Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy małżonkowie mogą zadeklarować koszty uzyskania przychodów pracownika zatrudnionego na pół etatu w urzędzie skarbowym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam normalną pełnoetatową pracę i jestem głównym żywicielem naszej rodziny. Moja żona pracuje na pół etatu, ale ma stałe zatrudnienie i pracuje już od wielu lat. Ze względu na rodzaj pracy ponosi również wydatki związane z ubiorem, kosztami przejazdu i innymi rzeczami.
Ponieważ to ja płacę podatki, czy mogę odliczyć podatek od kosztów ponoszonych przez moją żonę z tytułu jej pracy na pół etatu? Jesteśmy przecież rodziną, a ostatecznie to ja ponoszę te koszty.

Re: Czy małżonkowie mogą zadeklarować koszty uzyskania przychodów pracownika zatrudnionego na pół etatu w urzędzie skarbowym?

Napisany przez Dahut
Mam nadzieję, że nie.
Przepraszam, nie mam pojęcia o wspólnej opodatkowaniu, żyję sam, ale nasze przepisy podatkowe, które pozwalają mężczyznom w różnym stopniu odliczać swoje żony, zaczynają mnie coraz bardziej irytować. Moje zdanie na ten temat? Podział podatku małżeńskiego, prace dorywcze i wspólne ubezpieczenie zdrowotne powinny zostać zniesione.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata