Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie następcze

Napisany przez Ellen49
Witaj,

nazywam się Juergen i mam następujący problem z refinansowaniem. Chodzi o kwotę 50 000€ na 01.04.2014 na okres 15 lub 20 lat. W księdze wieczystej na pierwszym miejscu jest Haspa.

Haspa zgodziłaby się na finansowanie, ale pod dziwnymi warunkami, musiałbym założyć dodatkowy kontrakt oszczędnościowy, żeby otrzymać rozsądną stopę procentową, czego jednak nie chcę. Oznacza to, że bez kontraktu oszczędnościowego stopa procentowa jest o 0,5-0,55% wyższa.

Zleciłem pośrednika kredytowego (Baufi, Creditweb) niektóre banki uważają kwotę za zbyt niską, inni uważają mnie za zbyt starego. Mój wniosek utknął w Monachijskiej Hypo, a następnie został odrzucony z powodu zbyt dużej odległości, z jakiej mieszkamy.

Jak można uzyskać rozsądne refinansowanie? Oto dane: Wartość nieruchomości 175 000 €, brak zaległości remontowych, brak kredytów konsumenckich, brak negatywnych wpisów w SCHUFA, regularne dochody (emerytury, itp.), oraz posiadane oszczędności.

Być może któryś z fachowców ma rozwiązanie.
Dziękuję z góry za pomoc.

Do widzenia,
Juergen

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ile masz lat??

Napisany przez baufibemu
I czy nie zaproponowali Państwu żadnej alternatywy? Istnieją banki chętne do finansowania także starszych wnioskodawców. Kim jest Baufi jako pośrednik kredytowy? Jeśli dobrze zrozumiałem, nie ma żadnych innych obciążeń. 50 000 euro to jedyny istniejący kredyt. Odrzucenie finansowania ze względu na lokalizację obiektu w MHyp wydaje mi się trochę dziwne, ponieważ jako pośrednik kredytowy powinien to wiedzieć z góry. Pozdrowienia

Napisany przez Ellen49
Cześć,

dzięki za szybkie odpowiedzi. Co do pytania od Herrmüller, mam
63 lata, a moja partnerka 58.

Co do odpowiedzi od Baufibemu

Baufi to pośrednik kredytowy, podobny do Creditweb itp. Wierzę, że za Baufi
stoi Prohyp GmbH Stuttgart, co wywnioskowałem z odrzucenia, które otrzymał pośrednik.

Nie ma żadnych innych obciążeń, potrzebna suma w przyszłym
roku to około 43 000 €, chciałbym ją zwiększyć do 50 000 €,
w innym przypadku warunki są jeszcze gorsze.

Na razie

Juergen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata