Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jakie roszczenia ma wobec państwa osoba pobierająca zasiłek ALG II?

Napisany przez ADMCI4
Od trzech miesięcy jestem bezrobotny i oczywiście otrzymuję z tego tytułu zasiłek dla bezrobotnych I. Mojym największym zmartwieniem jest to, że do końca tego okresu nadal nie znajdę pracy i będę zmuszony korzystać z zasiłku dla bezrobotnych II. Jestem żonaty i mam dziecko, które teraz uczęszcza do trzeciej klasy. Od narodzin naszego dziecka moja żona nie pracuje, więc nie ma własnego dochodu. Jakie świadczenia możemy otrzymać od państwa, jeśli w przyszłym roku faktycznie będziemy musieli pobierać zasiłek ALG II? Pozdrowienia, Guppi

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

sprawdź tutaj

Kalkulator zasiłku dla bezrobotnych - ALG2 - Hartz4 - Kalkulator - Oblicz zasiłek dla bezrobotnych II online

Jeśli aktualnie jesteś bezrobotny, czy kiedykolwiek sprawdziłeś prawo do ALG 2 dla swojej żony?

Pozdrawiam, esco

Napisany przez soundjunk
Czy to będzie pretekstowy post, aby później powiedzieć kobiecie, że próbowano wszystkiego, ale nie ma szans?

Jej temat można szybko znaleźć w Google.

Powodzenia w poszukiwaniu pracy.

Napisany przez Matthew Pryor
To będzie post alibi,

Raczej kolejny bot. Lubią one występować w stadzie...

Napisany przez Birgit

Hej,

zobacz tutaj

Kalkulator zasiłku dla bezrobotnych - ALG2 - Hartz4 - Kalkulator - Oblicz zasiłek dla bezrobotnych II online

Jeśli aktualnie jesteś bezrobotny, czy sprawdziłeś już, czy twoja żona ma prawo do ALG 2?

Pozdrawiam, esco

ALG 2 jest jednak tylko dla osób poszukujących pracy.

Napisany przez verschaukelt

Jakie roszczenia możemy zgłosić wobec państwa, jeśli w przyszłym roku faktycznie dojdzie do pobierania zasiłku ALG II?

Pozdrowienia, Guppi

To jest dobre!

Po pierwsze: Koniecznie zmusić kobietę do pracy!

Samemu wrócić do pracy, nawet jeśli oznacza to nieco niższe dochody.

Wsparcie naszego państwa opiekuńczego powinno być udzielane jedynie w kryzysowej sytuacji.

Mając dwie osoby dorosłe zdolne do pracy i tylko jedno dziecko, istnieje wiele sposobów, aby zapobiec tej kryzysowej sytuacji.

Napisany przez Dahut
Przepraszam, ale większość odpowiedzi tutaj uważam za całkowicie nieodpowiednie (poza Escorpio). Ktoś zadaje pytanie na forum, ktoś, kto prawdopodobnie naprawdę martwi się o swoje istnienie, a potem musi słuchać takich banałów jak Idź pracować albo Potrzebujesz alibi dla swojej żony.

Aktualna sytuacja na rynku pracy jest taka, że praktycznie każdy może stracić pracę i nie znaleźć porządnie płatnej pracy. Wtedy przysługuje prawo do ALGII. I moim zdaniem nikt nie powinien być zbyt dumny, żeby tego nie żądać. Niestety zdarza się także, że nawet gdy znajdzie się nowe zatrudnienie, może okazać się, że płacą za słabo, więc trzeba uzyskiwać dodatkowe wsparcie. Ponadto istnieje wiele powodów, które leżą poza naszym polem działania, dlaczego ktoś może mieć trudności ze znalezieniem nowej pracy (zbyt stary, choroba, złe wykształcenie, złe pochodzenie itp.).

Dlatego uważam, że zupełnie niesprawiedliwe jest posądzanie o lenistwo osoby otrzymujące ALGII, twierdzenie, że nie chcą pracować. Takie osoby istnieją i są one często obiektem pokazywania w różnych programach telewizyjnych. Ale większość osób otrzymujących ALGII chciałaby wrócić do pracy.

I ten post pochodzi od osoby, która miała szczęście, że do tej pory nigdy nie musiała korzystać ze świadczeń socjalnych. Ale i u mnie sytuacja może się szybko zmienić.

Napisany przez Matthew Pryor
..................

Napisany przez verschaukelt
Krótko wyjaśniając:

W przypadku nagłych sytuacji pomoc państwowa powinna być ostatecznością.

Ale pytanie jaki mam ANSPRUCH uważam za zupełnie nie na miejscu.

Gdyby zapytano - jeśli mimo naszych wysiłków nic nie pomaga, czy mogę otrzymać tymczasowe wsparcie? To brzmi zupełnie inaczej.

TE ma jeszcze kilka miesięcy czasu, a jeśli miałby teraz zadać sobie jakieś pytanie, to powinno brzmieć: Jak mogę zapobiec wpadnięciu w ALG2? Nic gorszego niż stanie się tam żebym prosił o łaskę. I nieuchronnie przy składaniu wniosku żona zostałaby skierowana na działający program, aby móc się utrzymać siebie i rodzinę. Przymusowe działania grożące karami są z pewnością nieprzyjemne. Dlatego warto dobrze wykorzystać nadchodzące miesiące - skierować żonę do urzędu pracy - dopuścić do zarejestrowania jej jako bezrobotnej i skorzystać z wsparcia reintegracyjnego. Teraz jeszcze można wybierać, ale już nie w przypadku korzystania z zasiłku ALG 2!

Napisany przez Experte

Od trzech miesięcy jestem bezrobotny i oczywiście otrzymuję z tego powodu zasiłek dla bezrobotnych I.
Moim największym zmartwieniem jest to, że do końca wypłaty nadal nie znajdę pracy i będę zmuszony korzystać z zasiłku dla bezrobotnych II.
Jestem żonaty i mam dziecko, które teraz uczęszcza do trzeciej klasy.
Od narodzin naszego dziecka moja żona nie pracuje, więc oczywiście nie ma własnych dochodów.
Jakie roszczenia możemy zgłosić do państwa, jeśli w przyszłym roku faktycznie będziemy musieli korzystać z zasiłku dla bezrobotnych II?
Pozdrowienia Guppi

Ewentualnie żona także powinna szukać pracy.
Jeśli byłaby w stanie znaleźć pracę, mąż mógłby zostać w domu i zajmować się obowiązkami domowymi.

Najlepiej działać na dwóch frontach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata