Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto określa moment zwrotu kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.

Od prawie roku mam kredyt w Sparkasse. Co miesiąc spłacam około 200 euro. Ogólnie jest dobrze, ale moment obciążenia konta jest nieco niewygodny. Moje wynagrodzenie jest zawsze przekazywane na moje konto rozliczeniowe w połowie miesiąca, jednak Sparkasse obciąża raty zawsze pierwszego dnia miesiąca.

Czy istnieje ustalona zasada, że bank obciąża raty pierwszego dnia, czy mogę złożyć wniosek o obciążenie ich w połowie miesiąca? Będę bardzo wdzięczny za informacje na ten temat!

Napisany przez 2Bolitho
To nie jest decyzja banku! Sam potwierdziłeś swoją zgodę podpisując umowę. Zmiana wymaga zgody obu stron. W praktyce żadny bank tego nie zrobi, mają swoje ustalone procedury i nie będą z nich rezygnować dla jednego kredytu.

Napisany przez Spessartraeuber
Najlepiej zadzwoń bezpośrednio do banku i zapytaj, czy data może zostać zmieniona.
Jeśli tak, poproś o to także na piśmie.
W przeciwnym razie po prostu zaplanuj, żeby pieniądze były wpłacone do 1. dnia miesiąca.

Napisany przez MarcoKirsch
Moim zdaniem powinieneś dokładnie to ustalić ze swoją instytucją bankową i skontaktować się z personelem. Warunki powinny zostać ustalone z doradcą klienta, zgodnie z informacją udostępnioną przez Sparkasse. Pozdrawiam

Napisany przez adam-herzog
@Bolhito:
Dlaczego bank nie miałby tego zmienić? To przecież żadna wielka sprawa. Mogę sobie wyobrazić, że może zostać nałożona opłata manipulacyjna, ale nic więcej.
Po prostu zadzwoń do doradcy w Sparkasse i zapytaj

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata