- śr mar 20, 2013 2:20 pm
Dzień dobry
Chciałbym się najpierw przedstawić:
W moim życiu finansowym w wieku 18 lat straciłem nadzór nad moimi pieniędzmi i wpadłem w długi.
Teraz mam 23 lata i chciałbym spłacić swoje długi.
Niestety mogę zrobić to tylko z 100 euro miesięcznie. Moi przyjaciele i rodzina nie mogą mi pomóc, ponieważ sami nie mają zbyt dużo.
Obecnie uczę się w zawodzie w administracji publicznej.
Szansa na zatrudnienie jest bardzo wysoka.
Ponieważ mam wpis w Schufa z powodu moich długów i nie miałbym szans na kredyt w banku, chciałbym spróbować tutaj
Status: Stażystka na kupiecka dla komunikacji biurowej (2. rok nauki)
Kwota pożyczki: 7000,00 €
Czas pożyczki:
do końca sierpnia 2014 mógłbym spłacać miesięcznie 100 € (według Państwa życzenia)
od września 2014 mógłbym spłacać miesięcznie 300 - 350 € (według Państwa życzenia) (ponieważ wtedy miałbym co najmniej 400 € więcej na miesiąc do dyspozycji), więc okres zależy od miesięcznej raty, ale chciałbym spłacić długi w ciągu 3 lat.
Miesięczny dochód netto:
626 € Wynagrodzenie za naukę
184 € Zasiłek dla dzieci (ponieważ jestem wciąż na stażu)
Wydatki:
Obecnie płacę jeszcze 240 € czynszu, ale przenoszę się do wspólnoty mieszkaniowej od 1.07.2013, więc moje koszty zmniejszą się (patrz poniżej):
165 € czynsz
30 € prąd, internet, opłata za media publiczne
45 € abonament telefoniczny
20 € siłownia
40 € miesięczna karta komunikacyjna (transport publiczny)
Pozostanie około 510 € miesięcznie, z których około
120 € przeznaczam na jedzenie i napoje
80 € na higienę, kosmetyki i środki czystości, pozostaje więc około 310 € na inne wydatki i miesięczną ratę.
Mam nadzieję, że opisałem wszystko wystarczająco szczegółowo i że możecie mi pomóc, bo inaczej nie wiem co robić...
Byłbym bardzo wdzięczny za pozytywną odpowiedź (nummer27@web.de) z Państwa strony.
Z poważaniem
Chciałbym się najpierw przedstawić:
W moim życiu finansowym w wieku 18 lat straciłem nadzór nad moimi pieniędzmi i wpadłem w długi.
Teraz mam 23 lata i chciałbym spłacić swoje długi.
Niestety mogę zrobić to tylko z 100 euro miesięcznie. Moi przyjaciele i rodzina nie mogą mi pomóc, ponieważ sami nie mają zbyt dużo.
Obecnie uczę się w zawodzie w administracji publicznej.
Szansa na zatrudnienie jest bardzo wysoka.
Ponieważ mam wpis w Schufa z powodu moich długów i nie miałbym szans na kredyt w banku, chciałbym spróbować tutaj
Status: Stażystka na kupiecka dla komunikacji biurowej (2. rok nauki)
Kwota pożyczki: 7000,00 €
Czas pożyczki:
do końca sierpnia 2014 mógłbym spłacać miesięcznie 100 € (według Państwa życzenia)
od września 2014 mógłbym spłacać miesięcznie 300 - 350 € (według Państwa życzenia) (ponieważ wtedy miałbym co najmniej 400 € więcej na miesiąc do dyspozycji), więc okres zależy od miesięcznej raty, ale chciałbym spłacić długi w ciągu 3 lat.
Miesięczny dochód netto:
626 € Wynagrodzenie za naukę
184 € Zasiłek dla dzieci (ponieważ jestem wciąż na stażu)
Wydatki:
Obecnie płacę jeszcze 240 € czynszu, ale przenoszę się do wspólnoty mieszkaniowej od 1.07.2013, więc moje koszty zmniejszą się (patrz poniżej):
165 € czynsz
30 € prąd, internet, opłata za media publiczne
45 € abonament telefoniczny
20 € siłownia
40 € miesięczna karta komunikacyjna (transport publiczny)
Pozostanie około 510 € miesięcznie, z których około
120 € przeznaczam na jedzenie i napoje
80 € na higienę, kosmetyki i środki czystości, pozostaje więc około 310 € na inne wydatki i miesięczną ratę.
Mam nadzieję, że opisałem wszystko wystarczająco szczegółowo i że możecie mi pomóc, bo inaczej nie wiem co robić...
Byłbym bardzo wdzięczny za pozytywną odpowiedź (nummer27@web.de) z Państwa strony.
Z poważaniem