Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy syndyk może anulować ubezpieczenia dłużników?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie.

Niestety moje długi w ostatnich latach były tak duże, że kilka miesięcy temu poszedłem do doradcy ds. zadłużenia i wspólnie z ludźmi tam złożyłem wniosek o upadłość konsumencką.

Następnie został mi przydzielony syndyk upadłości, który zajmuje się wszystkim.

Teraz anulował ubezpieczenie od wypadków, które moja matka kilka lat temu wykupiła na moje imię.
Od samego początku to ona opłacała składki. Czy syndyk upadłości ma w ogóle prawo do anulowania takiego ubezpieczenia bez mojej zgody?

Re: Czy syndyk może anulować ubezpieczenia dłużników?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

syndyk ma zapewnić, że dłużnicy zobaczą jak najwięcej pieniędzy we wszystkich możliwych sposób. Jego celem nie jest zapewnienie Ci luksusowego życia.

Jeśli istnieją jakiekolwiek wartościowe przedmioty, takie jak na przykład ubezpieczenie na życie, może je rozwiązać i uwzględnić w kwocie podlegającej zajęciu. Oczywiście jego zadaniem jest także minimalizowanie zbędnych kosztów obciążających sumę spłaty dla dłużników.

Czy można uznać ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków za zbędne czy nie... Każdy będzie to postrzegał inaczej i ewentualnie należałoby to wyjaśnić orzeczeniem sądowym. Na razie nie ma większego znaczenia, czy opłaciliście składki ty czy Twoja matka.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata