Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na Dom WHEN samodzielny)

Napisany przez Mario-Bros
Cześć Społeczności Forum Finansowego,

Mam nadzieję, że znajdę tutaj kilka odpowiedzi.

Moja żona jest zatrudniona, a ja prowadzę firmę od 7 lat.

Razem mamy dochód netto w wysokości około 3050 euro.
Żona: 1800 euro
Mąż: 1250 euro

Chcielibyśmy sfinansować mały domek w kwocie około 200-220 tysięcy euro.
Nie mamy kapitału własnego i musielibyśmy sfinansować go w 100%.

Dziękuję za Waszą ocenę.

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

szczerze mówiąc, wydaje mi się to nierealistyczne.

Trudno ocenić twoje dochody, ponieważ praca na własny rachunek bywa różna, a zarobki kobiety są zbyt niskie, żeby sfinansować taką kwotę bez wkładu własnego.

Nie chcę tego całkowicie wykluczać, ale tylko pod warunkiem bardzo wysokich odsetek.

Pozdrowienia, esco

To znaczy, że rezygnując z samodzielności i dostając 1200 euro pensji, byłoby to lepsze niż prowadzenie własnej działalności przez 7 lat?

Przypuszczam, że trzeba już pracować 2-3 lata w tej samej firmie?
Żeby to było uznane?

Napisany przez verschaukelt
niekoniecznie.

W przypadku pracy samodzielnej konieczne jest udowodnienie osiągnięcia zysku przez co najmniej 3 lata, a zazwyczaj stosowana jest dodatkowa prowizja.

Zarobki netto żony w wysokości 1800 są na pewno czynnikiem korzystnym.

Dzieci? Dodatkowe zobowiązania finansowe?

Bezpieczniej byłoby teraz zacząć przyzwyczajać się do budżetowania. To znaczy, odkładać co miesiąc kwotę, która byłaby potrzebna jako dodatkowa spłata kredytu. A następnie po kilku miesiącach sprawdzić, czy zostanie wystarczająco pieniędzy do życia.

niekoniecznie.

Minimum 3 lata muszą być udokumentowane z zyskiem, jeśli jest się samozatrudnionym, i zazwyczaj wymagane jest dodatkowe opłaty.

1800 netto dla żony na pewno będzie brane pod uwagę na jej korzyść.

Dzieci? Inne zobowiązania finansowe?

Bezpieczniej byłoby teraz zacząć ćwiczyć oszczędzanie na budowę. Czyli odkładać każdego miesiąca kwotę, która faktycznie byłaby wymagana do spłaty kredytu. A potem po kilku miesiącach zobaczyć, czy zostaje wystarczająco środków do życia.

Dziękuję za odpowiedź.

Ja od 7 lat osiągam tylko zyski, nigdy nie miałem strat.
Mamy dwoje dzieci.
Żadne inne zobowiązania finansowe nie istnieją.

Obecnie płacimy 1000 euro czynszu (na zimno), nie chciałbym również płacić więcej kredytu miesięcznie.

Napisany przez Andi25
Najlepiej złożyć wniosek o świadczenia majątkowe u pracodawcy. Dodatkowo możesz wpłacać je na przykład na konto oszczędnościowe mieszkaniowe, które otworzysz w Sparkasse lub HUK Coburg.

Napisany przez Experte
Cześć Mario-Bros,

W przypadku osób samozatrudnionych większość banków uwzględnia średni zysk z ostatnich 3 lat.

Czy uwzględniłeś to, podając miesięczny zysk w wysokości 1 250 € ?

Dodatkowo należy jeszcze uwzględnić rodzaj prowadzonej działalności oraz posiadany kapitał własny.

Wielu banków oczekuje, że przy udzielaniu kredytów osobom samozatrudnionym dochód podlegający opodatkowaniu (zysk) dla osób żonatych wynosi 50 000 €.

Pozdrowienia!

Napisany przez Experte

Najlepiej złożyć wniosek o świadczenia majątkowe u pracodawcy. Możesz dodatkowo wpłacać je na konto oszczędnościowo-budowlane, które na przykład otwierasz w Sparkasse lub HUK Coburg.

Świadczenia majątkowe u samozatrudnionego ???

Na jakiego pracodawcę masz tu na myśli ???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata