Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nowy inwestor...

Napisany przez sevensense
Cześć wszystkim, jestem dość nowy w sprawach giełdowych i od dłuższego czasu obserwuję to miejsce. Chciałbym dowiedzieć się od was, z jakich źródeł informacji korzystacie? Oprócz klasycznych mediów, takich jak NZZ, F&W, zawsze szukam też nowych biuletynów. Jakie biuletyny giełdowe i produktowe czytacie? Ważne jest dla mnie zwłaszcza to, aby nie trzeba było godzinami czytać :-) Dzięki i pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
sevensense pisze: Ważne jest dla mnie zwłaszcza otrzymywanie newsletterów, które nie wymagają godzin czytania :-)
Cześć mój drogi. Chcesz inwestować na podstawie opinii, które zbierasz według zasady w skrócie jest sedno sprawy. Szczególnie w przypadku inwestycji osobistych odradzałbym to podejście. Krótka i zwięzła wypowiedź może wiele powiedzieć, ale interpretacja krótkiego zdania wymaga doświadczenia i przede wszystkim dużo rozsądku, aby nie podążać za stadem baranów. Dlatego lepiej żyj obecnie według zasady: dużo czytaj, dużo słuchaj, przeliczaj, odwiedzaj firmy, zdobywaj wiedzę o produktach (również produkty głównych konkurentów powinieneś poznać), uczestnicz w prezentacjach, czytaj i rozumiej raporty finansowe. Innymi słowy, poświęć sobie czas, dużo czasu. Przecież chodzi o twoje ciężko zarobione pieniądze, ponieważ tylko cierpliwość przynosi owoce.

Napisany przez 2cybercrash
Czytanie i próba uczestniczenia w tym forum to mój tip. Pozdrowienia od Old Cybercrash

Napisany przez Karat
Oto kolejna interesująca strona. www.maendli.blogspot.com Karat

Napisany przez beta
Cześć wszystkim, jestem stosunkowo nowy na giełdzie i od jakiegoś czasu czytam tutaj. Chciałbym teraz dowiedzieć się od Was, jakich źródeł informacji używacie? Oprócz klasycznych mediów, takich jak NZZ, F&W, zawsze szukam też nowych biuletynów. Jakie biuletyny giełdowe i produktowe czytacie? Ważne jest dla mnie zwłaszcza to, żeby nie trzeba było czytać godzinami :-) Dzięki i pozdrowienia Jest tyle rzeczy w internecie... nawet w tym forum zostało już udostępnionych wiele linków. Ponadto można znaleźć wiele informacji poprzez menu portalu giełdowego...! Mój ulubiony w kategorii drukowanej: https://www.brandeins.de/home/index.asp Mam tam subskrypcję. Ale jeśli koniecznie potrzebne są biuletyny, to poza całym tym darmowym śmieciami może znajdziesz tutaj coś jeszcze: https://www.goldseiten.de/content/briefe/ https://www.boersenkiosk.de/ Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
Również uważam, że rada od karat jest warta uwagi. www.maendli.blogspot.com jest idealny do nauki.

Napisany przez ADMCI4
sevensense pisze: Cześć wszystkim, jestem dosyć nowy w tematyce giełdowej i od pewnego czasu śledzę tę stronę. Chciałbym teraz dowiedzieć się od was, jakich źródeł informacji używacie? Oprócz tradycyjnych mediów, takich jak NZZ, F&W, zawsze szukam też nowych biuletynów. Które biuletyny giełdowe i produktowe czytacie? Ważne jest dla mnie, aby biuletyny nie wymagały godzinnej lektury :-) Dzięki i pozdrowienia
Cześć imienniku Moim zdaniem, NZZ i F&W są w pełni wystarczające. Własne badania są najlepsze.

Napisany przez sevensense
Dziękuję za rady. Zgadzam się, że informacje są ważne, zwłaszcza ich zrozumienie. Przy takiej nadmiarze istnieje niebezpieczeństwo zagubienia się. Czytam również magazyn brand eins - świetne czasopismo. Dodatkowo zwróciłem uwagę na następujące usługi e-mailowe. Co o nich sądzicie? - www.zertifikatejournal.ch - www.10x10.ch - www.payoff.ch - www.fuw.ch (codzienna usługa e-mailowa) - www.x-markets.ch (codzienna usługa e-mailowa) Po prostu jestem ogólnie zainteresowany - co jest użyteczne, a co nie. Z jednej strony chcę ustawić moje portfele inwestycyjne na dłuższą metę, z drugiej strony, jak każdy, szukam czasem interesującej historii ryzykownych zakładów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata