Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Pomoc! Mam udziały w Axa-Immoselect.. co mam zrobić?

Napisany przez 25vany07
Cześć,

kiedy zaczynałem swoje szkolenie w wieku 16 lat, doradca finansowy polecił mi Axa Immoselect jako inwestycję lub sposób oszczędzania...

Wtedy powiedziano mi, że wszystko jest raczej bezpieczne i nigdy nie wspomniano, że w końcu absolutnie nie będę mógł odzyskać moich pieniędzy... całość jest przechowywana w depozycie w ebase.

Nie mam pojęcia, czy istnieje jakaś możliwość odzyskania moich pieniędzy... :-(

Czy ktoś może mi tu pomóc?

Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź...

Napisany przez soundjunk
Możesz sprzedać udziały na giełdzie po obecnym kursie giełdowym. Czy teraz to zrobisz czy zdecydujesz poczekać na półroczne wypłaty funduszu w ramach likwidacji przymusowej, nie mogę tego zalecić. Musisz zaufać własnemu przeczuciu.

Napisany przez 25vany07
Najpierw dziękuję za odpowiedź... :-)

Tylko jak mogę sprzedać udziały? (niestety nie mam pojęcia)
Dziś rano dzwoniłem do Ebase i powiedzieli mi tylko, że nie mogę ich sprzedać, ponieważ AXA nie odbiera tych udziałów czy coś w ten deseń :-(

Z poważaniem

Napisany przez soundjunk
Znam ebase nie. Ogólnie można jednak sprzedać każdy fundusz giełdowy. Obecny kurs wynosi 25€/udział.
Jeśli ebase sprawia problem, udaj się do swojego banku, załóż tam konto depozytowe i przekaż ebase do banku, następnie w każdym przypadku możesz sprzedać to na giełdzie, ale czy to jest sensowne, musisz zdecydować sam/a.

Napisany przez 25vany07
Okej, to mi naprawdę pomaga :-)
Ponieważ niestety teraz potrzebuję tego pieniądza, będę musiał wkrótce przejść do mojego banku ... serdeczne dzięki!

Napisany przez Henner1978
Hej,

niestety zamknięte otwarte fundusze nieruchomości, takie jak Axa Immoselect i inne, nie są obecnie sprzedawalne w Ebase (lub takie są moje informacje). Więc jeśli pilnie potrzebujesz pieniędzy, musisz udać się do swojego banku z depozytami giełdowymi, przelać całość i następnie sprzedać zleceniem sprzedaży na giełdzie. Jednak wcześniej powinieneś sprawdzić kurs, np. na stronie: giełda - Kursy giełdowe - Finanse - Kursy akcji - giełda we Frankfurcie - OnVista, a następnie wpisz w prawym górnym rogu WKN 984645. Następnie musisz rozważyć - firma uważa, że ich fundusz jest warty 45,60 za udział, a giełda wycenia go tylko na 24,60 - prawdopodobnie prawda leży gdzieś pośrodku. Zawsze decydujemy się dla naszych klientów sytuacyjnie, czy istnieją inne opcje inwestycyjne, jak pilna jest sytuacja - jaka jest możliwość na przykład w rodzinie, aby przenieść fundusz na konto Mamy i tam go sprzedać. Ebase i inne czyste banki depozytowe są obecnie koszmarem pod względem tej tematyki. Niestety. A czy inny bank ma ochotę przeprowadzić tę wyłącznie rozliczeniową operację, jest również trudne. W razie wątpliwości, mogą chcieć od razu sprzedać Ci inne produkty, co wiązałoby się z dodatkowymi kosztami.

Trudne - także nie mam pojęcia, jak to wycenić, prawdopodobnie opłaca się to przeliczyć na godziny pracy... nie mam pojęcia, daj znać, jeśli potrzebujesz pomocy, i zastanowimy się konkretnie. Proszę kontaktuj się prywatnie.

W przeciwnym razie wszystkiego dobrego.

Pozdrowienia, HEndrik

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata