- sob lut 02, 2013 1:17 pm
Cześć, na forum... jestem nowy i od razu mam pytanie. Ostatnio przez sklep internetowy kupiłem przedmiot za pośrednictwem finansowania w Targobanku.... Wartość 650 euro. Zrobiłem to tylko dlatego, że oprocentowanie wydawało się dość korzystne, no cóż. Wypełniłem formularz online ---> pozytywne sprawdzenie. Wypełniony formularz wydrukowałem, podpisałem i wysłałem go pocztą w celu identyfikacji w Targobanku. 2 dni później kredyt został zatwierdzony i już został wpisany do Biura Informacji Kredytowej. Jak na razie wszystko dobrze, teraz jednak zauważyłem, że to był zły przedmiot, który zamówiłem, a właściwy przedmiot jest niedostępny do dostawy. Chciałbym teraz odwołać kredyt i zamówić w innym sklepie internetowym również przez Targobank... Moje pytanie teraz brzmi, jak odwołać błędne finansowanie i czy wpis do Biura Informacji Kredytowej zostanie wtedy usunięty? Ponieważ mam dwutygodniowe prawo do odstąpienia od umowy... Do tej pory wysłałem tylko e-mail, w którym odwołuję umowę, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Czy powinienem jeszcze raz odwołać umowę listem poleconym i co wtedy się stanie?? Towaru jeszcze nie otrzymałem. Pozdrowienia