Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dotacja na szkolenie od urzędu pracy.

Napisany przez ADMCI4
Moja córka bardzo chce zdobyć wykształcenie w zawodzie fryzjera i koniecznie zamieszkać w swoim własnym mieszkaniu. Jej wynagrodzenie w pierwszym roku nauki wyniesie 520 €. Teraz moje pytanie: Czy moja córka może ubiegać się o dodatek z Urzędu Pracy z powodu niskiego wynagrodzenia, czyli czy to my rodzice musimy wypełnić tę lukę? Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.

Napisany przez Dahut
Generalnie rodzice są zobowiązani do finansowania edukacji swoich dzieci. Oznacza to, że jeśli córka nie jest jeszcze za stara i jest to jej pierwsza edukacja, musisz najpierw pokryć różnicę. Jednakże możesz także żądać, aby córka nadal mieszkała w domu, o ile jest to uzasadnione. Tylko wtedy, gdy miejsce nauki jest zbyt daleko i twoje dochody są zbyt niskie, będą udzielane dotacje (w formie Bafög).

Napisany przez verschaukelt
Cześć jursel,
gdy córka wyprowadza się, nadal ma prawo do alimentów, w tym przypadku zasiłku rodzinengo. Z wynagrodzeniem za naukę i zasiłkiem rodzinym byłaby wtedy dobrze ustawiiona.
Jeśli ma już 18 lat, może to zrobić! Poniżej 18 roku życia możesz temu zapobiec!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata