Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy bank potrzebuje drugiego kredytobiorcę do finansowania samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć kochani!
Moja dziewczyna chciałaby mieć nowy samochód na jesieni.
Wyobrażała sobie, że zakup będzie finansowany, ponieważ oferty w tej dziedzinie są bardzo korzystne
i ani ona, ani my nie moglibyśmy położyć całej kwoty na stół od razu.
Jest fizjoterapeutką i zarabia około 1400 euro netto miesięcznie. Czy może sama złożyć wniosek o finansowanie w banku, czy banki zawsze wymagają drugiego kredytobiorcę do finansowania samochodu?
Mam jeszcze inny kredyt, więc nie wiem, czy mnie by zaakceptowali.
Kto ma doświadczenie i może nam powiedzieć, jak się z tym uporać?

Re: Czy bank potrzebuje drugiego kredytobiorcę do finansowania samochodu?

Napisany przez 2Bolitho
W zasadzie wystarcza jeden kredytobiorca. Samochód pełni rolę zabezpieczenia.

Jednakże finansowanie konsumenckie jest drogie, zwłaszcza jeśli wartość przedmiotu znacznie spada i powoduje dodatkowe koszty. Dokładnie policzcie, czy na pewno chcecie to zrobić. Najlepiej uwzględnić wszystkie przychody i wydatki, w tym rezerwy (na wakacje, nowy samochód i wszystko inne, co jest ważne i co trzeba regularnie opłacać). Jeśli po odliczeniu czegoś zostanie, możecie sobie pozwolić na samochód i finansowanie. To także dobra podstawa do rozmowy z bankiem. Koniecznie porównajcie oferty. W internecie dostępne są możliwości porównania. Negocjujcie cenę auta najpierw bez finansowania, później można zapytać o finansowanie po wywalczeniu rabatu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata