Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy chciałby Pan/Pani ulokować 50 000 euro na co najmniej 5 lat?

Napisany przez anonx0
Cześć wszystkim,
w którym banku otrzymam najwięcej odsetek od kwoty 50 000 € przez co najmniej 5 lat?

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź na Google hasło Porównanie lokat terminowych, tam powinieneś znaleźć kilka ofert. Nie jestem pewien, czy najlepsza oferta będzie dostępna, pewnie trzeba samemu poszukać.

Napisany przez Henner1978
To nie jest tak proste, jak zapytałeś - czy naprawdę szukasz tylko lokaty terminowej, czy czegoś, co mogłoby zrównoważyć inflację? Jesteś w stanie znosić ryzyko i zmienność? Czy to całe Twoje pieniądze i musisz je dokładnie wydać za 5 lat? Jakie masz dotychczasowe doświadczenia z inwestowaniem?

Pytań nad pytaniami... zdefiniuj proszę bliżej swój cel, abyśmy mogli lepiej ograniczyć rozwiązanie?

Pozdrawiam HS

Napisany przez anonx0
Chciałbym mieć całkowite bezpieczeństwo,
najlepiej bez banku, który ma minimalne zabezpieczenia,
pieniądze powinny być również dostępne w ciągu maksymalnie 5 lat.
Jakie są wasze doświadczenia z Big Bankiem?
Stopa oPROCENTOWANIA na Lokacie wynosi 2,9%

50.000 EUR za 2,9% w estońskim systemie bankowym - na pewno nie byłoby to moje preferowane inwestowanie. Zamiast tego zbudowałbym własny fundusz gwarancyjny: 45 000 EUR na niemieckiej lokacie terminowej, np. w IKB, Merzedes, Targo lub na rozsądnym koncie oszczędnościowym, gdzie oprocentowanie w kolejnych latach również może wzrosnąć, a ja pozostanę elastyczny. Pozostałe 5000 EUR zainwestowałbym w 5 różnych funduszy (uwaga na jak najwyższe zniżki od opłaty emisyjnej), np. 2 międzynarodowe fundusze akcyjne, fundusz mieszany, fundusz defensywny, fundusz absolutnego zwrotu. Nawet jeśli wszystkie 5 funduszy spadłoby do zera (co nie jest możliwe), to przynajmniej zachowałbyś swój kapitał, ale z realną szansą na więcej :-)

Tylko pomysł trochę niekonwencjonalny, pozdrawiam HS

Napisany przez Matthew Pryor
Tylko jeden pomysł trochę na uboczu głównego nurtu, pozdrowienia HS

I teraz gdzie dokładnie i w jaki sposób jest to na uboczu głównego nurtu? Taki sposób postępowania nakazuje już zdrowy rozsądek, przy czym nie mogę zrozumieć zalecenia korzystania z aktywnych funduszy kosztem rozwiązania za pomocą ETF-ów.
Dla tego połączenia nie trzeba pochodzić z branży, jak ty. Jak już wcześniej z nonszalancją zaprzeczyłeś w innym wpisie.

I gdzie dokładnie jest teraz poza głównym nurtem? Taki sposób postępowania narzuca zdrowy rozsądek, a ja nie mogę zrozumieć rekomendacji na rzecz aktywnych funduszy kosztem rozwiązania poprzez ETF-y.

Do takiej kombinacji nie trzeba pochodzić z branży, tak jak Pan, co już zresztą w inny sposób zaprzeczył w innym wpisie.

Po prostu uważam, że w porównaniu z ETF-ami korzystanie z aktywnych funduszy daje mi lepszą możliwość redukcji zmienności i inwestowania w różne strategie. Używamy także ETF-ów, ale tylko do handlu krótkoterminowego.
Niestety nie jestem pewien, na co dokładnie Pan zareagował, przepraszam. Nawiasem mówiąc, znam bardzo niewielu osób prywatnych, które podejmują takie decyzje bez żadnej wiedzy ;-)

Tutaj niestety nie wiem, na którą stopę Cię nadepnąłem, przepraszam.

Na żadną z nich, nie martw się. Ale uważam, że nie jest budujące zaufanie, jeśli ktoś chce być doradcą finansowym i nie ma doświadczenia z branży. Przynajmniej ta informacja pochodzi z jednego z Twoich innych postów. Powinieneś podjąć decyzję w tej sprawie i odpowiednio się ustawić.

Po prostu wierzę, że poprzez aktywne fundusze mam lepszą możliwość zmniejszenia zmienności i zakupu różnorodnych strategii w porównaniu do ETF-ów.

Co skłoniło Cię do tej wiary? I dlaczego uważasz, że poprzez aktywne inwestowanie możesz zmniejszyć zakres swojej zmienności w porównaniu z pasywnymi inwestorami? Zwłaszcza że musiałbyś osiągnąć lepszy wynik przed kosztami, aby uzasadnić tę (w mojej opinii niepotwierdzoną) mniejszą zmienność. Jak chcesz wiedzieć, które (aktywa) zbliżą Cię do tego celu w ciągu najbliższych 5 lat? A przecież TO właśnie o ten okres inwestycji chodzi.

Napisany przez Ravemaster84

Jak chcesz wiedzieć, które (aktywne) fundusze Cię zbliżą do tego celu w ciągu następnych 5 lat? Tym przecież jest interesowany TO.

Małe pytanie ze strony (niewiedzącej) osoby:
Jak można wiedzieć, które ETF-y doprowadzą Cię do celu w ciągu kolejnych 5 lat? Oczywiście mniejsze opłaty za fundusze pasywne odgrywają rolę. Ale jeśli naprawdę nastąpi krach, to pozostanę związany z ETF-ami. Przynajmniej w przypadku menedżera funduszu istnieje szansa, że zareaguje i przeprowadzi zmiany. Czy źle to widzę? Czy inwestowanie w ETF-y na 5 lat jest zasadniczo sensowne czy nie?

Na żadne z dwóch, nie martw się. Jednak nie uważam za budującą zaufanie sytuację, gdy doradca finansowy nie chce pochodzić z branży. Co najmniej ta wypowiedź pochodzi z jednego z Twoich innych postów. Powinieneś podjąć decyzję w tej sprawie i odpowiednio się ustawić.

Co sprawia, że wierzysz w to? I dlaczego aktywne inwestowanie miałoby umożliwić zmniejszenie zmienności w porównaniu z pasywnymi inwestorami? Tym bardziej, że musiałbyś osiągnąć lepszy wynik przed kosztami, aby móc uzasadnić to niższe Vola (które według mnie nie istnieje). Jak chcesz wiedzieć, które (aktywa) pomogą Ci zbliżyć się do tego celu w ciągu najbliższych 5 lat? Bo przecież chodzi TO o ten okres inwestycji.

Ah, masz rację, musiałem również przeczytać dwa razy post o finansowaniu nieruchomości - oto zdanie, które prawdopodobnie masz na myśli:

O rany, choć jestem zupełnie nowy w tym forum, to nie jestem nowicjuszem w branży i z zainteresowaniem przeczytałem ostatnie wpisy...

Chodziło mi więc o to, że nie jestem nowy w branży - jasno się ustosunkowałem - pochodzę z tej branży i zarabiam na życie tym zajęciem :-) i robię to od końca lat dziewięćdziesiątych, czyli mam doświadczenie w radzeniu sobie z kryzysami i zmiennością!

Na żadną z nich, nie martw się. Jednak nie uważam za budujące zaufanie, jeśli ktoś, kto chce być doradcą finansowym, nie pochodzi z branży. Przynajmniej taka deklaracja znajduje się w jednym z twoich innych postów. Powinieneś zdecydować się w tej kwestii i odpowiednio się ustawić.

Co skłoniło cię do takiego przekonania? I dlaczego aktywne inwestowanie miałoby pomóc w zmniejszeniu zmienności w porównaniu z pasywnymi inwestorami? Zwłaszcza że dodatkowo musiałbyś osiągnąć lepsze wyniki przed kosztami, aby móc uzasadnić tę (według mnie niepotwierdzoną) mniejszą zmienność. Jak chcesz wiedzieć, które (aktywne inwestycje) pomogą ci zbliżyć się do tego celu w ciągu następnych 5 lat? Przecież właśnie o ten okres inwestycji chodzi TO.

Cytat od Ravemaster84

Małe pytanie z mojej (niewiedzącej) strony:
Jak poznać, które ETF-y doprowadzą nas do celu w ciągu najbliższych 5 lat? Oczywiście znaczenie mają niższe opłaty w pasywnych funduszach. Ale jeśli naprawdę nadchodzi załamanie, wtedy będę sztywno trzymał się ETF-ów. Przynajmniej w przypadku menedżera funduszu istnieje szansa, że podejmie działania i zmieni alokację. Czy ja się mylę? ETF-y przez 5 lat zasadniczo sensowne czy nie?

Dokładnie tak samo myślę, argument kosztów jest oczywiście istotny i zawsze obecny, dlatego jesteśmy zwolennikami 100% zniżki na opłatę emisyjną. I zgadzam się z tobą, jeśli mam do czynienia z doświadczonym inwestorem, który sam potrafi kontrolować swoją zmienność dzięki tempu; ale w przypadku laika wybieram strategie aktywne, które się sprawdziły. Porównaj dla przykładu Carmignac Investissement lub fundusz FMM z MSCI World lub Fondakiem z DAX. W takiej sytuacji wolę fundusze.

Pozdrawiam, HS

I ja jestem z Panem, gdy mam doświadczonego inwestora, który sam opanował swoją zmienność poprzez odpowiednie naświetlanie czasowe; ale w przypadku laika wybieram aktywne strategie, które się sprawdziły.

Muszę przyznać, że raczej podzielam tę naiwność. Muszę dodać, że poza RK1 nie mam żadnych inwestycji. Obecnie się uczę i staram się zrozumieć.

Cytat od Henner1978

Porównajmy inwestycje w Carmignac Investissement lub fundusz FMM z MSCI World lub Fondak z DAX. Wtedy wolałbym zdecydowanie te fundusze.

Jednakże tutaj częściowo zgłaszam sprzeciw. Trzeba patrzeć na horyzont. Jeśli zamierzam inwestować przez bardzo długi czas, to koszty i fakt, że wielu menadżerów nie jest w stanie długoterminowo prześcignąć indeksu, raczej przemawiają za pasywnymi inwestycjami. Myślę, że dyskusja na temat tego, czy inwestycje aktywne czy pasywne są lepsze, będzie równie bezkończa i bezowocna jak dyskusja na temat tego, w którą akcję będę mieć największe zyski w ciągu najbliższych 5 lat.

Więc chodziło mi o to, że nie jestem nowy w branży - jasna pozycjonowanie -

Dziękuję za wyjaśnienie. Shame on me

Jak można wiedzieć, które ETF-y doprowadzą Cię do celu w ciągu najbliższych 5 lat?

W ogóle nie można. Podstawowa zasada, że nikt nie może dokładnie przewidzieć przyszłych zmian na rynku, dotyczy oczywiście także instrumentów pasywnego inwestowania.
I już jesteśmy przy sednie kwestii wiary: czy opłaca się inwestować dodatkowe środki finansowe w aktywnie zarządzane produkty? Zazwyczaj nie.
I nie zapominajmy, że opłata początkowa to nie wszystko. Kluczowe jest ostatecznie to, jaka jest całkowita opłata i w jakim stosunku do osiąganego dodatkowego zysku.
W przypadku doradców należy doliczyć jeszcze koszt wynagrodzenia. Nie można go też lekceważyć.
doradca musi dodatkowo przewyższyć swoje wynagrodzenie w porównaniu z pasywną strategią. Wtedy powietrze szybko staje się rzadkie.

Proszę porównać fundusze Carmignac Investissement lub FMM z MSCI World lub Fondak z DAX. Wtedy wolę fundusze.

Zwłaszcza w przypadku pierwszego przykładu powinniście Państwo dobrze wytłumaczyć swojemu klientowi, który podążył za Waszą radą 3 lata temu, dlaczego zapłacił Panu honorarium, a funduszowi opłatę. Ponieważ w tym okresie czasu zarządzany aktywnie Carmignac przegrywa z MSCI. Nawet przed kosztami. Waszymi i funduszu. Ponieważ nie znam struktury Państwa kosztów, niestety nie można ich odliczyć. Ale ogólny rezultat w tym przypadku jeszcze bardziej sprzyja indeksowi.
Czy pobieracie Państwo opłatę od klientów, gdy wyniki są mniejsze w porównaniu z quasi bezpłatną strategią?

Właśnie przy pierwszym przykładzie powinieneś być w stanie dobrze wytłumaczyć klientowi, który poszedł za Twoją radą trzy lata temu, dlaczego płacił Tobie opłatę i funduszowi opłatę. Ponieważ w tym czasie aktywnie zarządzany fundusz Carmignac plasuje się za indeksem MSCI. Nawet przed kosztami. Twoimi i funduszu. Ponieważ nie znam struktury kosztów, nie można ich niestety odjąć. Ale w tym konkretnym przypadku wynik całkowity jeszcze wyraźniej wypada na korzyść indeksu.
Czy pobierasz opłatę od swojego klienta, jeśli wynik finansowy pozostaje poniżej strategii praktycznie bezpłatnej?

Ponownie, dokładnie o to chodzi w przypadku C. Invest. - w przypadku stopniowej stopnia zwrotu z ostatnich 5 lat (co kwartał), MSCI osiągnął go rzadziej i zawsze ustępował w ciągu ostatnich 15 lat. Opłaty u nas są zróżnicowane - w dość statycznej strukturze z funduszem 0,5% plus VAT rocznie do 1,5% plus VAT w przypadku opieki nad poszczególnymi tytułami. Do tego dochodzi opłata wynikowa od 5% do 15% z pułapem, ale zawsze z High-Watermark. Patrzymy na obraz ogólny klienta, a ponieważ rozliczamy kwartalnie, klient może zawsze złożyć żadanie rezygnacji, jeśli straci ochotę... nie zmuszamy nikogo ;-)

Pozdrowienia HS

Napisany przez Sonnenmensch
Dość wysoki poziom tutaj. W każdym razie chętnie czytam i staram się przynajmniej zrozumieć kilka rzeczy.

Całkiem wysoki poziom tutaj. W każdym razie chętnie tutaj czytam i staram się przynajmniej zrozumieć kilka rzeczy.

Zawsze pytaj - tutaj odpowiedzi są za darmo :-)

Napisany przez Sonnenmensch
hehe, dzięki. Już założyłem wątek i zadałem pytanie jako laik

Przydatni doradcy chętnie się tym zajmą. Zrobiliście duży krok naprzód, kiedy zrozumieliście, że inwestowanie w wasz własny kapitał ludzki zazwyczaj przynosi najwyższy zwrot. Jeśli chodzi o samą inwestycję, istnieje wiele studiów i dobrych książek w sieci, których treść powinniście przyswoić przed rozważeniem inwestowania własnych pieniędzy. Szybko zauważycie, że stworzenie własnej strategii dopasowanej do skłonności do ryzyka i długości inwestycji nie jest trudne, a wszystko to bez kosztów aktywnych produktów oraz dobrze zarabiających doradców i menedżerów funduszy. Sucha, ale interesująca i moim zdaniem nadal aktualna książka: Inteligentny Inwestor Benjamina Grahama.

Napisany przez ONLIFE
4% p.a. - lokata terminowa na 12 miesięcy! Jeśli ufasz tej bankowi (IW BANK), w przeciwnym razie porównywarka lokat terminowych. Jako nowy klient możesz również zdobyć premię w Dibie i innych, aby zwiększyć zwrot w pierwszym roku. Następnie możesz praktykować "bank hopping" i rok po roku inwestować w inny bank. Możesz to zrobić od razu, znajdziesz pewnie 10 banków, które oferują 30 - 50 euro bonusu dla nowych klientów... 10 x 5 000 euro jednorazowa inwestycja - dodatkowy zwrot około 1% - dywersyfikacja na 10 banków.

W IWBank depozyty do 100,000 € na posiadacza są w pełni zabezpieczone.
IWBank podlega ogólnoeuropejskim przepisom dotyczącym ochrony depozytów w Niemczech.

Ochrona depozytów
IWBank jest członkiem włoskiego funduszu gwarancyjnego depozytów Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD), konsorcjum uznawanego przez Banca d’Italia do zabezpieczania depozytów w bankach.

Zgodnie z dyrektywą UE dotyczącą ochrony depozytów, włoski fundusz gwarancyjny depozytów zapewnia gwarancję w wysokości 100 000 € na lokaty oszczędnościowe w danym banku dla klientów detalicznych. W przypadku wspólnego konta każdy współposiadacz ma maksymalne prawo do 100 000 €, co łącznie daje 200 000 €.
Aby uzyskać więcej informacji dotyczących limitu ochrony, zapoznaj się z warunkami korzystania oraz regulaminem...

Źródło: www

Z tą strategią na pewno masz dość pełną skrzynkę pocztową... Co do dyrektyw UE: zgadza się, ale nikt jeszcze nie wie, czy to ubezpieczenie depozytów działa... A w razie wątpliwości, jeśli masz do czynienia na przykład w Niemczech z GmbH jako kontrahentem, to nawet w prawie jest to jasno określone... Powodzenia w kontakcie z Włochami...

Napisany przez Jero
Cześć,
Chciałbym polecić wykonanie planu.
W tym planie możesz zawrzeć kilka punktów.
Pierwszy punkt obejmuje czas, jaki chciałbyś lub możesz poświęcić, a wybór odpowiedniego papieru wartościowego lub surowca będzie dla Ciebie łatwiejszy.
Drugi punkt to określenie, jakie ryzyko jesteś gotowy podjąć, co pozwoli Ci jeszcze dokładniej zawęzić wybór odpowiedniego papieru wartościowego lub surowca.
Trzeci punkt dotyczy kwoty inwestycji, o której już wspomniałeś, wynosi 50 000 EUR, ale chodzi bardziej o to, czy chcesz zainwestować cały swój kapitał inwestycyjny od razu, czy w poszczególnych ratach miesięcznych itp.
Ostatni punkt, czyli czwarty, dotyczy tego, dlatego lepiej skonsultować się z wybranym doradcą finansowym, ponieważ chodzi o to, co tak naprawdę chcesz osiągnąć.
Powodzenia i dobrej zabawy.

Pozdrowienia, Jero.

Napisany przez 1440000

Zdecydowanie wysoki poziom tutaj. Na pewno lubię czytać i staram się przynajmniej zrozumieć kilka rzeczy.

No, świetnie, jak wiele gorącego powietrza, przepraszam, wiedzy ekspertów może robić wrażenie: underperformt, Vola, Hurdlerate itp. Więc: TUTAJ JESTEŚMY, ABY CI POMÓC! Naprawdę? Czy ktoś naprawdę coś zrozumiał? Rozmowy z ekspertami na początku zawsze się różnią od tych na końcu takiej decyzji, gdy ostatecznie niezadowolony wynik jest już ustalony, o ile przynajmniej jest to niewielki plus.
Wyobraź sobie, że interesujesz się sportem, celem jest przeskoczenie 2,00 metra i wszyscy obecni tutaj eksperci są ekspertami od treningu. Nikogo nie obchodzą twoje predyspozycje, co potrafisz, co ze sobą niesiesz?
Każdy ma rozwiązanie, tylko najważniejsze zostało zapomniane: MUSISZ ĆWICZYĆ! - Po 5 latach startów i klęsk bez treningu; żaden ekspert już nie będzie obecny, albo czasy i okoliczności będą inne itd. itd.
ALE ĆWICZENIE może oznaczać, że wtedy będziesz w stanie osiągnąć 2,10 lub 2,20 metra!!! I TERAZ przypominasz sobie wszystkie porażki, straty myśli o zrezygnowaniu, które idą w parze. Najważniejsze, co osiągnąłeś poza 2,20 metrem, ale niekoniecznie wiedząc, co to jest Agio (nie potrzebujesz tego). Jesteś wśród wszystkich tutaj zgromadzonych JEDYNĄ OSOBĄ, KTÓRA WIE, JAK TO DZIAŁA: rozumiesz związki i potrafisz właściwie ocenić wartość takich ekspertyz na podstawie WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA!
OK. to kosztuje..., ale znacznie mniej niż każda porada inwestycyjna.
To jedyna prawda; tak nauczyliśmy się chodzić i mówić - nikt nie oczekiwał na to taryfy za korzystanie czy opłat za wydajność.
I można spokojnie spać, ponieważ nie ma strachu, że pieniądze zginą, ponieważ każda decyzja jest przemyślana (uczysz się, jak to działa), sam błąd jest pozytywny, bo przynosi nowe spostrzeżenia, które można wykorzystać w przyszłości.
Ci, którzy zrobili z tego fortunę w tym czasie mają jedno wspólne:
bez doradców, bez czasopism branżowych lub mediów branżowych, a przede wszystkim bez banków i firm ubezpieczeniowych.

Imanuel Kant: co to jest Oświecenie?
Oświecenie jest wyjściem człowieka z jego własnej winy niemocy. Niemoc to niezdolność korzystania ze swojego umysłu bez prowadzenia przez innego. Ta niemoc jest winą własną, gdy jej przyczyną nie jest brak rozumu, lecz brak determinacji i odwagi do korzystania ze swojego umysłu bez prowadzenia przez innego. Odważ się korzystać ze swojego własnego rozumu! to jest dewiza Oświecenia.

Do dzieła i POWODZENIA

Och, ale te gorące powietrze, przepraszam ekspertyza naprawdę może bywać imponująca: słaba wydajność, zmienność, wskaźnik bariery itd. Więc: TO JEST MIEJSCE, GDZIE MOŻNA CIĘ UGASIĆ! Naprawdę? Czy ktoś faktycznie coś zrozumiał? Rozmowy z ekspertami na początku zawsze przebiegają inaczej niż podczas podjęcia decyzji, kiedy wynik, zazwyczaj niezadowalający, jest już znany, nawet gdy jest to przynajmniej niewielki plus.
Wyobraź sobie, że interesujesz się sportem, masz cel przeskoczenia 2,00 metra, a wszyscy tutaj obecni eksperci to eksperci od treningu. Nikogo nie obchodzą twoje predyspozycje, co potrafisz, co ze sobą niesiesz?
Każdy ma rozwiązanie, tylko najważniejsze zostało zapomniane: MUSISZ ĆWICZYĆ! - Po 5 latach prób i spektakularnej porażce bez treningu; żaden ekspert nie będzie już wtedy, a może czas i okoliczności będą inne itd. itp.
ALE TRENING może sprawić, że przeskoczysz 2,10 lub 2,20 metra!!! I TERAZ przypominają ci się wszystkie porażki, straty, myśli o rezygnacji, które idą w parze z tym wszystkim i są nieodłączne. Najważniejsze, czego udało ci się osiągnąć oprócz 2,20 metra, niekoniecznie jest wiedzieć, co to jest Agio (nie potrzebujesz tego). Jesteś w gronie wszystkich tutaj zgromadzonych, JEDYNY, KTÓRY WIE, JAK TO DZIAŁA: znasz zależności i potrafisz właściwie ocenić wartość takiej ekspertyzy na podstawie własnych DOŚWIADCZEŃ!
OK. jest to kosztowne..., ale znacznie mniej niż jakakolwiek doradztwo inwestycyjne.
To jest jedyna prawda; tak nauczyliśmy się chodzić i mówić - nikt nie spodziewał się wskaźnika bariery czy opłaty za wydajność.
I można spać spokojnie, bo nie ma obawy, że pieniądze znikną, ponieważ każda decyzja jest przemyślana (uczysz się, jak to działa), sam błąd jest pozytywny, bo przynosi nowe zrozumienie, które można wykorzystać w przyszłości.
Ci, którzy w tej chwili na tej płaszczyźnie zarobili miliony, mają coś wspólnego:
żadni doradcy, żadne czasopisma branżowe czy media branżowe i przede wszystkim żadni banki ani ubezpieczyciele.

Immanuel Kant: czym jest Oświecenie?
Oświecenie to wyjście człowieka z jego własnej, spowodowanej przez niego samego, niedojrzałości. Niedojarłość polega na niemożności posługiwania się swoim rozumem bez kierowania się przez innego. Jeśli więc przyczyną tego stanu jest nie brak rozumu, ale brak decyzji i odwaga posługiwania się nim bez pomocy innych. Miej odwagę posługiwać się swoim rozumem! to jest dewiza Oświecenia.

Do dzieła i POWODZENIA

Oprócz tematu toczyć merytoryczną rozmowę?

Napisany przez 1440000

Czy oprócz offtopic masz coś sensownego do powiedzenia?

Tak, Mistrzu Szkoły - eh - Ravemaster84; Tylko:

wyciągnij wnioski, zauważ i załącz myślenie, po prostu użyj własnego rozumu, każdy musi to zrobić samodzielnie!

Napisany przez ADMCI4
Oprocentujemy 50 000€ przez 3% i 100 000 przez 4% miesięcznie.
Pieniądze pozostają na Twoim koncie!
Są one używane jedynie jako dowód i nie niosą żadnego ryzyka

Jeśli jesteś zainteresowany dalszymi informacjami, skontaktuj się ze mną.

Oprocentujemy 50000€ 3% i 100000 4% miesięcznie.
Pieniądze pozostają na Twoim koncie!
Będą traktowane tylko jako dowód i dlatego brak ryzyka w wysokości 0,00.
W razie dalszego zainteresowania proszę o kontakt.

Hurra, wszyscy szybko skorzystajcie! Oferta ważna tylko dzisiaj!

Napisany przez ADMCI4
Nie, nie tylko dziś, a nas już jest od 12 lat !!!

Nie, nie tylko dzisiaj, ale jesteśmy już od 12 lat!!!

Mocny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S&K istniało nawet 13 lat, Bernie Madoff prowadził swoją piramidę finansową nawet dłużej. A ci faceci byli zdecydowanie mądrzejsi niż Ty / Wy.

Napisany przez ADMCI4
Zawsze znajdą się ludzie, którzy nie mają pojęcia o tego typu inwestycjach i zaczynają stosować obraźliwe słowa.
W takich przypadkach mówię tylko: kontynuujcie marzenia i nie musicie akceptować tej oferty.
Miłego dnia!

Tak jak istnieją ludzie, którzy nie chcą lub nie mogą okazywać szacunku dla gramatyki i/lub ortografii.
Ale uważają, że mogą poświęcić ten sam szacunek lub pokorę inwestycjom innych.
Albo, aby nadużyć Shakespearea: Najbardziej puste garnki (czy to były głowy?) wydają najgłośniejszy dźwięk.
Co dokładnie jest nie tak z takimi typami jak Ty?

Napisany przez ADMCI4

Tak jak istnieją ludzie, którzy nie chcą lub nie potrafią okazywać szacunku dla gramatyki i/lub ortografii.
Ale są zdania, że mogą poświęcić ten sam szacunek lub pokorę dla inwestycji innych.
Albo, aby nadużyć Shakespearea: Najpustsze garnki (czy były to głowy?) wydają najgłośniejszy dźwięk.
Co dokładnie jest nie tak z typami takimi jak Ty?

Wciąż są tacy głupcy jak Ty,

Nie mający pojęcia, ale rozgadujący.

Napisany przez ADMCI4
To już nie pomogą żadne tabletki

Teraz prowadzisz świetną autopromocję. Można się pokusić o inwestycję, gdy taki nadęty bachor traci panowanie na samym początku.

Przecież już żadne pigułki nie pomogą

W to wierzę. Najlepiej od razu spróbuj terapii.

Napisany przez ADMCI4

Tu właśnie robiłeś świetną autopromocję. Chyba naprawdę warto zainwestować pieniądze, skoro taki nadęty bachor już na początku traci opanowanie.

Wierzę Ci. Może lepiej od razu spróbuj terapii.

Dopóki ludzie nie muszą inwestować u ciebie, to już mają wygraną!!!

Ale powinienem zapytać nasz dział prawny, co można zrobić wobec ciebie, jeśli wypowiadasz takie stwierdzenia na temat naszej firmy, którą w ogóle nie znasz.

Sprawdzi to i admin też dostanie pismo.

A teraz przeszkadzaj komuś innemu.

Dopóki ludzie nie muszą inwestować w was, już wygrali!!!

Psss, krótkowidzu, zdradzę Ci sekret: Ty tego nie jesteś w stanie zrobić. Ale pewnie jesteś lepiej chroniony w swoim domu bankowym niż przedtarcie, które na forum szuka ofiar.

Ale powinienem zapytać nasz dział prawny, co można zrobić wobec Ciebie, gdy wypowiadasz takie twierdzenia o naszej firmie, którą nawet nie znasz.

O rany. To są ciężkie działa. Może jednocześnie możesz podać mi adres swojego działu prawnego, aby BaFin wiedziała, do kogo się zwrócić po tym, jak właśnie poinformowałem o twoich nieuczciwych praktykach.

Idź do egzaminu, a administrator otrzyma również pismo.

Może powinieneś iść na egzamin? Albo zacząć naukę, żeby coś mądrego z Ciebie wyrosło? A co do administratora? No cóż, przyzwyczajony do kłopotów.

Napisany przez ADMCI4

psst, krótko, powiem ci sekret: Oni tego w ogóle nie potrafią. Ale chyba lepiej jest być w swoim banku niż u oszustów, którzy wypisują brednie na forum, żeby złapać na przynętę naiwnych.

Ojej. To są ciężkie działa. Może przy okazji podasz mi adres swojego działu prawnego, żeby BaFin wiedziała, do kogo się zwrócić po tym, jak właśnie poinformowałem o twoich nieuczciwych praktykach. Może powinieneś przejść przez egzamin? Albo zdobyć jakieś wykształcenie, żeby z ciebie wyrosło coś rozsądnego? A co do admina? No cóż, on jest przyzwyczajony do kłopotów.

:D:D:D:D:D:D

Napisany przez ADMCI4

Psst, Kurzer, ja ujawnię ci sekret: Nie masz szans. Ale prawdopodobnie lepiej będziesz się czuł w swoim banku niż u lekkoducha, szukającego ofiar na forach.

Uh-uh-uh-uh. To są ciężkie działka. Może od razu podasz mi adres swojego działu prawnych, żeby BaFin wiedziała, do kogo się zwrócić po tym, jak właśnie poinformowałem o twoich nieuczciwych praktykach.
Może warto zastanowić się nad egzaminem? Albo szkoleniem, żeby z ciebie coś rozumnego wyrosło? A co do admina? Cóż, on jest przyzwyczajony do kłopotów.

Rób to, boję się, rób, zobaczymy się potem

Następnie proszę podać nazwę firmy oraz przypisaną do niej stronę internetową. Jak wszyscy poważni dostawcy inwestycji finansowych, również Państwo mają swoją stronę internetową. Każdy może sobie wtedy wyrobić własne zdanie. Nawet jeśli można to zrobić już na podstawie Państwa wypowiedzi.

PS: Grożenie od razu działem prawnym już zrobiło kilka firm przed Państwem. Na koniec te firmy zostały zamknięte. Ale podobieństwa sami już wyciągacie, więc nie muszę tego już robić.

Napisany przez SchumannKev
Również 50.000 € to spora suma - czy kiedykolwiek pomyślałeś o podziale jej na różne inwestycje? Może warto skorzystać z porady finansowej? Zajrzyj tutaj, znajdziesz interesujący artykuł poruszający temat lokat terminowych: W 2013 roku powinieneś bardziej zaangażować się w zarządzanie swoimi finansami| Doradztwo oparte na wynagrodzeniach krajowych

Napisany przez CFO
@Topinvest
Tutaj, na forum, mieliśmy również reklamę Dividium - oferującą bezpieczne inwestycje z wysokimi oprocentowaniami.

Ta kombinacja wysokich oprocentowań bez ryzyka nie działa i nigdy nie będzie działać.

Równie dobrze można by tu reklamować: Naukę pływania bez zmoczenia.

Dla formalności ostrzegam Pana - a nie Ravemastera84 - Z powodu oferowania nieuczciwych możliwości inwestycyjnych.

@Ravemaster84: Nie ma sensu się tu denerwować - metoda jest zbyt przejrzysta.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez obelix
Niezależnie od ryzyka, nigdy nie powierzyłbym pieniędzy dostawcy takiego jak Topinvest jedynie na podstawie tutaj przedstawionych informacji. W moich oczach pośrednicy tego rodzaju są żenujący dla całej branży. Mam nadzieję, że rynek szybko to ureguluje i że przed zniknięciem tych pośredników nie ucierpiało zbyt wielu naiwnych osób.

Napisany przez ThinkPad

Ziemlich wysoki poziom tutaj. Czytam z przyjemnością i staram się przynajmniej zrozumieć kilka rzeczy.

Tak samo jest ze mną

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata