Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Budowa/kupno za około 2 lata, jak przygotować finansowanie.

Napisany przez Homer0815
Cześć wszystkim,

ja (32 lata) i moja żona (29 lat) mamy zamiar zbudować lub kupić Dom za około 1-2 lata.

Obecnie mamy 60 000 euro oszczędności własnych.

Przewidywany dodatkowy dochód miesięczny, gdy żona pozostanie w domu w najbliższym czasie (będziemy mieli niedługo dziecko), to około 2700 euro netto, bez nadgodzin itp.

Jak najlepiej przygotować teraz finansowanie? Historycznie niskie stopy procentowe są oczywiście bardzo atrakcyjne. Czy zatem założyć konto oszczędnościowe mieszkaniowe, żeby w pewnym stopniu się zabezpieczyć? Jak powinienem działać?

Dla finansowania zakładam całkowitą kwotę od 250 do 300 tys. euro.

Z góry dziękuję za sugestie.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Homer0815,

dlaczego planowane przedsięwzięcie ma rozpocząć się dopiero za 2 lata?

Jeśli faktycznie realizacja planu ma nastąpić dopiero za 2 lata, może się opłacać zainwestować kapitał własny w umowę oszczędnościową na cele budowlane, aby zapewnić sobie korzystne oprocentowanie.

Należy wziąć pod uwagę następujące kwestie:

Zakup prawa do uzyskania kredytu budowlanego z najwyższym możliwym kwotowo - odnosząc się do salda oszczędnościowego - kredytu budowlanego, uwzględniając przyszłe stopy procentowe i raty kredytu.

Można porównać ze sobą wspaniałe oprogramowanie porównawcze, aby porównać wszystkie istotne na rynku stawki i wybrać najbardziej odpowiednią ofertę.

Napisany przez Homer0815
Chcemy podjąć to przedsięwzięcie dopiero za 1-2 lata, ponieważ właśnie spodziewamy się potomstwa i chcielibyśmy przez pierwszy czas korzystać z korzyści wynikających z mieszkania u rodziców mojej żony...

Nie wiemy jednak, w jaki sensowny sposób powinniśmy zainwestować nasz kapitał własny w międzyczasie i jak możemy zabezpieczyć sobie obecnie dostępne na rynku niskie oprocentowanie...

Napisany przez NaTwoim13
Myślę, że koncepcja oszczędności budowlanych jest najbardziej sensownym rozwiązaniem, zwłaszcza że w innych formach inwestowania na to obecne czasy nie otrzymasz o wiele więcej niż 1% odsetek od salda i opłata za zamknięcie, moim zdaniem, jest sensowną inwestycją w zabezpieczenie odsetek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata