Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy centra konsumenckie doradzają w zakresie planów emerytalnych Riester?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio miałem spotkanie doradcze w moim banku, ale nie byłem z niego zbyt zadowolony. Za każdym razem, gdy tam byłem, miałem wrażenie, że chcą mnie utrzymać w systemie i dlatego dostaję tylko oferty, które są głównie korzystne dla mojego banku. Chciałbym jednak skorzystać z bardziej neutralnej doradztwa dotyczącego różnych możliwości inwestycyjnych i pomyślałem o skontaktowaniu się z organizacją konsumencką. Czy jest to dobre miejsce dla mojej sprawy, czy możecie mi coś lepszego polecić?

Napisany przez verschaukelt
Cześć,

bankowi doradcy naturalnie chcieliby, abyś kupił produkty bankowe, za co otrzymują wynagrodzenie! W zależności od tego, co akurat jest na minusie, proponowane są odpowiednie produkty - to jest polecone!!!

Doradztwo konsumenckie jest na pewno dobre.

Napisany przez soundjunk
Czego konkretnie zaproponowano Ci w banku i jakie w związku z tym pojawiły się wątpliwości dotyczące doradztwa?

Napisany przez finance
Tak, centra konsumenckie doradzają w sprawie Riester.
Tam są również dobrzy doradcy.
Jednak nie mają prawa pośredniczyć w odpowiednim produkcie Riester.
Za poradę trzeba zapłacić honorarium.

Alternatywa: pośrednik ubezpieczeniowy
Może również działać na żądanie za wynagrodzeniem i ma prawo do pośredniczenia w odpowiednim produkcie Riester.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata