Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Szukaj funduszy ETF z interwałem wypłat.

Napisany przez ulfcihak
Cześć,

mimo intensywnych starań nie udało mi się dotąd znaleźć narzędzia do wyszukiwania funduszy ETF, w którym można łączyć standardowe kryteria wyszukiwania z atrybutem Częstotliwość wypłat (np. miesięczna lub kwartalna wypłata).

Czy ktoś z Państwa zna takie narzędzie? Czy można gdzieś samodzielnie budować dowolne kombinacje kryteriów na polach bazy danych za pomocą Query Language (np. SQL/QMF)?

Dziękuję i pozdrowienia z Norymbergi
Ulf Cihak

Napisany przez EuroPaule
Cześć Ulf,

To może być spowodowane tym, że fundusze zwykle wypłacają dywidendy lub kapitalizują zyski tylko raz w roku.
Może zdarzyć się wyjątek w przypadku ETF-ów, ale w przypadku zwykłych funduszy byłoby to tak egzotyczne, że nie miałoby sensu programować specjalnej bazy danych na ten temat.
Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ulfcihak
Cześć Paule,

dla rodzaju dodatkowej emerytury miesięczne lub kwartalne wypłaty są dość praktyczne. Dlatego ciągle poszukuję takich funduszy.

Nie mam pewności, czy rzeczywiście jest to egzotyczne (między innymi, ponieważ nie mam dostępu do informacji). Na forum Comdirect znalazłem listę takich funduszy wypłacających dywidendy: comdirect.de/forum/fdo/ThreadDetailRH.do?categoryID=6&forumID=15&threadID=80543 oraz na stronie internetowej monatliche-dividende.de

Istnieje też wiele ETF-ów z tego rodzaju wypłatami (słyszałem, że w USA są one bardziej popularne w planach emerytalnych).

Czy ktoś ma może jakiś pomysł na takie zapytanie? Czy istnieją listy funduszy/ETF-ów w Excelu, które można sortować według kolumny Interwał wypłat?

Napisany przez eichi
Sprawdź fundusze ETF wypłacające dywidendy, ponieważ niektóre z nich wypłacają je regularnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata