Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy niektóre karty kredytowe są przypisane do konkretnej celu płatności?

Napisany przez ADMCI4
Moja obecna karta kredytowa tego nie dotyczy, ale ponieważ otrzymałem już tak wiele ofert od innych dostawców lub je widziałem, chciałbym dowiedzieć się więcej na ten temat. Mam kartę MasterCard, którą mogę używać do płacenia wszędzie i za wszystko. Oczywiście tam, gdzie to ogólnie możliwe. Jeśli jednak teraz otrzymam ofertę karty kredytowej od Amazon lub Ebay, czy mogę z nią płacić tylko rachunki za zakupy w tych miejscach, czy też mają one ostatecznie tę samą funkcję? Czy mogę nimi płacić także gdzie indziej i w razie potrzeby wypłacić gotówkę?

StuartL.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

To po prostu karty Co-Brandingowe. Dzięki nim możesz robić zakupy na całym świecie tak samo jak z innymi kartami Visa / Mastercard.

Różnica polega na programie lojalnościowym oraz na ubezpieczeniach. Na przykład, za każde euro wydane przy użyciu karty Amazon Credit Card, zdobywasz punkty. Te punkty można wymienić na vouchery Amazon po osiągnięciu odpowiedniej liczby punktów.

To samo dotyczy karty kredytowej Karstadt, tylko w tym przypadku otrzymujesz vouchery na zakupy w Karstadt.

Karty kredytowe ADAC i linii lotniczych zawierają różne pakiety ubezpieczeń.

itp.

Niestety, nie wiem, jaki program lojalnościowy oferuje Ebay.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Oterio
Z Kartą Ebay można również zdobyć punkty podczas transakcji na Ebayu i PayPalu oraz otrzymać na nią dodatkowo 2% rabatu. Ponadto gwarancja na urządzenia elektroniczne wydłuża się o 12 miesięcy po upływie okresu gwarancji, a w przypadku nowych produktów zakupionych na Ebayu są one dodatkowo ubezpieczone na wypadek uszkodzenia i kradzieży przez 90 dni. Oraz trochę innych drobiazgów. Oczywiście można również wypłacać pieniądze na całym świecie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata