- pn lut 04, 2013 12:35 pm
Z SEB otrzymałem następujące informacje dotyczące mojego funduszu:
Do posiadaczy udziałów w aktywach specjalnych SEB GenerationPlus (ISIN DE0009769240 / WKN 976924)
Rozwiązanie prawa do zarządzania aktywami specjalnymi
SEB Investment GmbH rozwiązuje swoje prawo do zarządzania wyżej wymienionymi aktywami specjalnymi zgodnie z § 38
ust. 1 zdanie 1 Ustawy inwestycyjnej (InvG) w związku z § 21 ust. 1 Ogólnych
Warunków umowy z mocą od 30 kwietnia 2013 r.
Prawo do zarządzania aktywami specjalnymi przechodzi zgodnie z § 39 ust. 1 InvG w połączeniu z
§ 21 ust. 2 zdanie 2 Ogólnych Warunków umowy na depozytariusza z chwilą wejścia w życie rozwiązania.
Niezależnie od tego rozwiązania, SEB Investment GmbH będzie nadal emitować i odkupywać
udziały, o ile będzie miała prawo do zarządzania aktywami specjalnymi.
Frankfurt nad Menem, w październiku 2012 r.
Zarząd
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jakie to ma konsekwencje dla mnie jako inwestora? Czy powinienem teraz martwić się, że wkrótce kolejny fundusz SEB pójdzie na dno / zostanie rozwiązany?
Do posiadaczy udziałów w aktywach specjalnych SEB GenerationPlus (ISIN DE0009769240 / WKN 976924)
Rozwiązanie prawa do zarządzania aktywami specjalnymi
SEB Investment GmbH rozwiązuje swoje prawo do zarządzania wyżej wymienionymi aktywami specjalnymi zgodnie z § 38
ust. 1 zdanie 1 Ustawy inwestycyjnej (InvG) w związku z § 21 ust. 1 Ogólnych
Warunków umowy z mocą od 30 kwietnia 2013 r.
Prawo do zarządzania aktywami specjalnymi przechodzi zgodnie z § 39 ust. 1 InvG w połączeniu z
§ 21 ust. 2 zdanie 2 Ogólnych Warunków umowy na depozytariusza z chwilą wejścia w życie rozwiązania.
Niezależnie od tego rozwiązania, SEB Investment GmbH będzie nadal emitować i odkupywać
udziały, o ile będzie miała prawo do zarządzania aktywami specjalnymi.
Frankfurt nad Menem, w październiku 2012 r.
Zarząd
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jakie to ma konsekwencje dla mnie jako inwestora? Czy powinienem teraz martwić się, że wkrótce kolejny fundusz SEB pójdzie na dno / zostanie rozwiązany?