Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Tytuł etanolu / branża WHEN proszę podać tylko tytuł etanolu)

Napisany przez Karat
Chcę otworzyć nowy temat, w którym chcemy dyskutować wyłącznie o etanolu, który w przyszłości może odgrywać znaczącą rolę w sektorze energetycznym. Dzięki temu będzie bardziej przejrzysty wśród wszystkich przyszłościowych nowych branż. W Investor Alert wspomniano o tytule poniżej. Przygotowałem skróconą wersję, którą tutaj wprowadzam. Zamierzam też śledzić ten tytuł na jednej z platform. Tiger Ethanol International (TGEI) notowana jest na Giełdzie Papierów Wartościowych we Frankfurcie pod symbolem WKN A0LFBU i ISIN US88674N1090. Liczba akcji w obiegu wynosi 15,16 miliona, co oznacza, że obecna kapitalizacja rynkowa wynosi zaledwie 49 milionów dolarów. Tiger aktywnie działa na chińskim rynku etanolu poprzez 90-procentowy udział w spółce typu joint venture, założonej z partnerami strategicznymi. Firma była bardzo aktywna w ostatnich miesiącach, ponieważ uzyskała zgodę chińskiego rządu na budowę pierwszej fabryki produkcji etanolu w prowincji Xinjiang. Na oficjalnej uroczystości otwarcia 29 listopada w Chinach wzięła udział grupa wysokich rangą chińskich polityków. Akcje tej firmy do tej pory są kompletnie nieodkryte i dlatego nadal bardzo mocno niedowartościowane. To nie potrwa długo! Spodziewamy się, że akcje będą miały doskonałą wydajność w 2007 roku i będą wzrastać z rekordu na rekord. Wykresy, aktualne kursy i wiadomości o firmie można znaleźć na wszystkich głównych portalach finansowych, takich jak na przykład Consors.de. Najważniejsze informacje o Tiger Ethanol: - Pierwszy cel cenowy 5,00 euro (aktualnie 2,42 euro) - Wzorzec w portfelu z silnym ważeniem - Wybicie techniczne może wywołać panikę zakupową - Rosnące ceny energii obiecują wysokie zyski - Doskonałe urozmaicenie portfela do dywersyfikacji - Idealne zabezpieczenie przed wzrostem cen energii i benzyny - Przewidywane pozytywne wiadomości firmowe - Firma notowana jest dopiero od 4 miesięcy - Akcje są znacznie niedowartościowane w porównaniu z innymi firmami etanolowymi na giełdzie - Tiger posiada ważną przewagę w Chinach jako pierwszy ruch - Sektor etanolowy obiecuje gwałtowny wzrost - Rząd Chin ogłosił agresywne plany dotyczące wykorzystania etanolu - W Chinach niedawno rozpoczęto sprzedaż benzyny E10 (mieszanina z 10% etanolu) - Alternatywne źródła energii w Chinach są na górze politycznej agendy ze względu na wzrastającą zanieczyszczenie środowiska i Letnie Igrzyska Olimpijskie 2008 - Tiger otrzymał zgodę chińskiego rządu na budowę pierwszej fabryki etanolu - Tiger jest jedyną notowaną spółką, która działa w sektorze etanolu w Chinach - W porównaniu z innymi notowanymi firmami etanolowymi znacznie niedowartościowany - Unikalna okazja inwestycyjna: firma jest jeszcze całkowicie nieznana inwestorom - Koniecznie kontynuuj czytanie!... Dla chińskiego rządu alternatywne źródła energii stoją na czele agendy politycznej! Pozdrawiam

Napisany przez beat
Karat pisze: W Investor Alert informuje o następującym tytule. Przygotowałem skróconą wersję, którą zamieszczam tutaj.
Wiele moich inwestycji oferuje mi bardzo ceniony Investor Alert. Jednakże, widząc beztroskie krzykliwe wychwalanie najważniejszych punktów, zakładam, że jest to Alert inwestycyjny z jakiegoś podejrzanego biuletynu giełdowego. Reakcja rynkowa wydaje się sugerować to samo. Byłoby miło, gdyby podano informację o nadawcy. Datę wysłania można określić na podstawie wolumenu akcji.

Napisany przez Karat
Cześć Beat, Dokładnie myślałem to samo co Ty. Prawdopodobnie niektórzy zaopatrzyli się w te akcje, a następnie wysłali tę rekomendację. To się zdarza wielokrotnie. Ale pomijając to, etanol w połączeniu z Chinami na pewno stanowi temat. Jednak z którą akcją najlepiej to połączyć, to jeszcze zobaczymy. Prawdopodobnie wkrótce pojawi się koszykowe certyfikat na tytuły związane z etanolem. Jeśli jeszcze go nie ma. Również na rekomendację z newslettera dotyczącą akcji ryzykownych, 26.02.2007 dołączyłem akcję TV-Loonland; Właściciel akcji DE0005348403 do portfela. Krótko po tym spadła o ponad 40%. I nadal jest na tym poziomie. Jednak trzeba powiedzieć, że po rekomendacji akcja TV-Loonland nie wzrosła dynamicznie, ale po prostu spadła o ponad 40%. Powody mi nieznane, i nie mam ochoty ich poznawać. Uzupełnienie: Właśnie zauważyłem, że istnieją rozbieżności w bilansie za lata 2005 i 2006, a publikacja wyników za 2006 rok została przesunięta na 27.04.2007. Jednakże firma działa dobrze i teraz chce ustalić te różnice z przeszłości. Podsumowanie: Zawsze te same zabawy i oszustwa, aby zachować akcjonariuszy w dobrym nastroju, a potem, kiedy nie ma już innego wyjścia, zaczyna się wielkie oczyszczanie przeszłości i wielkie obietnice na przyszłość. Czy to dobrze się skończy? Jeśli tak, to znaczący wzrost kursu jest pewny. Z drugiej strony, jeśli nie, to ewentualną inwestycję można by chyba odłączyć. Na pewno są lepsze opcje! Karat

Napisany przez beat
Akcja zaprezentowana przez Karat rozwija się znakomicie... Wydaje się, że lepiej umieścić ją w kategorii HighRisks. Ale naprawdę piękny przebieg kursu dla podręcznika giełdowego

Napisany przez Springer
Czy ktoś zna Ethanex Energy, który stracił 80% w ciągu roku? Ponieważ nie mam nieskończonych zasobów do własnych badań, czy ktoś inny ma może doświadczenia z Ethanex? Usłyszałem także ciekawą wiadomość: https://www.finanznachrichten.de/nach...el-8070694.asp

Napisany przez 2cybercrash
Kogo to obchodzi? Pacific Ethanol (PEIX), bardzo chwalony producent etanolu, który przed miesiącami był na fali, teraz znalazł się głęboko w czerwonych liczbach, spadając dzisiaj na nowe minima w okolicach 13 dolarów. Pomimo rosnących cen ropy naftowej. Sezon wakacyjny w USA tuż za rogiem, więc prawdopodobnie nie będzie taniej? Nie mam tam inwestycji, trzymam tę pozycję razem z innymi na liście obserwowanych. Niestety nie jest zyskowna, dlatego mnie ominęła, to czyste karmienie spekulacyjne! W przeciwieństwie do tego, MGP Ingredients stoi na innym biegunie, jest również zdeptany, ale z nieco obniżonym dochodem.

Napisany przez Hans
Springer pisze: Czy ktoś zna Ethex Energy, stracił 80% w ciągu roku. Ponieważ nie mogę prowadzić niekończących się własnych badań, być może ktoś inny ma już doświadczenia z Ethexem? Usłyszałem jeszcze ciekawą informację: https://www.finanznachrichten.de/nach...el-8070694.asp
Tytuły związane z etanolem można spalić, euforia jest na dnie....lepiej jest kupować Syngentę

Napisany przez Springer
Hansie, tylko twoje błahe komentarze są warte uwagi! Bądź inny i idź pod prąd, zamiast cytuować innych po miesiącu, nie robi to na mnie dobrego wrażenia :roll: Przepraszam, ale takie posty mnie irytują :evil: Może to też przez twój styl, źle dobrane słowa połączone z bezsensownymi opiniami :lol: :lol: :lol:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata