Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: YM Bio Sciences

Napisany przez ADMCI4
Ten tytuł został zalecany przez firmę inwestycyjną. YM BioSciences to firma biofarmaceutyczna w fazie rozwoju, która głównie zajmuje się badaniami i rozwojem produktów do walki z rakiem, w szczególności rakiem piersi. YMI ma szeroki zakres produktów w fazie rozwoju, z których 2 produkty znajdują się w fazie 3 zgody FDA. YMI otrzymało w lutym 06 status przyspieszonego postępowania (Fast Track Status) dla produktu TESMILIFENE, co oznacza preferencyjne przetwarzanie zgody. Z lekiem NIMOTUMUZAB YMI ma kolejny obiecujący produkt, którego zgoda w Azji została już uzyskana. 15.01.07 YMI ogłosiło, że trzecia miara została osiągnięta, rynek oczekiwał dobrych wyników ze względu na długie oczekiwanie na trzecią miarę. 1.2.07 YMI poinformowało, że test został niespodziewanie przerwany przez instytucje oficjalne, bez udzielenia szczegółowych wyjaśnień. Dokumentacja serii testowej zostanie przeanalizowana przez YMI w ciągu następnych tygodni, aby rozważyć dalsze kroki dotyczące Tesmilifene. Z AeroLEF i Nimotumuzab YMI ma kolejne dwa leki w fazie rozwoju, których zatwierdzenia spodziewane są jeszcze w tym roku. Tytuł znajduje się na najniższym poziomie. Czy ktoś tutaj śledzi ten tytuł? Niestety, podczas szukania nic nie znalazłem na tym forum. Pozdrowienia Bellavista

Napisany przez Springer
Cześć Bellavista, nie tylko obserwuję, ale też inwestuję (mała pozycja, ponieważ ryzykowna). Wynika to z upadku, gdy miałem na nich oko od miesięcy. Poczekam jednak na raporty, DZIĘKUJĘ! W innym przypadku kupiłbym za 3EUR! W końcu wszedłem za 1,5EUR, a kurs spadł jeszcze bardziej ze względu na wcześniej opublikowane złe wyniki, ale da się to znieść. Osobiście wierzę w sukces kolejnych leków i spekuluję na masowy wzrost kursu. Firma jest bardzo pod presją sukcesu i w szerokim zasięgu zainteresowania wielu inwestorów.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Springer Merci za twoją informację. Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy, że YM Bio Sciences jest notowane także w Europie. W Niemczech nawet w Monachium, Berlinie, Stuttgarcie i Frankfurcie, obok Xetra. W Berlinie został nawet sprzedany za tylko 0,79 euro. Na pozostałych giełdach około 1,10 euro. Zastanawiam się nad wejściem. Ale w USA, ponieważ myślę, że dolar znów trochę zyska, a euro jest przewartościowane w stosunku do franka szwajcarskiego. Powodzenia z tytułem. Może przynieść zarówno radość jak i zyski. Może nawet zobaczymy fajerwerki z Schwellenmätteli, jeśli kurs gwałtownie wzrośnie?? :roll:

Napisany przez 2cybercrash
Ryzyka związane z biotechnologią są na tej platformie zdecydowanie tematem do rozmowy. Może bardziej wprawieni i dojrzali surferzy biotechnologiczni doszliby do wniosku, że wartość ta powinna być omawiana pod kątem wysokiego ryzyka i może trochę lepiej zbadana. Czy wskazówka od inwestora nie jest trochę skromna?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Cybercrash Masz absolutną rację. Sprawa powinna być przeniesiona do wątku o wysokim ryzyku. Tylko nie wiem, jak to zrobić. Więcej researchu w tak krótkim czasie było po prostu niemożliwe. Podjąłem temat i wystawiłem go do dyskusji. Teraz zajmę się nieco bardziej tytułem. A czy firma inwestycyjna zadowoliłaby się brudnymi szkodnikami giełdowymi???? 8) :?: Miłego weekendu

Napisany przez Springer
Byłoby mi również miło przenieść wątek, spróbuj skierować Salamandra. Mam jeszcze wiele do powiedzenia na temat tytułu, ale nie otworzyłem tego wątku, ponieważ myślałem, że może nie ma wystarczającej liczby zainteresowanych tym tytułem... zawsze tak jest z tymi tytułami, że szybko wpada się pod ostrza krytyki, ale nie ma tam dla mnie nic nieuczciwego, mój wybór był przemyślany.

Napisany przez Dany1
Springer pisze: Też poparłbym przeniesienie wątku, spróbuj namierzyć Salamandra. Mogę jeszcze sporo powiedzieć na temat tytułu, ale nie otworzyłem wątku, ponieważ uważałem, że nie ma wystarczającej liczby zainteresowanych tym tytułem... zawsze tak było z tym tytułem, że szybko wpada się w krzyżyk, ale co do nieuczciwości, to nie ma obaw, mój start był przemyślany.
Cześć Springer Już nie mogę się doczekać dodatkowych informacji w wątku High Risk. Ryzyko high risk nie oznacza nieuczciwości i wiemy, że praktycznie każda akcja niesie ryzyko, jedna bardziej, inna mniej. PS: @ Salamander Dziękujemy z góry za przeniesienie...może mógłbyś również przenieść mój Forbes-Medi-Tech z Innych Giełd od razu. Niestety, wygląda na to, że również trafiły w złe miejsce...przepraszam

Napisany przez Springer
Cześć Bellavista, kursy w Niemczech, zwłaszcza te na giełdach, o których wspomniałeś, wykazują najwięcej zniekształceń, ale tylko dlatego, że tam praktycznie nie są zawierane żadne duże wolumeny transakcji (lub są one bardzo ograniczone), rzuciłem na to okiem. Kurs został również bez transakcji (Ask-Bid, znacznie oddzielone) mocno obniżony. Moja rada: Kupuj albo we Frankfurcie, w USA albo w Kanadzie, przy czym ja preferuję Frankfurt (z powodu $)

Napisany przez Springer
Cieszę się bardzo, że są tutaj użytkownicy forum, którzy chcą dowiedzieć się więcej. Spróbuję przygotować kilka istotnych informacji (część z nich została już wyjaśniona przez Bellavista, ja podam kilka dodatkowych szczegółów): Ogólne informacje: - Strona internetowa: https://www.ymbiosciences.com/ - Kanadyjskie przedsiębiorstwo biotechnologiczne z nagrodą w konkursie Top-10 Life-Science-Companies (YM* zajęło 5. miejsce) - Wartość akcji: 1209705 Niektóre liczby: - Kapitalizacja rynkowa około 65 milionów euro - Wyemitowanych akcji trochę ponad 58 milionów sztuk - Wskaznik cena/zysk niedostępny, ponieważ nadal występują straty (na koniec września 2006 = 0,15 kanadyjskiego dolara na akcję) - *Na koniec września 2006 roku firma miała ponad 42 miliony kanadyjskich dolarów w gotówce *Środki te są używane do intensywnego rozwoju leków, inne cele (np. opłaty licencyjne dla Cubańczyków lub ogólne wydatki) nie będą realizowane według oświadczenia, priorytetem jest finansowanie linii produktów. Troje: - Tesmilifene (leczenie raka piersi): W fazie III spowodowało upadek ceny akcji pod koniec stycznia. Badanie, które trwa od 2005 roku, nie zostanie jednak po prostu odrzucone. Dane zostaną ponownie przeanalizowane (uczestniczyło w nim ponad 750 pacjentów badawczych). Ponadto, w niesamowity sposób, zostanie nawiązana współpraca z Sanofi-Aventis w celu przetestowania leku w fazie I i II we współpracy z Taxotere przeciwko rakowi piersi. Ponadto Tesmilifene będzie testowane w połączeniu z chemioterapią w leczeniu różnych typów nowotworów. - Nimotuzumab (leczenie nieoperacyjnych guzów mózgu u dzieci): YM* uzyskał licencję OFAC na import i przeprowadzanie testów leku w USA. W Europie trwają badania fazy III we współpracy z partnerem Oncoscience AG --> Wyniki spodziewane są na środek roku! Jak już wspomniał Bellavista, uzyskiwane są zezwolenia również w Azji (partnerem jest Kuhnil Pharmaceutical). Ponadto przeprowadzana jest ocena fazy I i II w połączeniu z terapią promieniami (w obszarze raka płuc). - AeroLEF (ma zmniejszać słabe i silne odczuwalne bóle, zwłaszcza w przypadku nowotworów): W fazie IIb, wyniki były bardzo obiecujące według dyrektora generalnego, wdrożenie produktu jest silnie kontynuowane. YM* ma inne badania, ale te wyżej wymienione są przedstawione jako przełomowe. Firma również korzysta z wpływów z licencji. Zakres badań jest ogromny, każde badanie przeprowadzane jest w kilku wariantach; jeśli lek nie działa w przypadku A, to może działać lepiej w przypadku B. Cała ta sprawa jest więc dość skomplikowana i trudna do przetworzenia. To był pierwszy raport. Nowości będę systematycznie zamieszczał tutaj. To naprawdę wysokie ryzyko, ale firma pokazuje się z wielu stron bardzo profesjonalnie, także strona internetowa oferuje wiele informacji.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Springer Dziękuję za dodatkowe informacje. Po tym jak kurs w USA spadł poniżej 1,5 $, prawdopodobnie dziś dokonam małej relokacji w moim niewielkim portfelu i dodam pakiet YMI do portfela. Obecnie strefa euro CHF/euro wydaje mi się raczej niekorzystna, dlatego wolę USA. Zniekształcenie na niemieckich giełdach faktycznie jest ogromne. Ale i tutaj można znaleźć okazję, jeśli nie zależy nam na dużej objętości.

Napisany przez Springer
Pomimo szerokich strat YM-Bio-Sciences radzi sobie bardzo dobrze, z notowaniem wzrostu prawie 3%. Obecnie jedynym uzasadnieniem jest większe zapotrzebowanie, prawie 50 000 sztuk szybko się rozeszło. Patrząc na wolumen, w ciągu ostatnich 2 tygodni ciągle rosł. W zasadzie jest to dobry sygnał. Jednak nie ma powodu do euforii, wolumeny mogą już osiągnąć szczyt, a kurs może zostać w konsekwencji dotknięty. Obecne otoczenie nie jest stabilne. Dlatego też nie ma potrzeby spieszenia się z zaangażowaniem, lepiej poczekać jako niezainwestowany, ewentualnie oczekiwać pozytywnych wyników. Wejście w ten czas byłoby korzystne, ale znacznie mniej ryzykowne.

Napisany przez Springer
Dyrektor generalny David Allan jest pełen optymizmu co do przyszłości YM-Biosciences. Musi też dać pozostającym akcjonariuszom perspektywę od czasu upadku. Badania nad Tesmilifenem trwają dalej i dają nadzieję. Jeśli chodzi o potencjalnego start-upa Nimotuzumab, Allan oświadcza, że chce stanąć w szranki z wiodącą konkurencją Amgen i Imclone. W pierwszych badaniach Nimotuzumab praktycznie nie wykazał skutków ubocznych, jakie występowały w produktach konkurencji (skrajne wysypki na twarzy pacjentów). Również dobrym sygnałem jest japońska firma farmaceutyczna Daiichi Sankyo, która już zdobyła prawa do japońskiego rynku.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za informacje Wydaje się, że podejmę ryzyko i nie będę czekać. Na początek wezmę niewielką pozycję, a jeśli tytuł rzeczywiście zacznie rosnąć na podstawie faktów, dokupię. Jakby wrzucić jajko do koszyczka wielkanocnego.

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj kurs w Oversee spadł mocno, ale znalazłem tylko następujące ogłoszenie, które jednak nie musi być koniecznie negatywne. Mianowanie Johna Waterfalla, Ph.D. MISSISSAUGA, ON, 3 kwietnia / PRNewswire-FirstCall / - YM BioSciences Inc. (AMEX:YMI, TSX:YM, AIM:YMBA), firma onkologiczna identyfikująca, rozwijająca i komercjalizująca zróżnicowane produkty dla pacjentów na całym świecie, ogłosiła dzisiaj mianowanie Dr. Johna Waterfalla na stanowisko tymczasowego Dyrektora ds. Zarządzania Programem, od zaraz. Ponadto Dianne Harris została mianowana Konsultantem ds. Zarządzania Projektem dla programu AeroLEF(TM). Celem tych mianowań jest formalizacja systemów zarządzania programem w firmie. Dodanie tych międzynarodowo uznanych wykonawców z branży nie tylko wzmocniło naszą obecną strukturę zarządzania, ale także podkreśla nasze zobowiązanie do jasnego zdefiniowania i realizacji optymalnych ścieżek rozwoju zarówno nimotuzumabu, jak i AeroLEF(TM), powiedział David Allan, Przewodniczący i Dyrektor Zarządzający YM BioSciences. John zaplanował i poprowadził udane programy rozwojowe dla licznych leków i poprowadził produkty do zatwierdzenia przez FDA i partnerów. Jego szerokie doświadczenie w rozwoju leków pozwoli mu odegrać kluczową rolę w napędzaniu produktów YM do przodu w momencie wejścia w decydujące etapy ich rozwoju klinicznego. Oczekujemy, że wiedza Dianny w rozwoju kombinacji lek/sprzęt dla wskazań bólu ostrego i przewlekłego okaże się bezcenna w jej nadzorze nad rozwojem programu AeroLEF(TM). Dr. Waterfall był Wiceprezesem Działu Zarządzania Globalnymi Projektami w Hoffman La-Roche Inc. z odpowiedzialnością kierowania poprzez aplikacje NDA i niektóre z zatwierdzeń dla Xeloda(TM), Fortovase(TM), Zenapax(TM), Xenical(TM). Przez 1985-1999 zajmował wyższe stanowiska w Roche. Następnie pełnił funkcję Dyrektora ds. Badań i Rozwoju w brytyjskiej spółce Xenova Group plc, gdzie był odpowiedzialny za portfolio jej biopreparatów i małych cząsteczek o terapeutycznym działaniu w stosunku do raka. John obronił doktorat na Uniwersytecie Londyńskim, Instytut Badań nad Rakiem. Uważam, że zarówno nimotuzumab, jak i AeroLEF(TM) stanowią przekonujące szanse dla YM BioSciences, każdy z potencjałem do znacznego polepszenia opieki nad pacjentem w swoim odpowiednim wskazaniu, powiedział John Waterfall. W związku z tym, oczekuję z niecierpliwością na formalizację systemu zarządzania projektami w ramach YM BioSciences, który ułatwi szybkie zatwierdzenie tych ważnych leków. Dianne Harris ma znaczne doświadczenie w rozwoju leków, urządzeń medycznych i kombinacji lek-sprzęt do leczenia zarówno bólu przewlekłego, jak i ostrego. Do 2003 roku pełniła funkcję Dyrektora Generalnego w Elan Medical Technologies, gdzie była odpowiedzialna za projektowanie programów B+R w celu osiągnięcia kamieni milowych komercyjnych i rozwinęła 16 nowych terapii do oceny klinicznej. Jej 20-letnie doświadczenie obejmuje zarządzanie programami we w wielu obszarach terapeutycznych z pracy w Glaxo i Wyeth, a także w Elan. O YM BioSciences YM BioSciences Inc. to firma onkologiczna identyfikująca, rozwijająca i komercjalizująca zróżnicowane produkty dla pacjentów na całym świecie. Firma posiada dwa produkty w późnym stadium rozwoju: nimotuzumab, humanizowany przeciwciało monoklonalne, które działa na receptor czynnika wzrostu naskórka (EGFR) i jest zatwierdzone w kilku krajach do leczenia różnych typów raka głowy i szyi oraz AeroLEF(TM), unikatowa kompozycja dostarczania wziewnego wolnego i liposomów zawierającego fentanyl w fazie rozwoju do leczenia umiarkowanego do ciężkiego bólu, w tym ból nowotworowy. Niniejsza informacja prasowa może zawierać prognozy dotyczące przyszłości, które odzwierciedlają aktualne oczekiwania spółki dotyczące przyszłych wydarzeń. Te przyszłościowe oświadczenia zawierają ryzyka i niepewności, które mogą spowodować, że faktyczne wyniki, wydarzenia lub rozwój będą istotnie różnić się od jakichkolwiek przyszłych wyników, wydarzeń lub rozwoju wyrażonych lub sugerowanych w takich przyszłych oświadczeniach. Takie czynniki obejmują, lecz nie są ograniczone do zmieniających się warunków rynkowych, pomyślne i terminowe zakończenie badań klinicznych, nawiązanie sojuszy korporacyjnych, wpływ konkurencyjnych produktów i cen, nowe rozwój produktów, niepewności związane z procesem zatwierdzania przez organy regulacyjne oraz inne ryzyka szczegółowo opisane od czasu do czasu w kwartalnych i corocznych raportach spółki. Niektóre założenia przygotowywania przyszłych oświadczeń obejmują, ale nie są ograniczone do następującego: to że nimotuzumab będzie nadal wykazywać konkurencyjny profil bezpieczeństwa w trwających i przyszłych badaniach klinicznych; oraz że YM i jego różni partnerzy zakończą swoje odpowiednie badania kliniczne w określonych terminach podanych w niniejszym komunikacie prasowym. Nie mamy obowiązku publicznego aktualizowania ani korygowania dalszych oświadczeń przyszłości, czy to z powodu nowych informacji, przyszłych wydarzeń czy też inaczej.

Napisany przez Springer
Spadło po gwałtownym wzroście, być może był to tylko techniczny odchył - ale patrząc na cały tydzień, nadal mamy prawie +10% wzrostu. Mam nadzieję, że tak będzie dalej. Dziękujemy za informacje.

Napisany przez Springer
tutaj dzieje się coś ważnego z Partner-Ship Front, zgoda organów regulacyjnych to ważny krok 8), Źródło YM-Biosciences: 16 kwietnia 2007 roku PARTNER YM BIOSCIENCES€™ DAIICHI SANKYO ODBIERA ZGODĘ NA PIERWSZE BADANIE KLINICZNE W JAPONII MISSISSAUGA, Kanada; TOKIO, Japonia 16 kwietnia 2007 r. YM BioSciences Inc. (AMEX:YMI, TSX:YM, AIM:YMBA), firma onkologiczna identyfikująca, rozwijająca i wprowadzająca na rynek zróżnicowane produkty dla pacjentów na całym świecie, ogłosiła dzisiaj zatwierdzenie przez japońskie organy regulacyjne wniosku o IND w celu rozpoczęcia badania klinicznego fazy I nimotuzumabu w leczeniu guzów stałych. Nimotuzumab to humanizowane przeciwciało monoklonalne, które jest skierowane przeciw receptorowi czynnika wzrostu nabłonkowego (EGFR). Rozpoczęcie tego badania potwierdza, że mamy solidny, światowy program rozwoju dla nimotuzumabu,€ powiedział David Allan, dyrektor generalny YM BioSciences i jej spółki zależnej w większościowym przejęciu - CIMYM Biosciences. Daiichi Sankyo jest teraz uznawany za wiodącego uczestnika globalnego konsorcjum rozwijającego ten ważny lek. Spodziewamy się znaczących działań współpracy w przyszłości, gdy będziemy prowadzić produkt do zatwierdzenia w krajach pierwszego świata.€ Japoński licencjobiorca nimotuzumabu, Daiichi Sankyo Co., Ltd. poinformował CIMYM Biosciences o ukończeniu 30-dniowego okresu przerwy w badaniu ich wniosku o IND. Akceptacja tego wniosku o IND jest pierwszym krokiem w znaczącym rozszerzeniu programu rozwoju dla nimotuzumabu. Głównym celem początkowego badania jest wymaganie regulacyjne polegające na pokazaniu najpierw bezpieczeństwa w populacji japońskiej. Zatwierdzone badanie zakwalifikuje maksymalnie 20 pacjentów z różnymi nowotworami stałymi. Japoński program rozwojowy następnie rozwinie się w kilka badań eksploracyjnych w kilku wskazaniach, które zostaną zidentyfikowane w miarę ich otwierania w Japonii. Nimotuzumab jest zatwierdzony w Indiach, Chinach, Kubi, Argentynie i Kolumbii w przypadku raka nosogardła i/lub głowy i szyi, w zależności od kraju. Program rozwoju dla nimotuzumabu obejmuje trwające badania w przypadku guza mostka u dzieci, NSCLC, głowy i szyi, piersi, szyjki macicy, prostaty i przełyku. Badanie w przypadku raka jajnika w Ameryce Północnej jest obecnie w fazie projektowania.

Napisany przez Springer
1,4 EUR zostało dzisiaj ponownie osiągnięte, warto również wspomnieć, że kurs tej pozycji wzrósł o prawie 30% w ciągu 4 tygodni. Dodatkowo, można znaleźć informacje o nadchodzącym wydarzeniu w następującym komunikacie, Źródło YM*-Strona główna: David Allan będzie prezentował na BioFinance 2007 w Toronto Marriott Eaton Centre w Toronto. Wydarzenie to odbędzie się w dniach 24-26 kwietnia P.S. Dla inwestorów: Warto teraz zastanowić się, czy chce się wycofać przed majem-czerwcem, czy pozostać. Jestem prawie z powrotem na punkcie równowagi, więc tytuł może wkrótce zostać ponownie kupiony taniej. Tylko jako przypomnienie do przemyślenia.

Napisany przez Springer
Mam takie przeczucie... dzisiaj zamówienie sprzedaży ledwo przegapiłem po cenie 1,55 EUR, mam nadzieję, że uda się jutro. Tytuł radzi sobie zbyt dobrze, a ja jestem powyżej ceny zakupu (EP). Teraz prawdopodobnie proporcja ryzyka i zysku zacznie się zmieniać. Dlatego chcę wyjść z inwestycji z niewielkim, ale ładnym zyskiem. Potem spróbuję jeszcze raz znaleźć dobry moment na wejście. W ostatnim czasie to u mnie całkiem dobrze działało, dlaczego więc nie miałoby zadziałać również przy YMI? P.S. dzisiaj tytuł ma około 15% zmienności :roll:, wolumen jest zachęcający, zazwyczaj rano lekko przegrywa, a potem stopniowo nabiera tempa wieczorem :idea:

Napisany przez Springer
Wczoraj nie miałem dostępu do bankowości internetowej, YMI został sprzedany zgodnie z planem przy najwyższym poziomie 1,55 EUR. Będę ponownie działał, gdy sytuacja będzie odpowiednia, ale co oznacza odpowiednia sytuacja? 1. Tytuł znacznie się odbił i najprawdopodobniej będzie korygować wraz z upalnymi dniami 2. Wybierz odpowiedni moment: Kup przed ogłoszeniem przełomowych wiadomości na półmetku roku, ale też nie za wcześnie (czy będą ataki niedźwiedzi w maju i czerwcu, jak w zeszłym roku?), Tytuły o wysokim ryzyku korygują się wtedy bardziej proporcjonalnie. Ale też nie kupuj za późno, ponieważ plotki zwykle przybierają na sile w połowie roku, co wpłynie też na cenę! Wierzę w pozytywne wyniki i chcę ponownie wejść na rynek. Skontaktuję się, gdy uważam, że czas na wejście jest odpowiedni.

Napisany przez Springer
To było właściwe zdecydować się na wyjście. 1.55 EUR było NAJLEPSZE na razie. Teraz już o 12% poniżej. Następny cel zakupu musi teraz zostać zdefiniowany. Widzę wsparcie na poziomie 1.2 EUR. Następnie około 1.1 EUR. W tej okolicy można ponownie wejść:

Napisany przez Springer
Tuż pojawiły się wiadomości, w porównaniu z moimi wcześniejszymi przypuszczeniami, które ponownie naprowadzają kurs, ale nadal nie planuję jeszcze zainwestować. Czy to raczej krótkotrwały impuls? Nasdaq.com: YMI: Faza IIb próby AeroLEF(TM) w celu zwalczania bólu spełniła główne kryterium końcowe YM BioSciences Inc. (YMI) ogłosiła wyniki badań na wyższym szczeblu z randomizowanego, kontrolowanego placebo badania klinicznego fazy IIb AeroLEF(TM) u pacjentów niewrażliwych na opioidy z bólem pooperacyjnym po operacji ortopedycznej. AeroLEF(TM) spełnił główne kryterium końcowe badania, wykazując statystycznie istotną różnicę w SPRID4 w porównaniu z placebo. AeroLEF(TM) to dostarczany w postaci inalacyjnej preparat fentanylu wolnego i liposomalnie kapsułkowanego przeznaczony do leczenia umiarkowanego aż do ciężkiego bólu, włączając w to ból nowotworowy. W odróżnieniu od podejść opartych na stałej dawce opioidów, gdzie często konieczny jest znaczny okres tytrowania w celu ustalenia odpowiedniej dawki dla pacjenta, AeroLEF(TM) jest rozwijany jako system dostarczania samotytrowanego przez pacjenta, zaprojektowany w sposób nieinwazyjny, umożliwiający pacjentom wybranie i wybór spersonalizowanej dawki dla każdego epizodu bólu, osiągając zarówno szybkie rozpoczęcie, jak i wydłużoną trwałość analgezji.

Napisany przez ADMCI4
to jednak dość dobre wieści. Ze względu na uporządkowany nastrój na rynku i potencjał, uważam, że może to doprowadzić do trwałego odzyskania wartości. W każdym razie zamierzam ponownie kupować, jeśli pojawią się niewielkie spadki.

Napisany przez Springer
Wiadomości finansowe na Nasdaq. Tak jak się spodziewano, podobna sytuacja jak w przypadku IsoTis, młode przedsiębiorstwo, dwucyfrowy wzrost przychodów, ale nadal wysokie koszty związane z wprowadzeniem na rynek i licencjami. Dlatego kurs nie reaguje gwałtownie na informację. Przychody prawie potroiły się, ale oczywiście jeszcze nie wystarczają do osiągnięcia zysku. Straty YM BioSciences w III kwartale się pogłębiły z powodu wyższych wydatków - Najważniejsze informacje (RTTNews) - W piątek YM BioSciences Inc. (YMI) ogłosiło, że jego strata netto w trzecim kwartale wzrosła w porównaniu z ubiegłym rokiem ze względu na wyższe wydatki. Strata netto za trzeci kwartał wyniosła 8,93 miliona dolarów kanadyjskich lub 16 centów za akcję, szersza niż rok wcześniej 5,77 miliona dolarów kanadyjskich lub 13 centów za akcję. Całkowite przychody wzrosły do 1,98 miliona dolarów kanadyjskich z 0,68 miliona dolarów kanadyjskich z zeszłego roku, głównie dzięki dwóm podpisanym umowom licencyjnym od 31 marca 2006 roku oraz zwiększonym dochodom z odsetek, zaznaczyła firma. Całkowite koszty operacyjne za kwartał wyniosły 10,9 miliona dolarów kanadyjskich, w górę z 6,6 miliona dolarów kanadyjskich w tym samym okresie roku ubiegłego. Wydatki za ostatni kwartał obejmowały 1,8 miliona dolarów kanadyjskich niegotówkowego obciążenia z tytułu aktywów niematerialnych związanego z przejęciem Eximias przez firmę 9 maja 2006 roku. Wydatki na licencje i rozwój produktów wzrosły do 7,32 miliona dolarów kanadyjskich z 4,68 miliona dolarów kanadyjskich w analogicznym okresie z poprzedniego roku.

Napisany przez Springer
Opor 1,2 EUR został na razie utrzymany. Zamknięcie nastąpiło przy 1,23 EUR, teraz staje się interesujące, jeśli cena dalej spadnie, ponownie wejdę do gry, jednocześnie obserwując, jak dobrze utrzymują się wsparcia. Poniżej 1,1 EUR mamy pewien rodzaj nirwany z punktu widzenia analizy wykresów, co również jest warte uwagi i świadomości.

Napisany przez Springer
Mam kilka ważnych oświadczeń pogrubionych/podkreślonych, kupuję w okolicach 1,05-1,15 euro, gdy nadarzy się okazja, i spekuluję na pozytywne wyniki studialne. W najgorszym przypadku kurs może szybko się obniżyć zanim zdecyduję się wejść, podejmuję ryzyko pominięcia okazji, ponieważ jeśli pojawią się złe wieści, jak w przypadku Tesmilifene, to dobranoc. Jeśli już kurs spada, to przynajmniej nie z poziomu wyższego niż obecny. Będzie interesująco, tak czy inaczej. 17 maja 2007 r. YM BIOSCIENCES DONOSI O WYNIKACH OPERACYJNYCH I FINANSOWYCH Z TRZECIEGO KWARTAŁU 2006 MISSISSAUGA, Kanada, 11 maja 2006 r. Firma YM BioSciences Inc. (AMEX:YMI, TSX:YM, AIM:YMBA), firma onkologiczna identyfikująca, opracowująca i wprowadzająca do obrotu zróżnicowane produkty dla pacjentów na całym świecie, dziś doniosła o wynikach operacyjnych i finansowych za trzeci kwartał fiskalny 2007, zakończony 31 marca 2007 r. Kwartal rozpoczął się niestety od zakończenia próby z użyciem Tesmilifene, ale kontynuowany był dalszym postępem w związku z dwoma naszymi innymi produktami w fazie zaawansowanej, ogłaszając po zakończeniu kwartału, że próba IIb z użyciem AeroLEF€ osiągnęła swój główny cel, oraz że postęp w zakresie nimotuzumabu był kontynuowany na wielu frontach wewnątrz globalnej grupy licencjobiorców,€ powiedział David Allan, Przewodniczący i CEO firmy YM BioSciences. Utrzymujemy solidną pozycję finansową i pozostajemy zobowiązani do oceny dodatkowych aktywów w celu wzmocnienia naszej rurociągu produktowego, jednocześnie zapewniając, że pęd kliniczny jest utrzymywany w przypadku naszych głównych produktów.€ Nimotuzumab: W trakcie kwartału rozwijaliśmy globalnie nimotuzumab poprzez szereg licencjobiorców i licencjodawcę leku w różnych typach nowotworów, w tym w gleju pediatrycznym i dorosłych, raku trzustki, raku prostaty, raku płaskonabłonkowego płuc, raka przełyku, raka szyjki macicy i raka piersi. Daiichi Sankyo Co., Ltd., japoński licencjobiorca nimotuzumabu, złożył i po zakończeniu kwartału uzyskał zgodę japońskich władz regulacyjnych na zatwierdzenie wniosku IND w celu rozpoczęcia próby klinicznej fazy I nimotuzumabu w leczeniu nowotworów litych. Przewiduje się zakończenie rejestracji podczas pierwszej połowy 2007 r. w ramach próby klinicznej fazy III nimotuzumabu jako terapii pierwszego rzutu w gleju potylicznym pediatrycznym prowadzonej przez Oncoscience AG w Niemczech. Firma YM jest w fazie planowania badania II fazy w tym samym wskazaniu w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Firma YM planuje złożenie wniosku IND w celu przeprowadzenia próby II fazy oceniającej nimotuzumab w raku jelita grubego w najbliższej przyszłości. AeroLEF: Po zakończeniu kwartału YM ogłosiła, że AeroLEF„ osiągnęła główny cel w ramach randomizowanej, kontrolowanej placebo próby klinicznej IIb z udziałem pacjentów opioidów po operacji ortopedycznej. AeroLEF„ wykazała statystycznie istotną różnicę w złagodzeniu bólu i intensywności bólu w porównaniu z placebo (p=0,0194). Wyniki tego badania posłużą do opracowania planu próby II fazy dla Stanów Zjednoczonych, w ramach której wkrótce zostanie złożony wniosek IND, a także planów przyszłej próby III fazy. Tesmilifene: W styczniu 2007 r. Komitet Monitorujący Bezpieczeństwo Danych (DSMB) nadzorujący zasadnicze badanie fazy III "DEC" z użyciem tesmilifene w połączeniu z epirubicyną i cyklofosfamidem w leczeniu szybko postępującego przerzutowego raka piersi zakończył trzecią zaplanowaną analizę okresową. Po przeanalizowaniu danych, w tym 351 zdarzeń pacjentów, DSMB zalecił firmie, że mimo braku niepokojących kwestii dotyczących bezpieczeństwa i dobrze prowadzonego badania, było bardzo mało prawdopodobne, że spełni ono swój pierwotny główny cel skuteczności. W związku z tym YM zakończyło badanie. Wyniki Finansowe (dolary kanadyjskie) Całkowity przychód za kwartał zakończony 31 marca 2007 r. wyniósł 2,0 miliona dolarów w porównaniu z 0,7 miliona dolarów w tym samym okresie w poprzednim roku. Całkowity przychód za pierwsze dziewięć miesięcy roku fiskalnego 2007 wyniósł 5,7 miliona dolarów w porównaniu z 1,5 miliona dolarów za pierwsze dziewięć miesięcy odpowiedniego okresu w poprzednim roku fiskalnym. Przychody wzrosły w wyniku dwóch umów licencyjnych zawartych od marca 31, 2006 r., oraz z tytułu zwiększonych odsetek od odsetek z powodu większych sald gotówkowych. Większa umowa licencyjna, podpisana z Daiichi Pharmaceutical Co., Ltd. w lipcu 2006 r., dotycząca praw komercyjnych do nimotuzumabu na japońskim rynku, obejmowała bezzwrotną płatność wstępną od Daiichi dla firmy w wysokości 14,6 miliona dolarów, netto z podatku od potrąceń. Brutto wartość tej opłaty licencyjnej początkowej została uznana jako zobowiązanie z przesunięciem i jest rozpoznawana przez okres współpracy. Całkowite wydatki operacyjne za kwartał zakończony 31 marca 2007 r. wyniosły 10,9 miliona dolarów, w tym 1,8 miliona dolarów niefinansowego odpisu od aktywów niematerialnych, w porównaniu z 6,6 miliona dolarów za ten sam okres w poprzednim roku. Całkowite wydatki za pierwsze dziewięć miesięcy roku fiskalnego 2007 wyniosły 31,0 miliona dolarów w porównaniu z 18,8 miliona dolarów za pierwsze dziewięć miesięcy odpowiedniego okresu w poprzednim roku. Wydatki ogólne i administracyjne za trzeci kwartał wyniosły 1,7 miliona dolarów, a za pierwsze dziewięć miesięcy 5,6 miliona dolarów w porównaniu z odpowiednio 1,9 miliona dolarów i 4,6 miliona dolarów w tym samym okresie w poprzednim roku. Wydatki związane z licencjonowaniem i rozwojem produktów za trzeci kwartał wyniosły 7,3 miliona dolarów, a za pierwsze dziewięć miesięcy 23,6 miliona dolarów w porównaniu z odpowiednio 4,7 miliona dolarów i 14,3 miliona dolarów w tym samym okresie w poprzednim roku. Zwiększenia wynikają głównie z podwyżek płac i premii w związku z zatrudnianiem pracowników od maja 2006 r. Ponadto w trakcie kwartału spółka poniosła koszty związane z rozwiązaniem umów z kilkoma dyrektorami w lutym 2007 r. Łączna amortyzacja aktywów niematerialnych wyniosła 0,4 miliona dolarów za kwartał w porównaniu z 0,3 miliona dolarów za ten sam okres w poprzednim roku. Amortyzacja aktywów niematerialnych na dzień 31 marca 2007 r. wyniosła 1,7 miliona dolarów w porównaniu z 0,8 miliona dolarów za ten sam okres w roku fiskalnym 2006. Koszty związane z działaniami rozwojowymi dla nimotuzumabu zmniejszyły się o 0,8 miliona dolarów za kwartał zakończony 31 marca 2007 r. w porównaniu do trzeciego kwartału roku fiskalnego 2006. W ciągu dziewięciu miesięcy zakończonych 31 marca 2007 r. koszty wzrosły o 2,4 miliona dolarów w porównaniu z odpowiednim okresem roku fiskalnego 2006 w wyniku prowadzenia dodatkowych badań przedklinicznych i klinicznych w roku fiskalnym 2007 w porównaniu z rokiem fiskalnym 2006. Koszty związane z działaniami rozwojowymi dla AeroLEF„ wzrosły o 0,3 miliona dolarów za kwartał oraz o 0,6 miliona dolarów za dziewięć miesięcy zakończone 31 marca 2007 r. w stosunku do odpowiednich okresów w roku fiskalnym 2006 z powodu dodatkowych kosztów związanych z przeprowadzeniem próby klinicznej fazy IIb. Koszty związane z działaniami rozwojowymi dla tesmilifene za okres trzech miesięcy zakończony 31 marca 2007 r. wzrosły do 2,9 miliona dolarów w porównaniu z 2,7 miliona dolarów za porównywalny okres w poprzednim roku. Bieżące koszty za kwartał dotyczyły głównie zakończenia próby klinicznej fazy III tesmilifene i uregulowania kwot zatrzymania z pierwotnej umowy dotyczącej próby. Koszty na przestrzeni roku zmniejszyły się do 6,8 miliona dolarów w porównaniu z 8,7 miliona dolarów za ten sam okres w poprzednim roku, w wyniku zmniejszenia kosztów związanych z próbą kliniczną fazy III. 1 lutego 2007 r. Spółka odnotowała zmniejszenie wartości niezamortyzowanej części aktywu niematerialnego związanej z akwizycją Eximias z 9 maja 2006 r. Po zakończeniu próby klinicznej fazy III tesmilifene, kierownictwo ponownie oszacowało aktywo niematerialne związane z pracownikami i ustaliło, że jest ono obniżone na podstawie analizy wartości bilansowej i przewidywanych przyszłych przepływów pieniężnych z aktywów. Spowodowało to niegotówkowe obciążenie w wysokości 1,8 miliona dolarów, czyli netto księgową wartość aktywów w dniu obniżenia. Strata netto za trzeci kwartał fiskalny 2007 wyniosła 8,9 miliona dolarów, a od początku roku było to 27,0 miliona dolarów w porównaniu z 5,8 miliona dolarów i 17,2 miliona dolarów odpowiednio za te same okresy w poprzednim roku. Na dzień 31 marca 2007 r. Spółka dysponowała gotówką, ekwiwalentami gotówkowymi i depozytami krótkoterminowymi w wysokości 81,2 miliona dolarów oraz zobowiązaniami i zobowiązaniami z tytułu zobowiązań i zobowiązań przypadkowych w wysokości 3,7 miliona dolarów w porównaniu z 86,0 miliona dolarów i 2,1 miliona dolarów stanem na 31 grudnia 2006 r. oraz 88,3 miliona dolarów i 3,7 miliona dolarów na 30 czerwca 2006 r. odpowiednio. Na dzień 31 marca 2007 r. Spółka miała 55 835 356 akcji zwykłych. Ponadto spółka posiadała 2 380 953 akcji zwykłych przechowywanych na rękojmię dla ewentualnego dodatkowego wynagrodzenia związanego z przejęciem DELEX Therapeutics Inc.; 8 972 277 warunkowych praw zakupu akcji i 4 442 455 akcji opcji, które nie zostały wykonane.

Napisany przez Springer
Tuż przed 1.43EUR, ale bez mnie (limit kupna był na poziomie 1.15), kurs nie wskoczył na karuzelę. W rzeczywistości skoczył na 1.43EUR, ponad 20% więcej. Wyścig trwa więc bez mnie. Mimo to nadal obserwuję i będę informować, bo sytuacja jest nadal interesująca.

Napisany przez Springer
Znowu informacje o YMI, długo było cicho, kurs oscyluje w przedziale 1,3 EUR...1,4 EUR, wszyscy czekają, czy to cisza przed burzą? W każdym razie wydaje się, że dno zostało znalezione przy około 1,3 EUR, teraz czekamy na kolejne wyniki badań. Być może warto wspomnieć, jaki związek mają statystyki i wskaźnik sukcesu w biotechnologii: Faza I: szansa na sukces około 5%-15%, faza II 15%-20%, faza III 50%-80%, proces zatwierdzenia 80%-90%. Wcześniejsze posty zawierają informacje na temat tego, w której fazie znajdują się potencjalne produkty YMI. Czas trwania każdej fazy to 1-3 lata, a zatwierdzenia zawsze mają niepewny czas (w USA na przykład FDA). Obecnie nie inwestuję, obserwuję wszystko na marginesie, gdy tylko mam czas. Tytuł nadal jest interesujący, ponieważ teraz akcje są praktycznie nie sprzedawane poniżej 1,3 EUR. Nowe wyniki powinny pojawić się wkrótce (lipiec) Źródło: Nasdaq.com: YM BioSciences otrzymuje zatwierdzenie FDA dla wniosku IND dotyczącego AeroLEF (RTTNews) - We środę YM BioSciences Inc. (YMI, YM.TO) ogłosił, że otrzymał zatwierdzenie amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA) dla swojego wniosku o nowy lek inwestycyjny (IND) dotyczącego AeroLEF. AeroLEF to unikalna kompozycja dostarczana za pomocą inhalacji, zawierająca fentanylu wolnego i otoczonego liposomami w fazie rozwoju leku na leczenie umiarkowanego do silnego bólu, w tym bólu nowotworowego. YM niedawno poinformował, że AeroLEF spełnił główny punkt końcowy w badaniu fazy IIb, które objęło 99 pacjentów, było randomizowane, kontrolowane placebo i wieloośrodkowe (DLXLEF-AP4) u pacjentów opioidowych z bólem pooperacyjnym po zabiegu ortopedycznym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata