Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: krótkoterminowy kredyt na 2 miesiące

Napisany przez JanKa
Może ktoś mógłby mi tutaj podsunąć jakąś wskazówkę:

Ponieważ oczekiwana kwota wpłynie dopiero dwa miesiące później niż planowano (do 31.03.), potrzebuję krótkoterminowego kredytu w wysokości 2500 € na czas do tego momentu.
Nie ma problemu, pomyślałem - bo w tle stoi także nieruchomość.
Jednak odpowiedzialny doradca bankowy, gdzie prowadzone jest konto czynszowe, odrzuca tymczasowe (2 miesiące) zwiększenie limitu debetowego, ponieważ wpływają tam tylko dochody z czynszu (i wypłaty wychodzą - około 1400 € miesięcznie wchodzą i wychodzą....)

Jako - mały - przedsiębiorca mam trudności z uzyskaniem kredytu u zwykłych dostawców kredytu - a bank wysłał mnie do *banku czynszowego* - ponieważ tam jest także widoczna wyżej wymieniona kwota.
Jakaś prostsza wskazówka?
(prawdopodobnie zmienię bank czynszowy)

Napisany przez Tessa_Berlin
Cześć JanKa,
jeśli finansowanie nieruchomości jest powiązane z Twoją działalnością zawodową, w takim przypadku rozważenie mikrokredytu może być uzasadnione.

Pozdrowienia z Berlina
Tessa

Napisany przez JanKa
Samozatrudnienie i nieruchomość to dwie różne pary butów;
chodzi tylko o zaliczkę, która jest wymagalna w krótkim terminie - i może zostać spłacona w ciągu dobrych sześciu tygodni

Napisany przez Holger1984
Na przykład dostępne są kredyty lombardowe, rachunek bieżący i dyskont weksli jako krótkoterminowe możliwości.

Napisany przez soundjunk
Jaki rodzaj freelancerów?

Napisany przez VSFinance
W Twojej sytuacji jako osoby prowadzącej działalność gospodarczą na pewno ma sens wzięcie mikrokredytu, zwłaszcza jeśli potrzebujesz tej kwoty tylko na krótki okres. Dobra rzecz w przypadku mikrokredytów polega na tym, że wcześniejsza spłata jest zawsze możliwa bez dodatkowych kosztów.

Więcej informacji na temat mikrofinansowania znajdziesz tutaj:
https://www.example.com

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata