Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy traci się ochronę ubezpieczeniową w przypadku zmiany warunków?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja ubezpieczyliśmy się razem na wszystkie możliwe sposoby. To było jednak wiele lat temu i od tego czasu mamy dwoje dzieci, którzy również wchodzą w skład naszego gospodarstwa domowego. Jednakże nie zgłosiliśmy tego nigdzie w żadnym z ubezpieczeniów, ponieważ po prostu nie przyszło nam to do głowy. Czy możemy w takim przypadku stracić ochronę ubezpieczeniową, czy też ubezpieczyciel może nas nawet wypowiedzieć, jeśli dowie się o zmienionej sytuacji rodzinnej? Czy wystarczy, jeśli po prostu zgłosimy dzieci? Serdeczne pozdrowienia, Marley

Re: Czy traci się ochronę ubezpieczeniową w przypadku zmiany warunków?

Napisany przez Matthew Pryor
Witaj,

Moja żona i ja zawarliśmy razem wszystkie możliwe ubezpieczenia. Jednak od tamtej pory minęło wiele lat, a w międzyczasie urodziliśmy dwójkę dzieci, które również są częścią naszego gospodarstwa domowego. Nie zgłosiliśmy tego jednak do żadnego ubezpieczyciela, ponieważ po prostu nie pomyśleliśmy o tym.

Zgłoszenie nowych ryzyk jest obowiązkiem każdego klienta. Zazwyczaj ubezpieczyciel wraz z rachunkiem składowym zobowiązuje Państwa do zgłoszenia mu nowych ryzyk w określonym terminie.
Na przykład, jeśli chodzi o dzieci: oczywiście polisa odpowiedzialności cywilnej interesuje się tym, które osoby są objęte umową ubezpieczenia. W związku z tym zostanie naliczone dodatkowe opłaty za dzieci. Sprawdź, czy Państwa umowa (umowy) obejmuje ubezpieczenie na wypadek awarii oraz jak obszernie jest ono zabezpieczone.
A dzieci natychmiast zgłoście ubezpieczycielowi!

Czy możemy stracić ochronę ubezpieczeniową w pewnych okolicznościach, czy ubezpieczyciel może nas nawet wypowiedzieć, jeśli dowie się o zmienionej sytuacji rodzinnej? Czy wystarczy po prostu zgłosić dzieci?

Powinno wystarczyć zgłoszenie. W związku z tym wypowiedzenie z tego powodu zazwyczaj nie jest możliwe, ale dzieci nie będą miały ochrony ubezpieczeniowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata