Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Dla jakich grup zawodowych warto mieć ubezpieczenie od niezdolności do pracy?

Napisany przez ADMCI4
Człowieka zastanawia często, które ubezpieczenia są naprawdę konieczne, a które są tylko chciwe dla firm ubezpieczeniowych. W przypadku większości jest to dość oczywiste, ale inne wymagają bliższego przyjrzenia się i zdobycia informacji. Tak właśnie było teraz, na przykład w przypadku zastanowienia się nad ubezpieczeniem od niezdolności do pracy. Jestem wykwalifikowanym stolarzem, ale pracuję od dawna w dziale badawczym dużego przedsiębiorstwa. Oznacza to, że muszę być aktywny zarówno umysłowo, jak i fizycznie, i polegam na całej swojej siły roboczej. Czy dla mnie opłacałoby się ubezpieczenie od niezdolności do pracy? Pozdrowienia, Brugo

Re: Dla jakich grup zawodowych warto mieć ubezpieczenie od niezdolności do pracy?

Napisany przez soundjunk
Cześć Brugo,

czy choroby, takie jak rak i udary, wybierają swoje grupy zawodowe?
Odpowiedź na to pytanie pozwala wnioskować na odpowiedź na twoje pytanie...!

Napisany przez Matthew Pryor
Ubezpieczenia nie mają na celu przyniesienie zysku, ale zabezpieczenie przed nieprzewidywalnymi ryzykami. Dlatego niektóre są sensowne, a inne mniej. Zniszczony wyświetlacz telefonu można zastawić z własnej kieszeni, ale utrata zdolności do pracy to zupełnie inna sprawa. Czy potrzebują Państwo tej czy innej polisy, dowiedzą się Państwo, gdy zgłoszą roszczenie.

Napisany przez der graf
Myślę, że ubezpieczenie od chorób zawodowych ma sens. Niezależnie od tego, czy praca jest fizyczna czy umysłowa.
Jest wiele rzeczy, których można się przedobrzyć, ale dla mnie nie dotyczy to ubezpieczenia od chorób zawodowych.
Pozdrowienia

Czy znasz różnicę między ubezpieczeniem od nieszczęśliwych wypadków lub niezdolności do pracy a ubezpieczeniem od niepełnosprawności?

Napisany przez Yakfreak
Miłej zabawy z realizacją roszczeń. Jako pielęgniarz, nie znam nikogo, kto otrzymał płatność z tytułu ubezpieczenia z powodu dolegliwości kręgosłupa. Raczej wysyła się cię najpierw na 10 szkoleń i dalszych kształceń.

Napisany przez soundjunk

Wesołej zabawy z realizacją roszczeń. Jako pielęgniarz nie spotkałem nikogo, kto otrzymał rentę z powodu dolegliwości kręgosłupa. Raczej zostaje się wysłanym najpierw na 10 kursów i szkoleń.

Ja już tak. Dlatego klauzula Odrzucenie abstrakcji może być również sensowna...

Napisany przez finance
Myślę, że Yakfreak raczej mówi o Niemieckim Związku Ubezpieczeń Emerytalnych. Prywatne ubezpieczenie od stałego niepełnosprawności nie kieruje nikogo automatycznie na kursy doszkalające. Klauzula Odmowa odwołania do abstrakcyjnych wskazań w warunkach ubezpieczenia dodatkowo chroni klienta przed kierowaniem go do zupełnie innych zawodów.

Napisany przez Yakfreak
Uważam także, że prywatne ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków ze skierowaniem abstrakcyjnym zawsze należy traktować bardzo ostrożnie. Nawet będąc na wózku inwalidzkim, pielęgniarka nie jest uznawana za niezdolną do pracy, ponieważ według brzmienia polisy jest wystarczająco dużo prac biurowych, takich jak obsługa telefoniczna, które mogą być przydzielone osobie poszkodowanej.
W moim przypadku nie była ona na wózku, ale miała sztywną kostkę, która uniemożliwiała wykonywanie pracy.

Zgodnie z treścią ubezpieczenia istnieje wystarczająca ilość prac biurowych, do których można skierować osobę dotkniętą tą sytuacją, np. obsługa telefoniczna.

Istnieje wiele ubezpieczycieli z najróżniejszymi warunkami w swoich polisach. W idealnym przypadku klauzula o odmowie skierowania ubezpieczającego do innej pracy, którą nie jest w stanie wykonywać, może zapobiec tej sytuacji. Nawet jeśli osoba pracuje w innej branży, ubezpieczyciel może być zobowiązany uwzględnić dotychczasowe kwalifikacje i życiowe okoliczności ubezpieczonego. Pani/Pan robi to sobie zbyt łatwo swoimi argumentami.

Napisany przez AV-Planer
Cześć,

w zasadzie zabezpieczenie zdolności do pracy jest jednym z najważniejszych rodzajów ubezpieczeń w ogóle. Pojawia się tutaj pytanie: Z czego będę żyć, jeśli nie będę już otrzymywał dochodu z pracy (lub będę miał istotne straty dochodowe)?

Najlepszym wyborem jest zabezpieczenie poprzez prywatne ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków (BU). Może się jednak zdarzyć, że na przykład z powodu wykonywanej pracy składka w stosunku do dochodu do zabezpieczenia staje się zbyt wysoka. W takim przypadku w indywidualnych przypadkach należy zmienić formę zabezpieczenia, na przykład wybierając ubezpieczenie od chorób krytycznych, podstawowych umiejętności, na wypadek nieszczęśliwego wypadku lub wybierając z tego mieszane rozwiązanie.

Napisany przez Miara
Twoja grupa zawodowa niesie ze sobą z pewnością wysokie ryzyko dla ubezpieczyciela. Składka może więc zostać podniesiona. Jeśli istnieją jakiekolwiek ograniczenia, mogą one być wyłączone przez ubezpieczyciela w zgłoszeniu. W moim przypadku na przykład wykluczyli oni korzyści związane z oczami, ponieważ moje widzenie jest już znacząco ograniczone. Najlepiej wybrać ubezpieczenie, które wyklucza odwołania abstrakcyjne.

Zaleca się wypełnienie w pierwszej kolejności próbnej aplikacji za pośrednictwem brokera ubezpieczeniowego bez rzeczywistych danych, aby wniosek nie został całkowicie rozpatrzony lub aby Twoje dane nie trafiły do centralnej bazy danych dostępnej dla innych ubezpieczycieli. Nawet miałem do czynienia z sytuacją, że pomimo uwagi, że jest to próbny wniosek, wniosek został potraktowany jak prawdziwy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata