Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Indexput - Wskaźnik wejścia

Napisany przez 2cybercrash
Przechodzimy do fazy maj/czerwiec, wskaźniki ponownie znajdują się na najwyższych pozycjach. Dlatego dodaję następujące opcje put na listę obserwowanych: SMIMU DAXRZ Ważne: tylko lista obserwowanych, ponieważ ekspozycja put może wymusić nowe szczyty poprzez zakrycie krótkich pozycji.

Po jednym dniu SMI-Put +5%, Dax-Put +33% tylko niskie obroty, kupowano coraz więcej.

Napisany przez beat
To zawsze jest dla mnie problem psychologiczny z putami. Mam pozytywne podejście, więc i tak to nie może się udać. Ale zobaczymy, kto coś porządnego wymyśli. Wolę teraz znowu zbierać rzeczy ze zniżek, na wypadek rzeczywistego spadku. Pewnie jeszcze za wcześnie. Sezon sprawozdań jeszcze jest za mało zaawansowany.

Napisany przez beta
Z Index-Putami rzadko miałem szczęście. Zazwyczaj trzymam je za długo. Jednak wiosną trzy pozornie martwe DAX-Puty jeszcze raz podskoczyły i niespodziewanie dały mi 2 tygodnie wakacji.... Dziś wymieniłem dwukrotnie intrady i trafiłem idealnie. Teraz znowu na liście oczekujących, gotowy do działania: Frankfurt / Euwax Market > Knock out > ABN3LM ABN P 12/99 (VHNP) Obecnie bardziej skupiam się na krótkoterminowej orientacji. Trudno jest przewidzieć, dokąd zmierzam. Nawet Japończycy mówią, że nic nie jest niemożliwe. Wolę trzymać zdrowy zapas gotówki niż inwestować w długoterminowe Puty. Pozdrowienia

Wciąż trzymam opcję na długi okres SMI Put SMIMU na liście zadań do wykonania. W ciągu ostatnich dni notowała około 0,8, dzisiaj przy SMI 8950 można ją kupić za 1,15 przy niskich obrotach. Nie przychodziło mi do głowy, że teraz właśnie trzeba byłoby ją zakupić, ponieważ w końcu każdego drugiego dnia jest w górę lub w dół? SMI szuka wsparcia na wykresie, na poziomach 8700 lub 8500, a następnie ponownie około 7500. Musiałyby pojawić się solidne wyniki półroczne, w przeciwnym razie rynki pójdą w dół ze względu na krzyki indian przemysłu nieruchomości.

Kontynuacja SMIMU odnotowana dziś zamknięta około 1,50, brak obrotów. Gurunuzja, specjalista od krachu, pisze, że nabywcy opcji sprzedaży zdobyli majątek. Jak sprytnie? Dlaczego wcześniej nie zwrócił uwagi na interesujące transakcje? Chociaż prowadziłem listę transakcji put samemu! Każdy, kto do tej pory ryzykował zakupy put, został w krótkim czasie zgrillowany. Stwierdzam, że na tej platformie nie ma profesjonalistów od opcji sprzedaży, ponieważ gwałtowne spadki kursów są inscenizowane poprzez wyczerpywanie zleceń kupna, a następnie obrabianie stopów strat przez banki. Panika wywołana kryzysem mieszkaniowym w USA pomaga trzymać kupujących z dala od rynku, a kryzys w sektorze nieruchomości istnieje od podniesienia stóp procentowych w USA do 5%. Teraz do tego dochodzi jeszcze brutalne bałagan w USA z odpisami, korektami wartości i szumiącymi funduszami.

Napisany przez Dany1
Był tutaj kiedyś profesjonalista od inwestowania, który nawet założył opcję na teściową w PF. To już jednak minęło trochę czasu i jest już zapomniane. Jeśli masz naprawdę dużo PF, na pewno istnieją dobre możliwości zabezpieczenia go opcją na indeks. Natomiast jeśli zwykły Kowalski spodziewa się spadków na rynkach, być może lepiej będzie, jeśli zredukuje ryzykowne pozycje, przestawi portfel lub trochę odłoży pieniądze na koncie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata