Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Rozmowa konsultacyjna w sprawie debetu

Napisany przez FishBone53
Mam pytanie dotyczące kredytu odnawialnego w moim banku. Mój bank chce, żebym podpisał umowę dotyczącą przekroczenia stanu konta bieżącego. Problem polega na tym, że praktycznie nie mogę stawić się osobiście w godzinach otwarcia banku, aby podpisać dokumenty. Czy jestem zobowiązany osobiście się zgłosić w tej sprawie, czy mogę poprosić bank o przesłanie mi dokumentów?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

wcześniej sprawy związane z debetem były łatwiejsze i wystarczał jeden telefon do banku.

W międzyczasie jednak zaszły zmiany w przepisach i teraz konieczne jest zawarcie umowy dotyczącej debetu. W zasadzie jest to w porządku, gdyż ostatecznie chodzi o udzielenie kredytu.

Jednak nie ma prawa, które mówiłoby, że umowa musi zostać podpisana w banku... Niemniej jednak musi być możliwe zweryfikowanie, czy umowę podpisał również właściciel konta / kredytobiorca (debetobiorca).

Czy bank uzna to za dopuszczalne za pośrednictwem poczty, czy też wyłącznie osobiście, decydują wewnętrzne wytyczne banku lub doradca klienta (o ile ma on stosowne uprawnienia). Oczywiście, zasady te różnią się między bankami i doradcami klientów. Dlatego niestety nie jest możliwe udzielenie tu przydatnej odpowiedzi.

Pozdrawiam, escorpio

Dziękuję za odpowiedź. Tak naprawdę ten pracownik banku doskonale mnie zna (jesteśmy na ty).

Napisany przez 2Escorpio
Jak już wspomniałem, istnieją również wytyczne banków, które określają, co może robić doradca klienta, co może robić tylko po uzgodnieniu z innymi i czego nie wolno mu robić.

Jeśli jest coś, czego nie wolno mu robić, nie ma znaczenia, jak dobrze się znacie. Po prostu nie może tego zrobić.

Odpowiedź poznasz tylko wtedy, gdy zapytasz go o to.

Pozdrawiam, esco

Dobrze, wszystko jasne. Dzięki tobie

Może zostać zamknięte

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata