Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: grupa SIP

Napisany przez freewheelin
Podpisałem obligacje SIP Gruppe Altena w 2006 roku. Jednorazowe i miesięczne wpłaty. 5000 euro i 75 euro miesięcznie. W zeszłym roku dowiedziałem się o terminach wypowiedzenia i zostałem poinformowany, że jeśli wypowiem umowę w 2012 roku, pieniądze zostaną przelane na moje konto w 2019 roku. W tym tygodniu chciałem uzyskać pisemne potwierdzenie, że faktycznie otrzymam kwotę 15 800 euro i dostałem odpowiedź, że to niemożliwe, ponieważ nikt nie wie, jak rynek się rozwinie. Mój doradca finansowy zapewniał mnie w 2006 roku, że wszystko jest zgodne z prawem i że powinienem traktować udział jako książeczkę oszczędnościową. Dzisiaj byłem w moim banku, który zbadał te obligacje i zwrócił moją uwagę na rzetelność SIP. Na stronie internetowej prawnika Dr. Dregera w Monachium zamieszczono następujące oświadczenie: SIP AG w roku 2011 zawiesiła przewidziane w prospekcie wypłaty. Jesteśmy zdania, że inwestorzy powinni obawiać się, że kolejne wypłaty zostaną wstrzymane, a już wypłacone kwoty zostaną zwrócone przez spółkę. Inwestorzy powinni zgłosić swoje roszczenia przeciwko spółce do prawnika, aby wypłacić kapitałową inwestycję bez strat. Czy ktoś w tym forum może mi powiedzieć, jak teraz postępować? Dziękuję

Napisany przez 2Bolitho
Nie brzmi to dobrze. Sprawdź dokładnie, co się dzieje. Czy firma źle prosperuje? Czy może występują jakieś nieprawidłowości? Jeśli po prostu źle się wiedzie, to może wszystko być w porządku. To ryzyko związane z finansowaniem kapitałowym na niższej pozycji w strukturze spłaty zobowiązań przedsiębiorstwa. Jeśli jednak stoi za tym coś więcej, konieczne będzie skorzystanie z porady prawnej.

Napisany przez freewheelin
Cześć Bolitho,
dzięki za odpowiedź. Teraz pytanie, gdzie dokładnie mogę sprawdzić, jak działa ta grupa SIP. Dlatego zarejestrowałem się tutaj.

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli jesteś inwestorem w tej firmie, myślałem, że masz informacje. Albo przynajmniej wiesz, gdzie możesz je znaleźć. Sprawdź Bundesanzeiger, w przeciwnym razie Google może być twoim przyjacielem.

Albo masz szczęście i znajdziesz innych inwestorów, z którymi możesz się wymieniać informacjami. Powodzenia.

Napisany przez Madeira
Cześć,

czy naprawdę jest tak mało osób, które zaangażowały się w SIP AG? Nie potrafię w to uwierzyć.

Więc ludzie, bądźcie odważni - dajcie znać tutaj. Tylko wspólnie jesteśmy silni!

Pozdrowienia
Madeira

Napisany przez docradkh
Cześć,
Mam podobne doświadczenia z SIP, to znaczy inwestycja jednorazowa w wysokości 5000€ i plan ratalny w wysokości 100€ miesięcznie. Komunikacja z SIP jest bardzo trudna.
Od 2012 roku nie otrzymuję żadnych informacji, a wcześniej tylko na moje stale zadawane pytania. Mój doradca nie może pomóc ani być może nie jest zainteresowany. Prawdopodobnie będę musiał skonsultować się z prawnikiem.
Jak to u Ciebie się skończyło?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata