Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak odwołać kredyt? Jak to zrobić prawidłowo?

Napisany przez syrincs02
Cześć, na forum... jestem nowy i od razu mam pytanie. Ostatnio przez sklep internetowy kupiłem przedmiot za pośrednictwem finansowania w Targobanku.... Wartość 650 euro. Zrobiłem to tylko dlatego, że oprocentowanie wydawało się dość korzystne, no cóż. Wypełniłem formularz online ---> pozytywne sprawdzenie. Wypełniony formularz wydrukowałem, podpisałem i wysłałem go pocztą w celu identyfikacji w Targobanku. 2 dni później kredyt został zatwierdzony i już został wpisany do Biura Informacji Kredytowej. Jak na razie wszystko dobrze, teraz jednak zauważyłem, że to był zły przedmiot, który zamówiłem, a właściwy przedmiot jest niedostępny do dostawy. Chciałbym teraz odwołać kredyt i zamówić w innym sklepie internetowym również przez Targobank... Moje pytanie teraz brzmi, jak odwołać błędne finansowanie i czy wpis do Biura Informacji Kredytowej zostanie wtedy usunięty? Ponieważ mam dwutygodniowe prawo do odstąpienia od umowy... Do tej pory wysłałem tylko e-mail, w którym odwołuję umowę, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Czy powinienem jeszcze raz odwołać umowę listem poleconym i co wtedy się stanie?? Towaru jeszcze nie otrzymałem. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź warunki kredytowe i informacje o odstąpieniu od umowy. Wszystko jest dokładnie opisane tam. Prawdopodobnie konieczne będzie złożenie odstąpienia na piśmie, więc nie za pośrednictwem e-maila.

Informacje do Biura Informacji Kredytowej zostaną odpowiednio poprawione.

Napisany przez syrincs02
Dziękuję Ci, to mi wystarczy... Dziękuję bardzo... Czy powinienem oznaczyć to jako rozwiązane?

Napisany przez Bankenschreck
Cześć,
Bolitho ma rację, że jest to zawarte w instrukcji odstąpienia od umowy. Często możesz również odwołać umowę drogą elektroniczną (jeśli taka możliwość jest wymieniona w instrukcji odstąpienia)

W rzeczywistości musi chodzić o powiązaną umowę z Twojej strony. Oznacza to, że jeśli odstąpisz od umowy kupna, nie jesteś już związany umową finansowania i odwrotnie. Jednak również powinno to być zawarte w instrukcji odstąpienia. Jeśli tego nie ma, to termin odstąpienia nie został uruchomiony, a umowę można odwołać w dowolnym momencie.

Sprawdź dokładnie instrukcję odstąpienia od umowy. W razie wątpliwości zapytaj specjalistę.

The Banking Scare

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata