Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kto może mi podarować pieniądze?

Napisany przez oOGoldfischOo
Cześć! Wiem, że to dość beznadziejny sposób, aby prosić, ale jestem teraz po prostu zrozpaczony. Brakuje mi 800€ na kurs nauki jazdy, a moi rodzice i krewni NIE są w stanie mi pomóc, ponieważ jesteśmy rodziną, która ma mało pieniędzy. Mieszkam na wsi i potrzebuję prawo jazdy, więc zebrałem całe moje oszczędności, ale teraz przyszedł kolejny rachunek, i brakuje mi właśnie tych 800€. Mam nadzieję, że znajdę kogoś po drodze, kto mi pomoże!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj nie.

Napisany przez ThinkPad
Praca? ...

Napisany przez 2Escorpio
Myślę, że forum finansowe nie jest odpowiednim miejscem.

Ludzie tutaj chcą pomnażać swoje pieniądze, a nie je rozdawać ani zmniejszać.

Napisany przez MrHolle
Haha, to naprawdę zabawne. Najpierw zainwestowałbym w rower, bo z nim można też dojechać z punktu A do punktu B. Następnie możesz dojechać rowerem do pracy dorywczej, którą teraz szukasz, i po trochę aktywności fizycznej zbierzesz pieniądze na prawo jazdy.

Widzę już następny problem się zbliża... skąd teraz wziąć pieniądze na samochód?

Napisany przez Christoph1983
Jeśli ktoś zlituje się i znajdzie 800€: chcę zbudować Dom i brakuje mi jeszcze niecałe 200.000€... Niestety moi krewni również nie mogą mi pożyczyć pieniędzy, ponieważ mieszkają na wsi.

Napisany przez Dahut
Mam pieniądze do rozdania. Jeśli ktoś chce skorzystać, proszę najpierw przelać 50,- € na moje konto jako opłatę manipulacyjną i abym wiedział, na jakie konto mam przelać.....

Napisany przez 2Escorpio

Mam pieniądze do rozdania. Jeśli ktoś chce skorzystać, proszę najpierw przelać 50,- € na moje konto jako opłatę manipulacyjną i żebym wiedział, na jakie konto mam przelać...
haha.........

Cześć
proszę podaj publicznie numer swojego konta na forum. Chciałbym przekazać 1 EUR.

Napisany przez Matthew Pryor
Jeśli każdy z Was przekaże € na każdego posta, TO zgromadzi pieniądze w ciągu 2 dni. A Christoph będzie musiał poczekać tylko około 1 roku.

Napisany przez Ravemaster84
Jestem za zasadą usuwania takich wpisów.
Nie ma potrzeby dyskusji.

Napisany przez Matthew Pryor
Tak jak wiele innych postów/tematów. To powinien zdecydować operator.

Napisany przez 2Escorpio
Nie, nie usuwam wpisu. Może jednak znajdzie się ktoś, kto zechce mu dać pieniądze lub pożyczyć z litości albo z jakichkolwiek innych powodów?

Ja również dorastałem na wsi i rozumiem pragnienie mobilności... chociaż oczywiście załatwiłem to w inny sposób.

Napisany przez Bankkauffrau123
Haha, to naprawdę świetna sprawa :-) No cóż, co powiesz na kupno i sprzedaż? To dobry początek. Albo idź na targ staroci.

Ulica rzeczy używanych? W wieku około 18 lat (ze względu na wiek prawo jazdy).
Trudne..... Skąd na wsi pochodzą klienci?

Napisany przez madddin
Można na przykład oddawać krew, sprzedawać niepotrzebne rzeczy na Ebayu, pomagać na farmie (co powinno być możliwe na wsi). Każdy ma możliwość zdobycia pieniędzy.

Napisany przez 2Escorpio
Można zarobić pieniądze na oddawaniu krwi?

Nie wiem, uważam, że zarabianie pieniędzy na „oddawaniu krwi” nie jest właściwe... Czy powinien potem sprzedać nerki, jeśli potrzebuje pieniędzy na samochód?

Napisany przez madddin
@Escorpio To były tylko przykłady. Chcę tylko powiedzieć: jeśli się zastanowisz i będziesz gotowy/a działać, to również zdobędziesz pieniądze.

Napisany przez syrincs02
U nas otrzymuje się chyba 20 euro za oddanie krwi i 30 euro za oddanie osocza krwi...

Napisany przez McLinsey
To zależy od twojego wieku, więc czy w ogóle możesz podjąć małą pracę wakacyjną.
odnośnie oddawania krwi. Tak, za to się dostaje pieniądze. Myślę że 20 - 25 euro za oddanie + ciasto.

Napisany przez brainy
Najpierw prawo jazdy, potem samochód, potem podatek drogowy, ubezpieczenie, naprawy, a do tego jeszcze benzyna!

Zapytaj o 3000-4000 EUR, które trzeba wydać!

Napisany przez Finanzexp
Sprawdź dział ogłoszeń o pracę, tam możesz zarobić pieniądze pisząc teksty.

Napisany przez Hypothekenpumpe
Jakie są Twoje zdanie na temat zbierania funduszy? Dodatkowo: uzyskaj Flatr, Paypal itp. Wtedy darowizny będą wpływać szybciej

Napisany przez Andi25
Najlepiej jest znaleźć sobie prace dorywczą, na przykład jako pomocnik podczas inwentaryzacji.

Napisany przez gruberclaudia

to zależy od twojego wieku, czy w ogóle możesz podjąć krótką pracę wakacyjną.

co do oddawania krwi. tak, za to dostaje się pieniądze. 20 - 25 euro za donację + ciasto.

Myślę, że trzeba mieć 18 lat i być oczywiście zdrowym.
Więcej można zarobić :-) przy oddawaniu osocza krwi, ponieważ można to powtarzać w krótszych odstępach, chyba co tydzień. Jako studenci pamiętamy o tym przynajmniej z opowieści :-)

Myślę, że praca wakacyjna na pewno pomogła w tej sytuacji, ale pytanie na początku raczej nie mogło być poważne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata