli jeszcze 2,5 miesiąca). Od 1 kwietnia 2013 roku wracam do pracy (jako urzędniczka). Ponieważ przed około 2 laty wzięłam niestety bardzo drogi kredyt i chciałabym go refinansować, byłabym wdzięczna za wskazówki, które banki udzielają kredytów nawet podczas pobierania świadczenia rodzicielskiego.

Problem polega na tym, że świadczenie rodzicielskie w tym sensie nie podlega egzekucji. Dlatego wszystkie mi znane banki odmawiają udzielenia kredytu w tym okresie. (może się zdarzyć, że w ciągu tych 10 tygodni nagle stanę się niewypłacalna... bla bla bla...). Większość banków chce poczekać na pierwsze potwierdzenie dotyczące przychodu, aby mieć pewność, że Pani XY znowu zarabia i wróciła do pracy.

Teraz niektórzy mogą powiedzieć: Poczekaj więc jeszcze te 10 tygodni. Tak, łatwo powiedzieć, prawdopodobnie nie będę miała innego wyboru. Problem polega na tym, że chciałabym zwiększyć mojemu kredytowi o kilka tysięcy, ponieważ chciałabym zainwestować prywatnie i jest to bardzo pilne.

Mój doradca bankowy nie miałby problemu z udzieleniem mi tego kredytu, problem sprawiają partnerzy bankowi, którzy udzielają pożyczek. Oni mnie nie znają osobiście i działają według schematu.

Moje pytanie teraz brzmi: Czy ktoś zna banki/firmy, w których udzielenie kredytu w mojej obecnej sytuacji byłoby możliwe? Moja historia w BIK (Biuro Informacji Kredytowej) jest dobra, zarobki są dobre, a sytuacja rodzinna także. Posiadam również zaświadczenie o powrocie do pracy.

Dziękuję za każdą pomocną odpowiedź.

Napisany przez bruno68
Kochana Naanie,

Twój doradca bankowy nie może im dać pieniędzy zgodnie z prawem! Ponieważ w chwili obecnej nie masz dochodu podlegającego zajęciu komorniczemu!

Niestety nie podałeś informacji o wynagrodzeniu! Ponieważ teraz z dzieckiem i bez samochodu potrzebujesz już 1500 € netto.

Możesz zdobyć pieniądze poprzez Auxmoney! Ale pamiętaj, że będą cię traktować tak samo jak każde inne banki, jeśli zaczniesz zwlekać z płatnościami!

Lepiej poczekaj z zaciągnięciem dodatkowego kredytu!

I jeszcze jeden mały wskazówka: Lepiej oszczędzaj z wyprzedzeniem !

Bruno

Napisany przez Weighting
Nie sądzę, żeby świadczenie rodzicielskie było zaliczane jako dochód. W niektórych przypadkach warto zastanowić się, czy nie lepiej, żeby to twój mąż wziął kredyt.

Napisany przez 2Escorpio

Twój doradca bankowy nie może Ci dać pieniędzy zgodnie z prawem! Ponieważ w tej chwili nie masz dochodu podlegającego egzekucji!

Które prawo?

Napisany przez Schlumpf
Cześć Naanie,

Na jaką kwotę potrzebujesz pożyczki? Jaka jest obecna stopa procentowa? Ile ma zostać spłacone, a ile potrzebujesz na inwestycję? Czy ma to być zwykła pożyczka prywatna, czy zabezpieczona inaczej?

Napisany przez labyfan
Uzyskanie kredytu z zasiłkiem rodzicielskim bezpośrednio w banku jest naprawdę trudne, ponieważ w tym momencie dla banku sytuacja dochodowa po urlopie macierzyńskim jest bardzo niepewna. Czy w najbliższym czasie będzie jakikolwiek dochód? A jeśli tak, na pełny etat czy na część etatu? Zazwyczaj te dwie pytania nie mogą być wiarygodnie udokumentowane przez klienta.

Oczywiście NIE ISTNIEJE żadne prawo, które zabrania bankowi udzielania kredytów klientom na urlopie rodzicielskim. Zawsze zadziwia mnie, co niektórzy ludzie piszą tutaj, nie mając zielonego pojęcia o czym piszą! W niektórych kwestiach banki zgadzają się jedynie, że ryzyko jest zbyt duże i nie udzielają kredytu lub żądają nieuczciwych odsetek.

Napisany przez Naanie
Najpierw dziękuję za wasze odpowiedzi i przepraszam za późne odpowiedzi.

@Weighting: Mój mąż nie może być kredytobiorcą, ponieważ chodzi o mój osobisty kredyt. Partnerstwo jest piękne, ale zwłaszcza jeśli chodzi o pieniądze, jestem ostrożna.

@Schlumpf: Pozostała kwota pożyczki wynosi 13 000 euro (oprocentowanie 13% !!). Chciałabym zainwestować prywatnie 12 000 euro, więc potrzebuję łącznie 25 000 euro. To, że regularnie i terminowo płacę moje miesięczne raty w wysokości 400,00 euro od prawie 2 lat - nawet podczas pobierania zasiłku rodzicielskiego (!) - nie wydaje się interesować banków. Jestem otwarta na prywatną pożyczkę, sprawiedliwą pożyczkę dla urzędników lub pożyczkę od osoby prywatnej.

Pozdrowienia.

Napisany przez Schlumpf
Cześć Naanie,

mogę Ci pomóc, gdy zaczynasz pracę ponownie w przyszłym miesiącu. Jak wysokie jest obecnie Twoje świadczenie rodzicielskie? Po prostu napisz mi e-mail, a ja prześlę Ci formularz samooceny. Jeśli wypełnisz ten formularz bez zobowiązań i bezpłatnie, postaram się Ci pomóc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata