Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę spłacać kredyt KfW bez odsetek? Potrzebuję pomocy!

Napisany przez lacruzo
Drodzy użytkownicy forum,

złożyłem wniosek o kredyt dla przedsiębiorców KFW, który został również zatwierdzony i wypłacony. Jest on związany z projektem - ponieważ cele i wysokość inwestycji mojej firmy uległy zmianie, chciałbym spłacić kredyt.

Moje pytanie teraz brzmi: Czy jest to możliwe bez odsetek? Dotychczas żadna rata nie została pobrana/opłacona.

Oto odpowiedni fragment umowy kredytowej:

---------------------

Pożyczkobiorca ma prawo do wcześniejszej spłaty kredytu w całości lub w częściach, z pełnymi 500 € lub wielokrotnością, w dowolnym momencie.

Dodatkowe spłaty są zaliczane na raty, które były ostatnio wymagalne zgodnie z planem spłaty, o ile pożyczkobiorca nie zechce pisemnie obniżyć bieżących rat spłaty przy niezmienionej ogólnej długości spłaty w przypadku spłaty. Bank ma prawo obliczyć odszkodowanie za wcześniejszą spłatę przy dodatkowych spłatach. Przepisy ustawowe pozostają nienaruszone.

---------------------

Kto zna się na tym? Jak wysokie będzie ewentualne odszkodowanie za wcześniejszą spłatę?

Dziękuję za odpowiedzi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata