Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Karta przedpłacona

Napisany przez MarcoKirsch
Dla wszystkich, którzy potrzebują przedpłaconej karty kredytowej: KisCard jest teraz dostępna w Phonehouse. Otrzymuje się jakieś vouchery i kredyty, tak mi się wydaje. Nie mam pojęcia, czy to oficjalna promocja, czy ogólnie dostępne. Pozdrowienia, Marco

Napisany przez familie-mustan
Cześć Danke,
będę się w tym kierunku zorientować...

Pozdrawiam,
Mark

Napisany przez Prepaider
Karty prepaid można również świetnie zamówić przez internet, istnieje wiele porównywarek i ofert bezpośrednio od banków. Po prostu spróbuj wyszukać w Google.

Napisany przez a.werndel
Zamówiłem także swoją kartę kredytową prepaid przez Internet. Wybrałem Payango, ponieważ oferuje wiele dodatkowych funkcji.
Wystarczy, że wpiszesz to w Google!

Napisany przez Objektiv33
Czy ktoś mógłby jeszcze raz wyjaśnić, cu dokładnie jest zaletą karty przedpłaconej? Jeszcze nie do końca się w tym orientuję...

Napisany przez 2Escorpio

Może ktoś jeszcze raz wyjaśnić, jaka dokładnie jest korzyść z posiadania karty kredytowej typu prepaid? Jeszcze nie do końca to rozumiem...

Hej,

Karty prepaid nie mają zbyt wielu korzyści. Są one sensowne tylko dla osób, które nie mogą otrzymać zwykłej karty kredytowej lub nie potrafią bądź nie chcą zarządzać pieniędzmi.

Istnieją także osoby, które mylnie uważają karty prepaid za fałszywe bezpieczeństwo. Oczywiście jest to nonsens, praktycznie wszystkie niemieckie karty kredytowe są ubezpieczone przed nadużyciami... Otrzymuje się więc zwrot pieniędzy. Większość kart prepaid natomiast nie jest ubezpieczona, więc jeśli dojdzie do nadużycia, cały stan konta zostanie utracony.

Ponadto posiadając kartę prepaid można napotkać problemy u niektórych sprzedawców, takich jak wypożyczalnie samochodów, rezerwacje hoteli, płatności w samolocie/pociągu, stacje benzynowe itp.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez RobinHo
Miałem dobre doświadczenia z kartą prepaid Berliner Sparkasse. Zawsze było bardzo wygodne dokonywanie wpłat, a limit wynosił 500€.

Napisany przez gruberclaudia
Ponadto z kartą prepaid można mieć problemy u niektórych sprzedawców, takich jak wypożyczalnie samochodów, rezerwacje hotelowe, płatności w samolocie/pociągu, stacje benzynowe itp.

Co w zasadzie jest całkowicie absurdalne.... Karta prepaid musi być doładowana gotówką, aby mogła być używana.

Moim zdaniem karta prepaid została pierwotnie wprowadzona również w Niemczech, aby przede wszystkim młodym ludziom można było przybliżyć korzystanie z karty kredytowej, bez ryzyka wpadnięcia w długi, czyli spłacania pożyczek. Dlatego też trafną oceną jest, że karta prepaid jest raczej dla osób, które nie radzą sobie z pieniędzmi lub kartą kredytową w ogóle...

Napisany przez 2Escorpio

Co w sumie jest całkowicie nonsensowne ... Karta przedpłacona musi być doładowana gotówką, aby móc z niej korzystać.

Moim zdaniem, karta przedpłacona pierwotnie została wprowadzona także w Niemczech, aby przede wszystkim młodym ludziom umożliwić lepsze poznanie korzystania z karty kredytowej, bez ryzyka popadnięcia w długi, czyli w zasadzie korzystania na kredyt. Dlatego też ocena, że karty przedpłacone są raczej dla osób, które nie potrafią zarządzać gotówką lub kartą kredytową jest całkowicie trafna...

Nie, tak nie jest. W tych terminalach / sklepach albo brakuje połączenia internetowego do sprawdzenia salda albo końcowa kwota nie może jeszcze zostać ustalona na podstawie obciążenia, np. w przypadku hoteli i wypożyczalni samochodów.

W przeciwnym razie karty przedpłacone nie zostały wprowadzone z myślą o młodych ludziach, tylko dla osób, które albo nie mogły otrzymać prawdziwej karty kredytowej, albo nie chciały jej posiadać.

Młodzież, która wydaje swoje kieszonkowe 50 euro miesięcznie, ma niewielkie znaczenie dla banku.

Napisany przez Rolli123
Kalixa powinna być dość dobra. Osobiście nie znam jej, ale trzy osoby z mojego kręgu znajomych ją mają i są nimi bardzo zadowolone.

Napisany przez Heinzi34
Odradzałbym skorzystanie z usług Phonehouse. Kilka lat temu miałem z nimi umowę i miałem same problemy z jej anulowaniem. Jednak w trakcie trwania umowy wszystko było w porządku =).

Napisany przez 2Escorpio

Odradzałbym Phonehouse. Kilka lat temu miałem u nich umowę, i było same kłopoty z wypowiedzeniem. Ale ogólnie w trakcie trwania umowy było wszystko w porządku =).

Masz jeszcze na myśli kartę pre-paid czy umowę na telefon?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata