Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Dlaczego rośnie składka ubezpieczenia samochodu pomimo obniżenia procentów?

Napisany przez ADMCI4
Jako uważny ubezpieczony, w zeszłym tygodniu zadzwoniłem do mojego ubezpieczenia samochodu, żeby zapytać, czy po zmianie taryfy mam teraz lepiej. Miły człowiek z ubezpieczalni szybko to dla mnie policzył i podał nowe kwoty składek. Szybko okazało się, że w obu taryfach mimo zmniejszenia klasy bonusowej musiałbym zapłacić składkę wyższą o 3 euro. Nie rozumiem tego i pracownik ubezpieczalni niestety również nie mógł mi tego wytłumaczyć. Czy wiecie, dlaczego tak jest i czy możecie mi w tej sprawie coś doradzić?

Napisany przez DagobertDuck
Może powinieneś podać nam więcej informacji na temat ubezpieczenia.

W przeciwnym razie, jeśli nawet pracownik nie potrafi ci tego wytłumaczyć, to nie jest to oznaka fachowej kompetencji.

Napisany przez AV-Planer
Cześć,

to dosyć łatwe do wyjaśnienia.
SFR odzwierciedla tylko udział (rabatowy) doświadczonych w bezszkodowych latach. Jeśli podstawą obliczeń wzrośnie składka tarifowa, na przykład 50% w wysokości bezwzględnej może być większe niż 55% w twojej obecnej taryfie.

Napisany przez ThinkPad
Niestety u mnie też tak było, spadło o %, ale kwartalnie wzrosło o 7€...

Napisany przez sibileeee
U mnie też było podobnie. ubezpieczenie zmieniło coś w swoich stawkach i składka wzrosła. Może po prostu zapytaj swoje ubezpieczenie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata