Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie budowy z domem jako zabezpieczeniem

Napisany przez sascha38
Cześć wszystkim,
postanowiłem też się tutaj zarejestrować.

Więc tak:

Moja babcia wkrótce przepisze mi Dom o wartości około 180 000 €. Na Dom jest jeszcze kredyt w wysokości około 30 000 €.

Chciałbym teraz całkowicie odnowić ten Dom i przewidziałem na to kwotę około 150 000 € na nowe ogrzewanie, elewację, przybudówkę, instalacje sanitarną, podłogi itp.

W domu znajduje się jeszcze jeden mieszkanie, które również ma być odnowione i wynajęte.

To są moje dochody:
Wynagrodzenie z pracy na etacie: 1300 € netto
Dochody z działalności samodzielnej: około 500 € (działalność istnieje od września 2012)
Dochód z wynajmu mieszkania: 480 €
Kapitał własny: 0 €

Oprócz alimentów na dziecko w wysokości 262 € nie mam żadnych innych zobowiązań. Po prostu normalne wydatki.
Inne kredyty nie istnieją.

Teraz moje pytanie: Czy jest możliwe uzyskanie kredytu budowlanego w wysokości około 150 000 €, z domem jako zabezpieczeniem i bez kapitału własnego?

Czekam na wiele wskazówek od was.

Napisany przez Finanzen2012
Cześć,
w tej posiadłości pozostało jeszcze 30 000 euro zobowiązań, które również musisz przejąć, oraz konieczne jest uzyskanie finansowania w wysokości 150 000 euro na prace remontowe lub modernizację. Oznacza to, że wartość nieruchomości będzie obciążona hipotekami w 100%, a sytuacja dochodowa jest również nieco skromna.
To decyzja oparta na indywidualnych okolicznościach, ale chętnie mogę zaoferować Ci finansowanie. E-mail: Finanzstrategen@t-online.de

Napisany przez Ravemaster84
To forum służy do udzielania odpowiedzi na pytania, a nie do generowania nowych zleceń biznesowych.

Napisany przez Matthew Pryor
To forum służy do odpowiadania na pytania, a nie do generowania nowych biznesów.

Zasadniczo zgadzam się z Tobą. Jednak wygląda na to, że nie dotyczy to wszystkich. Z regulaminu forum:

- *Bez reklamy

Prosimy o nieumieszczanie postów mających na celu wyłącznie promowanie produktów komercyjnych, usług, stron internetowych i innych. Dotyczy to również sygnatur, które są wyraźnie reklamowe.

Napisany przez Dahut
Nie wyobrażam sobie, że bank zgodziłby się na sfinansowanie tego. Obciążenie hipoteczne wynosi przynajmniej 1000,- miesięcznie, jak zamierzasz sobie z tym poradzić? Gdy wynajmowane mieszkanie pozostanie puste, a działalność gospodarcza przestanie przynosić zyski, wtedy żeranie się w pułapkę długów wydaje się być już nieuniknione.

Napisany przez RSH
Bilans domowy jest ujemny. Dochody z najmu zazwyczaj są uwzględniane tylko w 75%. Ponadto istnieją zobowiązania alimentacyjne w wysokości 262 euro miesięcznie. Oprócz raty kredytu hipotecznego należy uwzględnić również koszty zarządzania nieruchomością oraz koszty utrzymania (żywność, odzież, samochód, telefon itp.). @Finanzen2012: Wartość nieruchomości rośnie dzięki inwestycji. Obciążenie hipoteką jest znacznie poniżej 100% wartości nieruchomości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata