Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy można używać karty kredytowej firmy jako osoba prywatna?

Napisany przez ADMCI4
Pracuję dla firmy komputerowej i często podróżuję za granicę. Oczywiście otrzymałem kartę kredytową od firmy, aby łatwiej opłacać koszty służbowe zarówno w kraju, jak i za granicą. Podczas mojego ostatniego pobytu we Włoszech nie miałem przy sobie mojej prywatnej karty kredytowej i chciałem zapłacić firmową kartą. Ostatecznie tego nie zrobiłem, ponieważ nie wiem, czy karta byłaby akceptowana przy kasie. Co wiecie na ten temat? Pozdrowienia. Elias

Napisany przez 2Bolitho
Zapytaj swojego działu kadr.

Czy to jest naprawdę karta firmowa? Czy pieniądze są pobierane z konta firmowego? W takim razie prywatne wydatki mogą być raczej trudne. Mamy umowę dotyczącą kart kredytowych z pewną firmą, dzięki której każdy pracownik może otrzymać własną kartę kredytową i korzystać z określonych warunków. Na przykład, posiadamy dłuższy termin płatności. Dzięki temu możemy również dokonywać prywatnych zakupów, ponieważ pieniądze są pobierane z naszego konta.

Napisany przez Money13
Krytycznie! Nie zaryzykowałbym, przedtem bym skonsultował to z szefem. Takie działania mogą szybko zostać źle zinterpretowane i usprawiedliwiać zarzuty o oszustwo. Byłbym ostrożny. Ale w zależności od tego, w jaki sposób stoisz do swojego szefa, możesz po prostu zapytać go lub wyjaśnić mu sytuację. Zobaczysz, jak zareaguje. Ale po prostu tak zrobić, bym odradzał.

Napisany przez 2Escorpio
Nie mam pojęcia, po co jest ten post tutaj? Takie pytanie może odpowiedzieć tylko pracodawca, a nie forum finansowe.

Napisany przez dunkeltier
Zasadniczo uważam, że raczej nie. Ponieważ transakcje kartą firmową są rozliczane przez firmę. A jeśli dokonujesz zakupów prywatnych, pojawiają się one w rozliczeniach firmy. Taka przynajmniej jest moja ocena.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata