Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Usługi Hypo - doświadczenia?

Napisany przez RheinPirat
Czy są jakieś doświadczenia z firmą Service Hypo? W sieci znalazłem niestety niewiele informacji na ten temat.

Napisany przez semmlerob
Nie mogłem narzekać

ale to już 5 lat temu

Krótkie pytanie, krótka odpowiedź.

Chodzi mi o finansowanie budowy.

Dziś w południe również nie udało mi się dowiedzieć, do kogo należy Service Hypo.

Napisany przez semmlerob
To dla nas załatwili finansowanie za pośrednictwem DKB.
Wszystko poszło gładko.

Skontaktowaliśmy się z Service Hypo na początku tygodnia. Pozytywnie: niecałe trzy godziny później odezwała się osoba, która od razu zaproponowała nam 2 oferty na podstawie danych naszych planów. Następnie otrzymuje się pocztą swoje dane logowania i można spokojnie przejrzeć oferty. Możliwe było również oddzwonienie i zgłaszanie żądań zmian oraz alternatywnych ofert. W związku z tym wszystko jest w porządku.

Jednak zdecydowaliśmy się na ofertę innego pośrednika (Dr. Klein), ponieważ oferowała ona nieco lepsze warunki dla naszych potrzeb i jednocześnie mieliśmy lokalnego przedstawiciela.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Rheinpirat,

jak wyglądała najlepsza oferta i która bank ją złożył?

Tak naprawdę nic rewolucyjnego. Deutsche Bank. Okres stałego oprocentowania przez 15 lat, 2% spłaty, oprocentowanie mieszane 3,27% (z uwzględnieniem KfW)

Jak już zostało wspomniane w innym wątku, nie chcieliśmy ponosić zbyt wysokich miesięcznych kosztów, chcieliśmy jednak mieć spłacone do emerytury i mieć możliwość szybszej spłaty poprzez dodatkowe wpłaty. Ponieważ musieliśmy w pełni sfinansować, myślę - i mam nadzieję - że było to dobre ofer. Prawie trzy czwarte roku temu złożyliśmy zapytanie o tę samą sumę na inny obiekt (który ostatecznie jednak nie byl przez nas kupiony), tam mieliśmy 3,3 lub 3,4 oprocentowanie mieszane. Nie jestem już całkowicie pewien.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata