Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta przedpłacona vs PayPal.

Napisany przez rulfXYZ
Cześć, według was metoda płatności jest bezpieczna, niezawodna i praktyczna? PayPal czy karta prepaid? Czy możecie podać argumenty dotyczące obu opcji?

Napisany przez 2Escorpio
PayPal

Powody? Z konta PayPal nie można po prostu pobierać środków, a każde zlecenie płatności trzeba ręcznie inicjować.

Z karty kredytowej prepaid może skorzystać każdy, kto zna numer, i pobrać tyle, ile jest na niej środków.

Jedynym problemem związany z PayPal jest to, że akceptowany jest znacznie rzadziej niż w przypadku kart Visa / Mastercard.

Napisany przez Dahut
Mogę się tylko z tym zgodzić. Zanim podam jakimkolwiek internetowym sprzedawcom swoje dane karty kredytowej, wolę skorzystać z PayPala. Moje dane nie są przekazywane sprzedawcy. Ponadto w przypadku reklamacji najczęściej jestem chroniony i mogę odzyskać pieniądze za pośrednictwem PayPala.

Napisany przez der graf
Dokładnie. Ja również skłaniam się ku Paypalowi. Kiedy mówię „skłaniać”, mam na myśli to wykonam.

Napisany przez kathineu
Tendencją jest dla mnie możliwość korzystania z PayPal. Tutaj masz pełną kontrolę nad swoimi pieniędzmi i nikt nie może po prostu pobierać pieniędzy, jak już wspomniał Escorpio. PayPal jest w moich oczach po prostu całkowicie bezpieczny i jeśli zdarzy się jakiś problem, natychmiast otrzymasz pomoc, tak było w moim przypadku. Nie znam się na kartach kredytowych typu prepaid. Zakładam, że są to karty, które można ładować i potem używać. Samo w sobie to nie jest zła opcja, ale sądzę, że ta opcja nie jest tak bezpieczna jak PayPal, ponieważ przy płatności kartą zdarzają się przypadki oszustw!

Napisany przez degusto11
Paypal ma jedną dużą wadę. Paypal nie jest akceptowany przez wszystkie firmy. Natomiast karta prepaid jest bardziej wszechstronnie użyteczna, ponieważ jest akceptowana zarówno przez firmy przyjmujące płatności przez PayPal, jak i PRZEZ INNE firmy. Ponadto Paypal nie jest bankiem w Republice Federalnej Niemiec. Mogą obowiązywać odmienne zasady transakcji finansowych.

Jednakże Paypal ma jedną zaletę. Jest praktyczny, ponieważ pozwala zarówno na otrzymywanie środków, jak i na dokonywanie zakupów. Idealnym rozwiązaniem byłaby kombinacja obu tych opcji.

Napisany przez MarcoKirsch
Jestem również za kartą kredytową prepaid, która ma zdecydowanie więcej funkcji niż PayPal i jest bezpieczniejsza w użyciu, ryzyko awarii jest niskie. Jestem zadowolony z mojej karty i nie zamieniłbym jej na PayPal.

Napisany przez rulfXYZ
Jaka karta kredytowa przedpłacona byłaby zalecana?

Napisany przez Miara
Bezpiecznie: Paypal
Wygodnie: Paypal, ponieważ nie trzeba ciągle przelewać środków.

Od niedawna istnieje również możliwość zamówienia w Paypal coś w rodzaju generatora TAN lub otrzymywania ich podczas logowania za pomocą SMS.

Napisany przez Staubkuchen
Znalazłem interesujący artykuł na temat kart przedpłaconych.
Jeśli jesteś zainteresowany, oto *link usunięty* escorpio
Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio

Znalazłem interesujący artykuł na temat karty kredytowej prepaid.

Jeśli jesteś zainteresowany, oto *link usunięty* escorpio

Pozdrowienia

Wszystkie podane przykłady są nonsensowne.

Napisany przez isright
PayPal, dotąd nie miałem żadnych problemów. Znam kogoś w moim otoczeniu, kto miał kiedyś problemy z rzekomym włamaniem, itp., ale poza tym nikt inny nie miał nawet najmniejszego zastrzeżenia. Osobiście zawsze dokonuję przelewów przez PayPal.

Napisany przez HennigF
Jeśli jest akceptowany, zawsze używam również PayPal.
Właśnie załatwiłem sobie kartę przedpłaconą do płatności za granicą. Ale w zasadzie ta karta niewiele daje. Jeśli na przykład chcesz wynająć samochód w USA za pomocą takiej karty, to lepiej zostaw się w domu, ponieważ karty mają limit, który jest faktycznie dostępny na nich. To zwyczajnie nie wystarczy dla bezpieczeństwa.

Ponadto, ładowanie tych kart zajmuje po prostu zbyt dużo czasu.

Napisany przez Patricker
Naprawdę PayPal. To bardzo ułatwia zamówienia online i czyni cały proces o wiele bardziej efektywnym

Napisany przez Drathe1

Zdecydowanie PayPal. Bardzo ułatwia zakupy online i sprawia, że cały proces staje się o wiele bardziej efektywny

Na pewno PayPal. Karty przedpłacone nie są pomocne za granicą i nie są mile widziane w niektórych sklepach internetowych. Ponadto nie nadają się do wynajmu samochodu...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata