Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: VZN nowy na WL

Napisany przez 2cybercrash
Dodaj nową firmę doradztwa finansowego VZN do listy analizowanych spółek. Spółka przeszła IPO z około 25% wzrostem. Nie posiadam akcji ani nie utrzymuję kontaktów biznesowych z VZ. F&W dostarczyło kilka fundamentalnych danych, przedstawiając zysk oraz wskaźnik P/E na 2007 rok wynoszący 21. Dodatkowo podano dywidendę w wysokości 2.8%. Jest to godne uwagi, z pewnością nie tylko puste obietnice, a o ile rynki będą zdrowo się rozwijać, można spodziewać się znaczących zysków. Czy mają coś wspólnego z funduszami hedgingowymi, instrumentami pochodnymi, opcjami? To także byłoby dla mnie interesujące.

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Czy mają też coś wspólnego z funduszami hedgingowymi, pochodnymi, giełdowymi opcjami? To również mnie interesuje?
Jeśli dobrze interpretuję twoje pytanie, to nie. Firma podoba mi się. Rozważałem też inwestycję. Ale... Jedynym logicznym powodem debiutu na giełdzie było zapewnienie dobrej kadry poprzez oferowanie programu opcji. Możliwe. Ale trochę dziwne, że muszę iść na giełdę, aby pozyskać personel. Założyciel, który na tym zyskał, chętnie zainwestowałby otrzymane pieniądze z powrotem w firmę, trzymając je na wypadek pogorszenia się sytuacji firmy. Przy debiucie na giełdzie chciałbym zobaczyć jakiś wizjonerski pomysł... Ekspansja na rynek niemiecki i poszerzenie działalności w Szwajcarii prawdopodobnie coś przyniesie. Jednak nie dostrzegam wielkiego efektu skali w branży doradczej. Może się to zmieni, jeśli dojdą do tego prowizje pośrednictwa. Wtedy jednak biznes stanie się delikatny.

Napisany przez ADMCI4
Przede wszystkim mam teraz wrażenie, że praktycznie wszystkie banki i firmy ubezpieczeniowe chcą być postrzegane jako wszechstronni doradcy ds. zarządzania majątkiem i rozbudowują swoje zdolności w sposób ekstremalny, nie zwracając obecnie uwagi na koszty. Jeśli przyszły wzrost nie zostanie osiągnięty i ewentualne zyski dla banków lub firm ubezpieczeniowych przestaną napływać, pozostanie pewna dziura w kasie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata