Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy refinansowanie jest możliwe pomimo obecności wpisu w Biurze Informacji Gospodarczej WHEN Schufa)?

Napisany przez LeaZwerg
Cześć,
Chciałbym spłacić wszystkie moje długi.
Doprowadza mnie do szału to, że codziennie dostaję kilka listów od agencji windykacyjnych.
Już nie mam tego pod kontrolą i chciałbym wpłacić pewną sumę na jedno miejsce w miesiącu.
Gdzie mogę to zrobić rzetelnie pomimo różnych wpisów w Schufa?

Proszę pomóżcie mi.

LeaZwerg

Re: Czy refinansowanie jest możliwe pomimo obecności wpisu w Biurze Informacji Gospodarczej WHEN Schufa)?

Napisany przez Ravemaster84
W zależności od sytuacji można albo samemu wypracować przegląd i skonsultować się z bankiem, albo w przypadku nadmiernego zadłużenia zwrócić się do doradcy ds. zadłużenia (zamiast dostawcy). Po prostu zapytaj wujka Google.

Napisany przez LeaZwerg
Definitywnie zadłużony. Mam to już ogarnięte. Rozważałam już, czy nie zrobić zestawienia i przedstawić je bankom wraz z kopią wypłaty i planem domowego budżetu. Zwykłe poradnictwo dla dłużników zawsze jest kompletnie przepełnione! Jak mogę znaleźć w Internecie rzetelne? Mogą być nawet takie, które biorą pieniądze, ale potrafią rozwiązać problem! To musi po prostu się skończyć, a dla mnie musi być ktoś, z kim mogę rozmawiać!

Wygląda na to, że wybrałem zły zawód, jeśli wszystkie konsultacje są zarezerwowane... ;-)

Więc:
Jeśli uda ci się uzyskać termin, będziesz w każdym razie potrzebować zestawienia wszystkich długów. Dlatego zalecam usiąść i wszystko spisać. Następnie stwórz plan budżetu, czyli wypisz przychody i wydatki. Spis bieżącej sytuacji powinien być przynajmniej przed tobą.

Istnieje wiele poradni dla dłużników. Spróbuj również w kościelnych instytucjach. Termin z pewnością nigdzie nie będzie dostępny od zaraz. Zawsze będziesz musiał poczekać trochę czasu.

Napisany przez LeaZwerg

Wygląda na to, że wybrałem niewłaściwą pracę, jeśli wszystkie konsultacje są zarezerwowane... ;-)

Więc:
Jeśli dostaniesz termin, będziesz musiał mieć przegląd wszystkich swoich długów. Dlatego zalecam usiąść i wszystko spisać. Następnie stwórz budżet domowy, czyli wymień wpływy i wydatki. Obecny stan powinien być przynajmniej przed tobą.

Istnieje wiele biur doradztwa zadłużeniowego. Spróbuj też w instytucjach kościelnych. Terminu na pewno nie dostaniesz od zaraz. Zawsze będziesz musiał przygotować się na nieco czasu oczekiwania.

Czy są też rzetelne źródła w internecie?
Czy są tam obecni prawnicy?

W internecie? Czy masz na myśli rodzaj doradztwa online? Nie sądzę. Takie sprawy zazwyczaj są załatwiane osobiście.

Każda poradnia dla dłużników będzie miała wpis w internecie.

Napisany przez LeaZwerg

W internecie? Czy masz na myśli rodzaj doradztwa online? Nie sądzę. Takie sprawy są raczej wyjaśniane osobiście.

Każda doradztwo dla dłużników będzie miało wpis w internecie.

Nie, w internecie są dostawcy, którzy domniemają, że zajmą się wszystkim.
Prawnicy itp.

Hm, w moich oczach nie jest to godne zaufania. Mogę się mylić, ale zwłaszcza w kwestii, gdzie ludzie szybko wpadają w rozpacz, można szybko zostać oszukanym. Być może inny użytkownik zna godne zaufania źródło pomocy w sieci.

Napisany przez LeaZwerg

Hmm, w moich oczach nie jest to wiarygodne. Mogę się mylić, ale zwłaszcza w takiej sprawie, gdzie ludzie szybko wpadają w rozpacz, łatwo można zostać oszukanym. Być może inny użytkownik tutaj zna wiarygodną osobę do kontaktu w sieci.

To byłoby super, byłbym bardzo wdzięczny, gdybym w końcu miał to pod kontrolą z płatnością miesięczną!

Mogę tylko poradzić, żebyś sam się o to zatroszczył. Zaoszczędzi to również pieniądze.

Napisany przez LeaZwerg

Mogę ci tylko doradzić, żebyś najpierw sam się tym zajął. Zaoszczędzisz też trochę pieniędzy.

Ale chyba nie daje sobie rady z różnymi.
Niektóre nie chcą ze mną rozmawiać...

Napisany przez 2Escorpio
Na pewno istnieją prawnicy, którzy zajmują się tym zagadnieniem i mogą przejąć obowiązki doradztwa w sprawie zadłużenia.

Oczywiście, jak zwykle, są tam dobrzy prawnicy oraz tacy, którzy chcą tylko zarobić pieniądze. Oczywiście, nawet ci dobrzy oczekują wynagrodzenia.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez LeaZwerg

Istnieją z pewnością prawnicy, którzy zajmują się tym i mogą przejąć zadanie doradztwa w sprawach zadłużenia.

Oczywiście, tak jak wszędzie, są dobrzy prawnicy i tacy, którzy chcą tylko zarobić pieniądze. Oczywiście, nawet ci dobrzy muszą być opłacani.

Pozdrawiam, Esco

Jak i gdzie mogę znaleźć dobrego prawnika w Internecie?

Napisany przez Stumpenrudi
Cześć,

Nie negocjuj bezpośrednio z wierzycielami. To nie ma sensu, ponieważ każdy wierzyciel stawia swoje interesy na pierwszym miejscu.
Koniecznie skorzystaj z usług doradztwa dla dłużników lub adwokata. Wtedy wierzyciele zauważą, że jesteś w poważnych tarapatach i będą bardziej skłonni do rozmowy.

Odpowiednich adwokatów można znaleźć w izbie adwokackiej.

Pozdrowienia

Napisany przez LeaZwerg

Cześć,

Nie negocjuj samodzielnie z wierzycielami. To nie ma sensu, ponieważ każdy wierzyciel stawia na pierwszym miejscu swoje interesy.
Koniecznie skorzystaj z pomocy doradcy ds. zadłużenia lub prawnika. Wtedy wierzyciele zauważą, że sytuacja jest naprawdę poważna i będą bardziej skłonni do rozmowy.

Odpowiednich prawników możesz dowiedzieć się w izbie adwokackiej.

Pozdrowienia

Jak znaleźć dobrego adwokata?

Napisany przez Stumpenrudi

Jak znaleźć dobrego prawnika?

Już ci odpowiedziałem w poprzednim poście. Możesz zadzwonić do Izby Adwokackiej i zapytać lub skonsultować się z lokalnym doradcą ds. dłużników.

Ale również polecam najpierw skonsultować się z doradcą ds. dłużników. Czy już dzwoniłeś i zapytałeś???

Napisany przez LeaZwerg

Już ci odpowiedziałem w poprzednim poście. Zadzwoń do Izby Adwokackiej i zapytaj lub zapytaj w lokalnym biurze doradztwa dla dłużników.

Ale ja bym najpierw skonsultował się z biurem doradztwa dla dłużników. Czy dzwoniłeś do nich i zapytałeś???

Teraz mam adwokata, który jest bankowcem i prawnikiem.
On finansuje się poprzez porozumienie z wierzycielami i nie dostaje pieniędzy ode mnie.

Napisany przez 2Escorpio

Teraz mam prawnika, który jest bankowcem i prawnikiem.
Finansuje się poprzez porozumienie z wierzycielami i faktycznie nie dostaje ode mnie pieniędzy.

Nie do końca rozumiem, ale jeśli nie masz / masz niewielkie koszty, warto spróbować!

I nie, niestety nie mogę ci podać nazwiska ani danych kontaktowych prawnika... znam tylko kilka opcji w takich przypadkach, ale sam/a nie znam tam nikogo.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,
po pierwsze, ile masz całkowitych długów, a po drugie, jakie masz dochody, jeśli możesz mi to podać w przeglądzie.
Czy mogę zaoferować Ci bezpłatną wycenę?

Pozdrawiam,

Telgeren

Powiedz, czy w ogóle czytasz te wpisy czy chcesz tylko pozbyć się swoich produktów tutaj?

Nie potrzebuje kredytu, ale musi pozbyć się swoich długów... nie chodzi o robienie nowych!

Edycja: Użytkownik został usunięty, ponieważ wszystkie jego posty miały charakter reklamowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata