Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy zagraniczne banki są odpowiedzialne tylko za finansowanie budowy swoich obywateli?

Napisany przez ADMCI4
W związku z nadchodzącym projektem budowlanym, zaczynam powoli interesować się tym tematem. Przede wszystkim konieczne jest oczywiście ustalenie finansowania, dlatego szukam korzystnych ofert. Do tej pory znalazłem je głównie w zagranicznych bankach, zarówno tureckich, jak i francuskich. Nie jest mi jednak jasne, czy jako niemiecki obywatel można tam wziąć zwykły kredyt na finansowanie budowy, czy też te banki zajmują się tutaj w Niemczech głównie finansowaniem swoich obywateli? Czy istnieją jakieś podstawy prawne, które mogę sprawdzić?

Re: Czy zagraniczne banki są odpowiedzialne tylko za finansowanie budowy swoich obywateli?

Napisany przez baufi81
Cześć,

zagraniczne banki udzielają również kredytów osobom za granicą, ALE powinieneś zdecydowanie trzymać się z daleka od kredytów w innych walutach niż euro.

Dlaczego chcesz korzystać z zagranicznego banku, skoro stopy procentowe w Niemczech są naprawdę świetne!

Pozdrawiam
Baufi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata