Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie można ubiegać się o mały kredyt?

Napisany przez Daniel2k13
Cześć wszystkim,

właśnie natknąłem się na Wasze forum dzięki Google i chciałbym od razu zadać kilka pytań.

Zakończyłem w zeszłym roku w listopadzie moją edukację na przedmiocie handel przemysłowy i krótko po tym zostałem zatrudniony (na razie) na czas określony. Mój okres próbny trwa do 01. maja.

Mój kontrakt na pewno zostanie przedłużony. Obecnie moje dochody wynoszą około 1200 euro netto (początkowa pensja) i chciałbym teraz kupić samochód ze swoich oszczędności. Jednak potrzebuję na to jeszcze niewielkiego kredytu w wysokości 2500,- euro.

Mój wynik w Schufie powinien wynosić 100%, ponieważ nie miałem nigdy z tym do czynienia, nigdy nie przekroczyłem konta itp.

Czy w ogóle mam szanse na wspomniany kredyt? Zwłaszcza w moim wieku (20 lat), z umową czasową i okresem próbnym?! Zanim złożę jakiekolwiek wnioski i mój wynik się pogorszy, wolałbym zapytać Was!

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
Daniel

Napisany przez Kay Neahnung
Jeśli nie masz tego na piśmie, że zostaniesz zatrudniony na czas nieokreślony, to nie ma szans. Nawet jeśli masz to na piśmie, twój okres próbny stanowi problem. Wygląda na to, że masz niewielkie szanse, ponieważ w okresie próbnym można cię zwolnić stosunkowo szybko bez podania powodów.
Po prostu poczekaj do maja albo kup sobie samochód, na który cię stać.
To jest dobra rada ode mnie, która również tak się zaczęła. W końcu będziesz spłacał tylko długi, mam szczęście, że dobrze zarabiam i mogę spłacić swoje długi tak szybko, jak to możliwe... Ale nie zawsze tak było. Poza tym zarabiasz stosunkowo niewiele... Po moim wykształceniu, mając 19 lat, zacząłem zarabiać 2700 euro brutto, i to było 10 lat temu.

Napisany przez adam-herzog
Cześć Danielu,

ponieważ jesteś wciąż na okresie próbnym, może obecnie nie jest najlepszym czasem na składanie wniosku o kredyt ..
jednak jeśli złożysz zapytanie kredytowe za pośrednictwem portalu porównawczego, na przykład check24, nie będzie to miało wpływu na twój wynik w bazie danych SCHUFA.
Nie zostanie odnotowane zapytanie o kredyt, ale tylko zapytanie o warunki.

Możesz sprawdzić na tej stronie, czy bank mógłby udzielić Ci kredytu.

Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Nie ma takiej rzeczy jak wynik Schufy na poziomie 100%.

Wszystko inne zostało już udzielone odpowiedzi.

Napisany przez marlonpro
Cześć, jestem tu nowy i mam kilka pytań...

Wkrótce zacznę studia i będę potrzebować kredytu studenckiego... Chciałem zapytać, czy opłaca się go wziąć, czy może lepiej będzie podjąć dodatkową pracę obok...

Macie jakieś sugestie dla mnie

Napisany przez Baden36

Cześć, jestem tu nowy i mam kilka pytań...

Wkrótce zacznę studiować i będę potrzebować kredytu studenckiego... Chciałbym zapytać, czy warto wziąć kredyt czy może lepiej podjąć dodatkową pracę obok...

Macie jakieś sugestie dla mnie?

Cześć,
aby złożyć wniosek o kredyt, potrzebujesz zaświadczenia o zarobkach.
Musisz w jakiś sposób spłacić kredyt.
Zajrzyj na te strony, aby się dowiedzieć więcej:

online-vergleich24.net

lub jeśli chcesz zarabiać pieniądze

vu.grkcommpany.com

Pozdrawiam

Napisany przez familie-mustan
Cześć,

Najlepiej wypróbuj następującą stronę: Studienkredit von KfW, Sparkasse und Co.

Nie wiem, czy jest dobra, może inni mieli z nią doświadczenia.

Pozdrowienia,
Mustan

Napisany przez marlonpro
Cześć ludzie,

Dziękuję za wspaniałe sugestie i wskazówki. Postaram się jak najszybciej je przejrzeć. Niestety, aktualnie jestem w stresie związanym z aplikacjami na studia, znalezienie odpowiedniego uniwersytetu nie jest takie proste... zwłaszcza, że nie wykluczam studiowania za granicą.

Jeszcze raz dziękuję wam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją również mikrokredyty dla przedsiębiorców lub osób rozpoczynających karierę zawodową, również odpowiednie w zakresie do 20 000,00 EUR. Liczy się tutaj także pomysł i osobiste wrażenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata