Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie od szkód spowodowanych przez zwierzęta.

Napisany przez ADMCI4
Mieszkamy na obrzeżach dużego miasta, otoczeni dużym lasem. Dotąd mi nic się nie przydarzyło, ale mojemu znajomemu tak. Wyjechał rano do pracy i miał bardzo bliski kontakt z dzikiem. Niestety, dzik nie przeżył, a samochód doznał poważnych uszkodzeń. Pokrycie szkody było częścią jego ubezpieczenia. Nie jestem jednak pewien, czy mam to zawarte w moim ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej. Czy musi to być wyraźnie wymienione w umowie, aby w razie wątpliwości otrzymać odszkodowanie od ubezpieczyciela? Czy każde ubezpieczenie samochodu pokryje szkodę, gdy jest to rodzaj siły wyższej.

Napisany przez Matthew Pryor
ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej nie jest odpowiedzialne za ten szkodę. Kolizja z zwierzętami i wynikające z niej szkody w własnym samochodzie podlegają ubezpieczeniu AC. Zakres odszkodowania wynika z warunków ubezpieczenia podstawowego umowy.

Napisany przez Wanderer
Cześć pummeluff,

Kolizja z zwierzętami nie jest siłą wyższą. Istnieją firmy ubezpieczeniowe, które wykluczają poszczególne zwierzęta.

W takich przypadkach należy przeczytać warunki ubezpieczenia zależne od danej firmy i w razie niejasności skonsultować się bezpośrednio z firmą.

Wskazówka: w przypadku szkód komunikacyjnych - co jest objęte ubezpieczeniem?

Znajdziesz na pewno odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata