Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Wysokie długi w moim banku, jak wyjść z nich?

Napisany przez Berliner91
Mam duże długi w banku. 1500€ debetowego + 800€ zadłużenie na karcie VISA. Miesięczne dochody netto to 1150€. Jak mogę wyjść z tej pułapki długów? Czy otworzyć nowe konto bez debetu i spłacać starą banku w ratach miesięcznie? kredyt raty? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Napisany przez soundjunk
Co zasugerował Ci Twój bank?

Napisany przez Berliner91
Moje limity debetowe stale są zwiększane nawet do niemoralnych kwot, a przekształcenie ich w kredyt ratalny zostało odrzucone ze względu na zbyt niskie wpływy pieniężne? Mimo wszystko mam limit debetowy i kredytową kartę z limitem 3000€..

Napisany przez soundjunk
Zapytaj swojego banku o kredyt odnawialny z miesięcznym obniżeniem limitu o określoną kwotę x, proszę o anulowanie karty kredytowej. Czy jesteś już poza limitem debetowym?

Napisany przez 2Escorpio

Podniesiono mi debet do niewłaściwej kwoty i odmówiono przekształcenia go w kredyt ratalny z powodu zbyt niskich dochodów? Ale 3000€ debetu & limit na karcie kredytowej...

Spłata karty kredytowej i debetu wygląda inaczej niż w przypadku kredytu ratalnego z ustaloną ratą. Dlatego łatwiej otrzymać debet i kartę kredytową.

Cytat soundjunka

Zapytaj swojego banku o debet z systemem spłat, w którym limit zmniejsza się miesięcznie o określoną kwotę x, proszę zrezygnuj z karty kredytowej. Czy jesteś już poza limitem debetu?

Chociaż jest to prawdopodobnie jedna z najdroższych opcji, to z pewnością dobre rozwiązanie dla spłaty długów... ale tylko jeśli bank nie zgodzi się na kredyt ratalny.

A co do rezygnacji z karty kredytowej? Cóż, karta kredytowa nie generuje kosztów (z wyjątkiem być może opłaty rocznej)... jeśli się jej nie używa ;-) Lepiej byłoby mu nauczyć się zarządzania pieniędzmi niż blokować wszystko, co go kusi.

Napisany przez soundjunk

Zwrot pieniędzy z karty kredytowej i debetu odbywa się inaczej niż w przypadku kredytu ratalnego z ustaloną ratą. Dlatego też łatwiej jest otrzymać debet i kartę kredytową.

Chociaż być może będzie to jedna z najdroższych opcji, to może to być dobre rozwiązanie do spłacania długów... ale tylko jeśli bank nie zgodzi się na udzielenie kredytu ratalnego.

A co z wypowiedzeniem karty kredytowej? Cóż, karta kredytowa nie generuje kosztów (oprócz możliwie opłaty rocznej)... jeśli się jej nie używa ;-) Lepiej jest raczej nauczyć się radzenia sobie z pieniędzmi niż zamykać wszystko, co go irytuje.

Czy masz doświadczenie w obsłudze klientów w bankowości?
Odpowiadając z własnego doświadczenia, mogę powiedzieć, że wielu ludzi nie potrafi nauczyć się radzenia sobie z pieniędzmi, czasami już nauczyli tego rodzice. Niestety, w takich sytuacjach metoda koszenia trawy jest lepsza.

Napisany przez 2Escorpio

Czy masz doświadczenie w obsłudze klientów w bankowości?
Powiem Ci z własnego doświadczenia, że wielu ludzi nie potrafi zarządzać pieniędzmi, czasami to, jak się nimi obchodzi, już jest wprowadzane przez rodziców. Tu niestety metoda „kosiarki” jest lepsza.

Tak, mam doświadczenie. W jego wieku (przyjmując, że urodził się w 1991 roku) jeszcze nie jest stracony, zaległa kwota jest nadal w granicach przyzwoitości, a on stara się rozwiązać sprawę.

Oczywiście są też ludzie, których to nigdy nie zmieni... ale ten wiek jest naprawdę jeszcze „standardowy” jeśli chodzi o przeginanie. Zazwyczaj mężczyźni

Napisany przez Obim
Znam to z własnego doświadczenia, zachowaj spokój i może skonsultuj się z rodzicami... lepiej prywatne długi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata