Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: potrzebuję waszej opinii

Napisany przez schnattchen
potrzebuję pomocy, ponieważ nie otrzymuję informacji na dość proste pytanie dotyczące mojego kredytu. Wziąłem kredyt konsolidacyjny jako zobowiązanie terminowe, które ma wejść w życie w tym roku, okazało się jednak, że nie wszystkie warunki są spełnione, to znaczy konkretnie: bank udzielający kredytu konsolidacyjnego (Sparda) chce być na pierwszym miejscu w księdze wieczystej, a nie na drugim, nasz obecny bank (Sparkasse), gdzie nadal trwa pierwszy kredyt, nie chce tego miejsca oddać! Co teraz się stanie? Czy umowa z Sparda staje się nieważna, czy muszą się zgodzić na drugie miejsce? A co gorsza, Sparkasse poinformowała Sparda około 4 tygodni po podpisaniu umowy o zobowiązaniu terminowym, że nie oddadzą pierwszego miejsca i Sparda nie odpowiedziała! Nikt nie potrafi mi udzielić informacji na ten temat. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Dziękuję wam. Schnattchen

Re: potrzebuję waszej opinii

Napisany przez bjoern-ma
Cześć słonko,

chciałbym zasięgnąć informacji u notariusza, który dokonuje wpisów do księgi wieczystej. Być może może on zaproponować rozwiązanie lub pozytywnie wpłynąć na banki. Możliwa jest taka opcja, że w umowie zostanie sprecyzowane, iż po wypłacie kwoty dla poprzedniego banku ten wycofuje się z pierwszego miejsca lub coś w tym rodzaju.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata