Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt z wpisem do księgi wieczystej na pierwszym miejscu

Napisany przez schnattchen
Komu podobnie się przytrafiło? Podpisałem z bankiem kredyt na forward (Sparda Bank) warunkiem, że znajdzie się na pierwszym miejscu w księdze wieczystej, bez wcześniejszego sprawdzenia, czy obecny bank, u którego nadal trwa kredyt i będzie kontynuowany, zgodzi się na ustąpienie pierwszej pozycji, ponieważ dokładnie taka sytuacja nastąpiła. Czy w takim razie kredyt na forward jest nieważny? Czy zostaliśmy celowo oszukani? Co się stanie, jeśli żaden bank nie ustąpi?

Napisany przez shoppingking
Czy to nadal aktualne? Jaka jest obecna sytuacja?

Napisany przez schnattchen
Tak, to nadal aktualne! Chciałbym najpierw wiedzieć, co się stanie, jeśli moim obecny bank nie ustąpi. Czy w takim przypadku mój kontrakt na kredyt terminowy będzie nieważny? Obecnie muszę wyjaśnić, czy moja obecna bank zgadza się zrezygnować z jej pierwszej pozycji w księdze wieczystej, abym mógł spełnić mój kontrakt. Na razie nic więcej się nie wydarzyło. Mam nadzieję, że mój kontrakt nie zostanie sfinalizowany, abym nie musiał wziąć drogiego kredytu terminowego. Wiem, że jest to bardzo spekulatywne, ale chciałbym to najpierw wiedzieć, aby móc podjąć decyzję. Czy znasz się na takich sprawach? Byłoby mi miło otrzymać kilka wskazówek. Dziękuję Ci za odpowiedź, schnattchen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata