Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pełne finansowanie

Napisany przez robmel
Mam pytanie. Znalazłam w Berlinie świetny Dom wielorodzinny za 230 000 euro, który chciałabym zakupić. Pracuję w sektorze publicznym od 20 lat i zarabiam 2000 euro netto. Z domu wielorodzinnego mogę wynająć 2 jednostki i zamieszkać w jednej. Muszę go lepiej opisać. To są dwie bliźniacze połówki i jeden mieszkanie dla lokatora, które ja bym wzięła. Czy istnieje bank, który mógłby mi to sfinansować w 100%? Przecież będę też otrzymywać dochody z wynajmu dwóch połówek! Czy może ktoś polecić mi bank??

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy obiekt jest obecnie wynajęty??

Napisany przez robmel
Nie, jeszcze nie!
Dostałem go zupełnie pusty.

Wynajem byłby lepszy, wtedy już masz ustalone przychody z czynszu.

100% finansowanie oznacza, że płacisz sam wszystkie 230 000 EUR, a dodatkowe koszty, takie jak pośrednik/notariusz/podatek (około 23 000 EUR).

Napisany przez robmel
Mój syn wynajmie połowę z rodzina za 1000 euro plus koszty.

Znowu pytanie:

Czy 100% finansowania oznacza, że pokrywasz całą kwotę 230 000 EUR oraz dodatkowe koszty, takie jak prowizja dla pośrednika/najem i podatek, samodzielnie? (ok. 23 000 EUR)

Czy bank udzieli finansowania zależy od tego, jak realistyczne są Twoje prognozy dotyczące wynajmu, albo ile masz oszczędności na wypadek braku najemcy.

Napisany przez Finanzen2012
Cześć,
Chciałbym powiedzieć, że pełne finansowanie plus koszty dodatkowe jest możliwe, ale naliczany jest wtedy znacznie wyższy oprocentowanie niż w przypadku finansowania kosztów dodatkowych ze środków własnych lub od swojego syna. Prognozowane wynajmy nie powinny być zbyt wysokie, a banki zakładają, że wynajem stanowi 75% czynszu netto. Na razie należy wymienić całą powierzchnię mieszkalną oraz wskazać, jaki jest udział części własnej? Właśnie wprowadziłem dane i otrzymałem z dwóch banków pozytywną ocenę wiarygodności kredytowej. Proszę o przesłanie e-maila w razie dalszych pytań i informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata