Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy żona musi podpisać umowę kredytową męża?

Napisany przez ADMCI4
Sprawa wygląda tak, że moja żona ma samodzielny kredyt w swoim banku w wysokości około 13000 euro. kredyt ten miał służyć spłacie debetu. Ponieważ mój debet również jest już bardzo wysoki i codziennie musimy sobie radzić, chciałbym również go skonsolidować i przekształcić w kredyt.
Zanim jednak to zrobię, chciałbym wiedzieć, czy konieczne będzie, abym zażądał udziału mojej żony w moim kredycie. Prawdopodobnie będzie to niemożliwe, ponieważ jej dochód wystarcza ledwie na obsługę jej własnego kredytu. Jakie są zasady banków w tej kwestii?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, tylko jeśli oboje chcą/chcą wziąć kredyt.

Wygląda na to, że macie problemy z planowaniem finansów lub zachowaniem konsumenckim. Sprawdźcie to, w przeciwnym razie grozi Wam prywatna upadłość albo co gorsza.

Napisany przez Holger

Nie, tylko jeśli oboje chcą/chcieliby wziąć kredyt.

Wydaje mi się, że macie problemy z planowaniem finansów lub zachowaniem konsumenckim. Sprawdźcie to, inaczej grozi wam prywatne bankructwo lub co gorsza.

Definitywnie NIE!
Dziękuję za odpowiedź Bolitho!
Faktycznie tak, że twoja żona musi podpisać kredyt tylko wtedy, gdy chce go współuczestniczyć!

Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata