Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy możliwy jest kredyt niestandardowy?

Napisany przez Ratsuchend
Hej,
mam problem, ponieważ potrzebuję około 7000 euro na około 18 miesięcy. W idealnym przypadku cała kwota zostanie spłacona w listopadzie 2014 roku. Odsetki byłyby wypłacane miesięcznie.

Zwykły kredyt jest głównie niemożliwy z następujących powodów:
* Zbyt niskie stałe dochody (około 550 euro)
* Schufa

Dochody wzrosną w ciągu najbliższych 8 miesięcy do około 1350 euro (ALG I)

Zabezpieczenia:
* zupełnie niesprowadzona nieruchomość o wartości rynkowej około 130 000 euro, zabudowana domem jednorodzinnym użytkowanym przez właściciela. Możliwe jest zabezpieczenie wpisu.

Opis okoliczności:
Jestem świadom, że nie spełniam warunków, by dostać zwykły kredyt ratalny. Również zdaję sobie sprawę, że z dochodem minimalnym około 550 euro nie mogę spłacać rat. Postaram się zwiększyć dochód po zakończeniu okresu pobierania ALG I, ale nie mogę tego zagwarantować.

Co teraz na 18 miesięcy?
Po 18 miesiącach otrzymam rentę emerytalną. Kiedy ten decyzja zostanie wydana, będę mógł ubiegać się o wypłatę dwóch ustalonych rent pracowniczych (Byłem zatrudniony praktycznie 40 lat u tego samego pracodawcy).
Dodatkowa renta będzie wypłacana miesięcznie, druga, zabezpieczenie emerytalne, może zostać wypłacona w jednorazowej kwocie. Ta kwota jest na niskim pięciocyfrowym poziomie, ponieważ program nie działał zbyt długo.
Z tej kwoty mogę spłacić kredyt.

Czy w takich warunkach możliwe jest uzyskanie kredytu w tej kwocie? Jeśli tak, od kogo i jak?

Dziękuję za poważne odpowiedzi.

Napisany przez soundjunk
ALG1 jest dostępne przez 12 miesięcy -> Hartz4 -> nie dostaniesz go z powodu posiadania nieruchomości.
Są też kredyty balonowe, na które płacisz tylko odsetki. Ale wkrótce nie będziesz miał żadnych dochodów.

W związku z tym mało prawdopodobne, że bank zgodzi się na udzielenie kredytu.
Kwota kredytu jest również zbyt niska, aby było to opłacalne z punktu widzenia ekonomii.
W najgorszym przypadku, jeśli masz aktywa ruchome, pozostaje ci droga do lichwiarza.

ALG 1 ist również dostępne, gdy istnieje dobrowolne ubezpieczenie. Zasada tutaj brzmi 2 miesiące samozatrudnienia = 1 miesiąc ALG 1.

Brak dochodu nie jest prawdą, ponieważ wspomniałem, że istnieje stały dochód w wysokości około 550 euro (renta).

Hartz IV nie jest zasadniczo wykluczone w przypadku posiadania majątku. Nieruchomość nie musi być koniecznie wyczerpana.

To moja aktualna wiedza.

Pytanie: Od jakiej kwoty jest to opłacalne z punktu widzenia ekonomii przedsiębiorstwa?

Pozdrowienia

Napisany przez soundjunk
W takim razie muszę odświeżyć moje podstawy dotyczące ALG1 i 2.
W świecie Sparkasse wiem, że kredyty z wpisem hipotecznym są udzielane od 25 tys. EUR.

Napisany przez Holger
Cześć poszukujący!
Czy kiedykolwiek słyszałeś o mikrokredycie?
Mikrokredyt pozwala ci pożyczyć od 100€ do 20.000€. Mikrokredyty są nazywane również małymi kredytami i często są wykorzystywane jako koncepcja do walki z ubóstwem. Tutaj mam dla ciebie interesującą kompilację na temat mikrokredytów. Sprawdź to, myślę, że ci pomoże. Otrzymasz zgodę na mikrokredyt, jeśli posiadasz siedzibę w Niemczech i prowadzisz działalność wolnego zawodu lub działalność gospodarczą w Niemczech na kwotę kredytową. Czy to dotyczy ciebie? (Samozatrudnieni, osoby prowadzące działalność wolnego zawodu i małe przedsiębiorstwa)
Mam nadzieję, że mogłem ci trochę pomóc i życzę ci powodzenia na swojej dalszej drodze!

Holger

Ufff

Były pewne oferty. Niektóre z nich mogłyby prowadzić do pułapki zadłużenia.

A kto pomógł w końcu? Moje własne bank. Po prostu spakowałem wszystkie dokumenty do jednego folderu i zabrałem go na uzgodnioną datę. W tej rozmowie otwarcie omówiono wszystko. Na zakończenie faktycznie przyznano potrzebną niezwyczajną pożyczkę.
Byłem kompletnie zaskoczony. Tego się nie spodziewałem.

Może należy zawsze najpierw udać się do swojego banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
W przypadku obciążonej hipoteki istnieje również możliwość obciążenia nieruchomości zatrzymaniem odsetek. W tym przypadku otrzymuje się kredyt na przykład na 5 lat i spłaca się go po 5 latach. Podczas tego czasu odsetki są zatrzymywane. Oznacza to brak miesięcznego obciążenia przez ten okres - 5 lat. Nie ma żadnych wydatków domowych. Możliwe również dla gospodyń domowych. Przykład: EUR 100.000 brutto. Obecny kredyt: EUR 62.000 netto. Odsetki są zatrzymywane na 5 lat. Następnie po 5 latach kwota brutto kredytu wynosi EUR 100.000, ponieważ nic nie jest spłacane. Następnie następuje refinansowanie lub spłata.

Napisany przez jjcash
Osoba szukająca postąpiła dokładnie właściwie. Moim zdaniem powinnaś najpierw pójść do swojego zaufanego banku i umówić się na spotkanie konsultacyjne, podczas którego zostaną wyjaśnione wszystkie otwarte pytania. Szczególnie jeśli masz niewielką wiedzę fachową w obszarze kredytów. W najlepszym przypadku otrzymasz akceptowalną ofertę, a jeśli nie, będziesz mądrzejsza niż wcześniej i zawsze możesz ją odrzucić.

Napisany przez DaggetBeaver
Zawsze powinieneś odwiedzać swoją zaufaną bankowość. Wszystko inne, wszystkie niesolidne oferty, które obiecują tak wiele, a potem nie dotrzymują słowa, to po prostu oszustwo. Dlaczego instytucje kredytowe miałyby udzielać kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej, nie czerpiąc z tego żadnych korzyści!? Zawsze trzeba to mieć na uwadze! Twój sposób był zdecydowanie jedynie właściwy!

Napisany przez 6Bankkaufmann
W Niemczech nie ma mi znanych instytucji finansowych udzielających kredytów ratalnych bez sprawdzania w bazie Schufa. Istnieje kilka małych banków regionalnych, o których nie mam informacji. Jednak dla pracowników w wieku od 18 do 53 lat istnieje możliwość uzyskania kredytu ratalnego bez sprawdzania w Schufa b e z o p ł a t y przez bank z Liechtensteinu. Oczywiście trzeba dostarczyć dowody zarobków oraz wyciągi bankowe. Jednak mały kredyt do 5 000 EUR nie jest rejestrowany w bazie Schufa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata