Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy Interhyp jest najlepszym partnerem w finansowaniu budowy?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy użytkownicy.

Ja i moja dziewczyna szukamy domu. Mamy około 15 000 euro kapitału własnego i razem zarabiamy około 3 500 euro netto. Od znajomych słyszeliśmy, że finansowali swoje mieszkanie przez Interhyp.
Czy to jest bank czy tylko agencja pośrednictwa, przez którą można uzyskać oferty od banków finansujących?
Czy faktycznie otrzymuje się tutaj informacje o najkorzystniejszych bankach i ich warunkach finansowania? Interhyp na pewno nie robi tego za darmo.
Jakie są tutaj opłaty?

Maggo

Napisany przez Leroy
Cześć Maggo,

Interhyp to nie bank, ale pool finansowy. Oznacza to, że współpracuje ona z ponad 300 różnymi bankami na terenie Niemiec. Dla Ciebie nie ma żadnych kosztów, ponieważ bank finansujący płaci prowizję Interhyp.

Oczywiście lepiej jest nie tylko udać się do jednego banku, aby uzyskać poradę. Jednak ważne jest nie tylko oprocentowanie, ale także odpowiedni koncept.

Istnieją także banki, z którymi Interhyp nie współpracuje, dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić, czy Interhyp jest naprawdę najtańszym dostawcą.

Napisany przez Dahut
Nein. Oferty, które otrzymałem od Interhyp, były znacznie wyższe niż finansowanie, które ostatecznie podpisałem. Najtańsze oferty, jakie otrzymałem (około 6 miesięcy temu), pochodziły od 2 banków spółdzielczych i Sparda-West. Oprócz mojego zapytania do Interhyp, wysłałem e-maile do wszystkich banków, które po przeszukaniu internetu miały najniższe oprocentowanie, prosząc o ofertę. Jeśli wysyła się wszystkie informacje (samodzielne oświadczenie) uczciwie drogą mailową, otrzymuje się tam również już dobre oferty drogą elektroniczną. Jednak warunki zostały u mnie jeszcze lepsze po rozmowie osobistej.

Napisany przez PIYASA
@Dahut

To samo przydarzyło się również mojemu znajomemu. Skorzystał z doradztwa w Interhyp. Następnie poszedł do swojego banku... i oto lepsze warunki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata