Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Który bank oferuje dobry serwis dla przedsiębiorców rozpoczynających działalność?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

ponieważ jestem całkowicie niezadowolony z mojej obecnej sytuacji, zastanawiam się od pewnego czasu, czy nie powinienem założyć własnej działalności gospodarczej. Posiadam różne kwalifikacje zawodowe, więc mam także różne możliwości wyboru. Jednakże nie jestem jeszcze pewien, czy powinienem to zrobić, i jeśli tak, w jakiej branży, potrzebuję dobrej porady od banku w kwestii koncepcji i zakładania firmy. Na początku nie chodzi mi nawet o finansowanie, to przyjdzie dopiero na drugim miejscu. Na początek chciałbym mieć pewność, że otrzymam dobrą poradę i obsługę. Ktoś ma dla mnie jakiś pomysł?

Pozdrawiam, Mariusz.

Re: Który bank oferuje dobry serwis dla przedsiębiorców rozpoczynających działalność?

Napisany przez 2Escorpio
Poradnictwo bankowe?

Mylisz się w tym... musisz wiedzieć sam, czego chcesz i stworzyć odpowiednią koncepcję. Alternatywnie, na pewno istnieją jakieś seminaria dla nowych przedsiębiorców lub doradcy biznesowi... ale oczywiście będą one płatne.

Musisz pójść do banku z gotową i realistyczną koncepcją, którą można zrealizować i mieć nadzieję, że bank uzna twój pomysł za możliwy.

Bank zajmuje się tylko finansowaniem oraz obsługą płatności, ewentualnie ubezpieczeniami... ale nie ma nic wspólnego z innymi sprawami.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Holger

Doradztwo od banki?

Pomyliłeś się... musisz sam zdecydować, czego chcesz i stworzyć koncepcję. Alternatywnie istnieją pewnie jakieś seminaria dla przedsiębiorców lub firmy doradcze... oczywiście trzeba za nie zapłacić.

Musisz pójść do banku z gotową i realistyczną koncepcją, licząc na to, że uznają twoje pomysły za wykonalne.

Bank zajmuje się jedynie finansowaniem oraz obsługą płatności, ewentualnie jeszcze ubezpieczeniami... ale nie ma nic wspólnego z innymi sprawami.

Pozdrawiam esco

Hej esco,
Jestem zdania, że banki częściowo oferują także koncepcje dotyczące startu własnego biznesu!
W przypadku Haspy jestem w tej kwestii dość pewny! Dlatego sądzę, że inne banki również oferują ten serwis. Jak powiedziałaś, konkurencja ożywia rynek.

Napisany przez happytobe
Od dłuższego czasu jestem klientem Hypovereinsbank i mogę ją szczerze polecić.
Jestem osobą samozatrudnioną i radziłbym umówić się na spotkanie doradcze z doradcą bankowym, aby omówić możliwości dla przedsiębiorców - wtedy najlepiej będziesz mógł sobie wyrobić własne zdanie.
Hypovereinsbank zawsze mi pomagała, również w trudnych chwilach, znajdując rozwiązania.

Napisany przez familie-mustan
Obecnie korzystam z POstbank i jestem z nich całkowicie zadowolony.
Oczywiście obecnie prowadzę tylko małą firmę...

Pozdrawiam,
Mark

Napisany przez tomtom70
Cześć. Musisz sam zdecydować, w jakim obszarze i koncepcie chcesz działać na własny rachunek, żadny bank ani doradca nie zaproponuje ci konkretnego obszaru działalności. Możesz jednak ubiegać się o dofinansowanie. Każde land ma swoją własną instytucję finansującą. Pełną listę znajdziesz na stronie moneyplanet24.de w kategorii Przedsiębiorczy. Ponadto w artykułach omawiane są kwestie zakładania firmy bez wsparcia państwa i inne alternatywy. Powinieneś również zwrócić uwagę na wskazówki dotyczące biznesplanu, ponieważ stanowi on istotny element rozpoczęcia działalności.

Napisany przez Bernson
O tym, że bank aktywnie doradza, jakie koncepcje powinieneś rozwijać i które pomysły kontynuować, wcześniej nie słyszałem. Ale w przypadku doradztwa kredytowego bardzo ważne jest znalezienie dobrej banku. Banki żądają różnorodnych dokumentów i różnych odsetek, prawda? Czyli każdy bank ma inne podejście. Ważne jest również to, jaki rodzaj kredytu chcesz otrzymać.
W EthikBank istnieje kredyt firmowy w dwóch wariantach jako kredyt dla małych i średnich przedsiębiorstw - EthikBank, a najlepsze jest to, że otrzymuje się odpowiedź w ciągu 3 dni. Być może powinieneś się temu przyjrzeć. Oprócz kredytu otrzymasz także dobre uczucie, że nie trafiłeś do złego banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata